czy poszłybyście same do pubu/klubu na koncert? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 22:21   #1
Kasia24kasia
Przyczajenie

czy poszłybyście same do pubu/klubu na koncert?

Hej W przyszłym tygodniu w pubie/klubie w moim mieście organizowany jest koncert wykonawcy którego naprawdę lubie.
Niestety obecnie moja siostra która chciałaby pójść ze mną jest w Norwegii w pracy i nie może dostać przepustki żeby przyjechać do mnie na ten weekend..
chłopaka nie mam a żadne z moich bliskich znajomych nie wybiera się tam..
Zależy mi na tym koncercie i chciałabym pójść, będą tam dwie osoby które "kojarze" i zdarzyło nam się w przeszłości wymienić pare zdań.
W tym klubie jeszcze nie byłam więc to troche bardziej mnie stresuje, zazwyczaj wszędzie chodzę z kimś. Nawet jeśli zdecyduję się pójść to nie wiem jak to będzie wyglądało, mam od razu iść do baru, kupić sobie piwo i posiedzieć? Podejrzewam że wszystkie normalne miejsca do siedzenia będą zajęte przez grupki znajomych, mam wtedy siedzieć cały czas przy barze czy po prostu dosiąść się do osób które kojarze (raczej nie będą miały z tym problemu)?Dodam że naprawdę nie mam z kim tam iść, znajomi nie słuchają takiej muzyki, siostra jest zagranicą a najlepsza przyjaciółka ma wyjazd z chłopakiem do hotelu..
Kasia24kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 00:08   #2
TakaSamaInna
live your passion

Dot.: czy poszłybyście same do pubu/klubu na koncert?

Cytat:
Napisane przez Kasia24kasia Pokaż wiadomość
Hej W przyszłym tygodniu w pubie/klubie w moim mieście organizowany jest koncert wykonawcy którego naprawdę lubie.
Niestety obecnie moja siostra która chciałaby pójść ze mną jest w Norwegii w pracy i nie może dostać przepustki żeby przyjechać do mnie na ten weekend..
chłopaka nie mam a żadne z moich bliskich znajomych nie wybiera się tam..
Zależy mi na tym koncercie i chciałabym pójść, będą tam dwie osoby które "kojarze" i zdarzyło nam się w przeszłości wymienić pare zdań.
W tym klubie jeszcze nie byłam więc to troche bardziej mnie stresuje, zazwyczaj wszędzie chodzę z kimś. Nawet jeśli zdecyduję się pójść to nie wiem jak to będzie wyglądało, mam od razu iść do baru, kupić sobie piwo i posiedzieć? Podejrzewam że wszystkie normalne miejsca do siedzenia będą zajęte przez grupki znajomych, mam wtedy siedzieć cały czas przy barze czy po prostu dosiąść się do osób które kojarze (raczej nie będą miały z tym problemu)?Dodam że naprawdę nie mam z kim tam iść, znajomi nie słuchają takiej muzyki, siostra jest zagranicą a najlepsza przyjaciółka ma wyjazd z chłopakiem do hotelu..
Masz jakikolwiek kontakt do tych osób, które "kojarzysz"? Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z nimi i powiedziała, że wybieram się na ten sam koncert, a potem zapytała czy przygarną samą duszyczkę do swojej grupy. Może nawet sami to zaproponują i wybierzecie się razem. Możesz też zapytać na fb czy ktoś wybiera się na ten koncert. Jeśli jednak i to by nie wypaliło to poszłabym sama. Szkoda przegapić takie wydarzenie, zwłaszcza jeśli to wykonawca, którego lubisz. Zrobiłabym tak jak mówisz - kupiła coś do picia i albo znalazła sobie miejsce albo zagadała do jakieś osoby, która też jest sama.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 01:29   #3
ruda_beksa
Zakorzenienie

Ja bym poszła, kupiła coś do picia i szła od razu blisko pod scenę. Tam raczej każdy jest skupiony na muzyce, wpatrzony w wykonawcę, nie ma tam gadających grupek Siadanie przy barze jest ok, ale nieraz faceci startują do samotnych kobiet przy barze, więc...

