|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
![]() Dieta bez ćwiczeń.Czy to możliwe???
Witam i zapraszam wszystkie chętne osoby do wspólnego odchudzania.Zauważyłam,ze na forum jest wiele wątków w temacie odchudzania.W praktycznie każdym główną zasadą jest MŻ+WR a co gdy ktoś z powodów zdrowotnych nie może wykonywać ćwiczeń???Czy to znaczy,że nie ma szans na osiągnięcie wymarzonej redukcji wagi?Ja miałam na celu rozpoczęcie diety wraz z Nowym Rokiem.Niestety z powodu wypadku nie mogłam rozpocząć diety.Teraz po rekonwalescencji zabieram się za dietę.Mam nadzieję,że osiągnę cel-bez ćwiczeń.Zapraszam wszystkie chętne osoby do podzielenia się radami,doświadczeniem i wsparciem w wspólnym odchudzaniu.Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta bez ćwiczeń.Czy to możliwe???
Moja koleżanka schudła 10kg na dukanie, bez ćwiczeń.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
pewnie, że można schudnąc bez cwiczeń, ale jeżeli masz więcej do zrzucenia to może Ci potem "wisiec' skóra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Postanowiłam jeść 4 posiłki dziennie,ostatni ok.19-tej.(białko) Poza tym pieczywo (graham) raz dziennie.Węgle nie później niż o 15-tej. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dukana się boje,bo kuzynka mojego męża wykończyła sobie nerki po Dukanie-jest po dializie.Być może za długo stosowała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze, możesz jeść nawet 5 posiłków dziennie, no i jeszcze pytanie o której chodzisz spać (bo jeśli później niż o 20-21, to jedz coś jeszcze po tej 19). Czy zrezygnujesz z pieczywa, czy z nabiału, czy z czegoś tam jeszcze to kwestia indywidualna, niektórym się źle z tym chudnie, niektórym dobrze. Dlaczego rezygnujesz z węgli po 15? W sensie, możesz je sobie uciąć, ale w zamian za to jedz tłuszcze. Węgle złożone możesz jeść nawet później, to ewentualnie proste, czyli np z owoców są niekoniecznie wskazane ![]() Wstaw w ogole swoj planowany jadlospis.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mówiąc,ze nie jem węgli po 15-tej miałam na mysli nie jem-pieczywa,makaronów itp.( ryżu,ziemniaków,kasz nie jem w ogóle-bo nie lubię) Mój jadłospis z wczoraj
2 x pumernikiel z ementalerem
serek homo,po połowie-jabłko,pomarańcza i banan. Gotowany filet z brokułem i kapustą pekińska pół jabłka 100g.serka wiejskiego z ogórkiem i rzodkiewką,pół jabłka. Chodzę spać między 21-22
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Można
![]() Ja na dukanie straciłam 12 kg, bez wiszącej skóry w efekcie ![]() Na ćwiczenia nie miałam albo czasu albo ochoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Bez problemu można schudnąć nie ćwicząc.Oczywiście lepiej ćwiczyć bo skóra jest ładniejsza itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, że można schudnąć bez ćwiczeń. Wiele osób nie ćwiczy, bo im się po prostu nie chce. Ale ja uważam że to nie jest najlepsze rozwiązanie. Kiedy ćwiczymy czujemy się lepiej, ciało jest wysportowane, ładniej wygląda no i chudniemy szybciej. Samo ograniczanie kalorii prowadzi w końcu do zastoju, który ciężko jest przezwyciężyć nie ćwicząc. Ale faktem jest, że da się zrzucić kilogramy bez ćwiczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Masz niewiele do zrzucenia, jednak ja na Twoim miejscu bym ćwiczyła. nawet dla poprawy własnego humoru i świadomości, że robisz coś jeszcze ponad samą dietę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jestem na diecie, nie ćwiczę wcale, a MŻ tak, pracuję od rana do wieczora trochę fizycznie a trochę się obijam ale chudnę
![]() Praca fizyczna zastąpi treningi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Da się schudnąć nie ćwicząc: 19.2kg mam już za sobą. (obecnie ważę 65.8) Jedyne co robię to często chodzę na spacery. Skóra mi nigdzie nie wisi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja schudłam tyle ile w podpisie praktycznie bez ćwiczen (na poczatku diety cwiczylam bo nie wiedzialam ze nie moge) ;P Później się okazało, że mam kamicę pęcherzyka zółciowego i musiałam unikać wszelkich ćwiczeń do teraz (jestem po operacji) i cała moja dieta od stycznia to dieta wątrobowa
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.