|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Polecicie jakiś sokownik?
Niedawno nabyłam sokownik, ale niestety był konstrukcyjnie do bani i przeciekał. Tzn. sok ciekł do pojemnika z wodą. Po wymianie wadliwej części ... znowu ciekło. Macie jakie doświadczenia z sokownikami? możecie polecić jakiś konkrety model, albo firmę? Bo mi się jabłka i maliny marnują.
(jak chcecie zobaczyć o co chodzi z tym cieknięciem to sobie popatrzcie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Polecicie jakiś sokownik?
Moi rodzice kupili sobie wyciskarkę Zelmer JuiceMaker JP1500.
Są bardzo zadowoleni. Przerabiają wszystkie owoce z działki na soki ![]() Będąc w domu widziałam, że owoce są dokładnie wyciskane. Resztki były całkiem suche. Jedynymi wadami są: - czas - działa na wolniejszych obrotach niż sokowirówka - cena - zaczyna się od 300 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie potrafie doradzić w kwestii sokownika bo nie posiadam i wolę sokowirowkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jżeli chodzi o sokowniki to mam dwa, pierwszy ze stali nierdzewnej, niestety firmy nie pamiętam bo pudło wyrzuciłam, ale rzadko go używam - jest za mały.
Drugi duzy po mojej mamie i ogólnie to musze powiedzieć że jest ok ![]() Nie wiem jak to mozliwe, że sok przecieka na spód, nieszczelna uszczelka? A może po prostu zbyt długo czekasz z odlewaniem soku? Moja ciotka do robienia soków używa garnka. Wsypuje owoce ale miękkie, typu winogrono, porzeczka i po prostu gotuje z cukrem, sok sam się wydziela, przelewa przez sito i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Też mam sokowirówkę, ale nigdy nie zaprawiałam soków z sokowirówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.