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 03:02   #4
Limonka2738
Zakorzenienie

Poszłabym.

W wiele miejsc sama chodzę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 05:23   #5
commerce
Raczkowanie

Wiele razy byłam w podobnej sytuacji i poszłam.
Zawsze można poznać kogoś nowego na miejscu, a jak nie to dobrze się bawić nawet samemu. O ile "przedmiot" imprezy nas faktycznie interesuje. :F

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-21, 07:18   #6
f6ce7c3ca500955a4c7e3c56259edd7b2c023af2
Konto usunięte

śmiało idź sama. ja tak robie i przeważnie to są jedne z lepszych wyjść baw się dobrze!
f6ce7c3ca500955a4c7e3c56259edd7b2c023af2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 07:42   #7
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Też poszłabym dla muzyki. Znam osoby, dla których smakowe piwo i koncert (zazwyczaj bluesowy, jazzowy) to forma relaksu, a rozmowa im wtedy przeszkadza, więc chodzą same.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 07:44   #8
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Poszłabym.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 08:24   #9
Misia452
Zakorzenienie

Calkiem sama bym nie poszla, bo nie lubie chodzic do takich miejsc samotnie ale jesli maja byc jakies osoby, ktore kojarzysz to mozliwe, ze do nich dolaczysz i bedzie okej nie mozesz do kogos z tej grupki napisac i sie umowic np przy barze zeby ich w tlumie nie szukac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 08:33   #10
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Calkiem sama bym nie poszla, bo nie lubie chodzic do takich miejsc samotnie ale jesli maja byc jakies osoby, ktore kojarzysz to mozliwe, ze do nich dolaczysz i bedzie okej nie mozesz do kogos z tej grupki napisac i sie umowic np przy barze zeby ich w tlumie nie szukac?
To samo.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 09:14   #11
elsene
Zadomowienie

Zastanowiłabym się nad kwestią bezpieczeństwa. Są miejsca, z których do samochodu czy na autobus można spokojnie przejść nocą, a są takie, których unikałabym sama w ciągu dnia.

Poza tą kwestią, to jeśli nie należysz do osób, które same będą się tam źle czuły, to idź. Zagadałabym do tych znajomych wcześniej i się z nimi umówiła. Albo poszukała grupy na fb czy osób, które się tam wybierają.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 09:23   #12
linaya
astro-loszka

Wolałabym pójść z kimś, niż sama, ale raczej ze względów bezpieczeństwa (samotny powrót w nocy), ale na Twoim miejscu zaryzykowałam wyprawę w pojedynkę, zwłaszcza, że tam będą osoby, które trochę znasz i możesz się do nich dokoptować, by nie siedzieć samotnie. Może będzie fajnie, poznasz nowych ludzi/lepiej poznasz "luźnych" do tej pory znajomych?
Stary 2018-09-21, 18:38   #13
kotyksiazki
Raczkowanie

Na pewno bym poszła.
kotyksiazki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 10:40   #14
myszka197
BAN stały

też bym poszła, wiele razy tak robiłam, i zawsze poznawałam fajnych ludzi i dobrze się bawiłam
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-22, 12:36   #15
KrolowaDancingu
Nówka

Poszłabym bez problemu, nieraz chodzę sama do kina czy na koncert. Nie wszyscy moi znajomi podzielają taki sam gust muzyczny czy filmowy jaki mam ja. Moja znajoma co kocha muzykę techno trance chodzi też sama na takie koncerty albo szuka ludzi z grup na Facebooku i się dołącza.

Edytowane przez KrolowaDancingu
Czas edycji: 2018-09-22 o 12:37 Powód: błędy
KrolowaDancingu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 15:29   #16
Antoiineette
Rozeznanie

Raczej nie miałabym problemu iść sama.
Lepiej pójść niż później żałować, że nie poszłaś
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości