|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża na wakacjach
Już od jakiegoś czasu planujemy z mężem dziecko, tylko mój mąż pracuje ciągle za granicą-kiedy przyjeżdża na parę dni, akurat to są dni niepłodne i nie możemy zaplanować dzidziusia. Teraz nadeszła w końcu odpowiednia chwila, mamy urlop, więc mamy zamiar "wziąć się do roboty", tylko jest jedno ALE
wyjeżdżamy na wakacje za granicę i trochę się obawiam, ponieważ owulacja nastąpi zaraz na początku pobytu i boję się, że jeżeli się nam uda i zajdę już w tę ciążę, czy tak zaraz na początku nie dopadną mnie jakieś dolegliwości, czy przebywanie ciągle w upale i na słońcu nie zaszkodzą? Po dniu owalucji, czyli teoretycznym zapłodnieniu będziemy tam jeszcze tydzień. Czy przez ten pierwszy tydzień jest jakieś ryzyko poronienia? Jeśli ktoś może coś poradzić to proszę, bo niestety już za późno na wizytę u ginekologa, bo w sobotę wyjeżdżamy |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża na wakacjach
Cytat:
Baw się dobrze i powodzenia!
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no bez przesady, co moze zaszkodzic dziecku, którego nie ma?
Bierz kwas foliowy, nie pij, nie pal, nie jedz podejrzanych potraw i baw sie dobrze. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
najbardziej obawiam się upałów i długiego przebywania na słońcu, czy w wodzie, bo raczej w ciepłych krajach to nieuniknione, a nie chcę przez cały tydzień siedzieć w pokoju hotelowym, no i tak mnie naszły rozmyślania, czy mogę nie wiem, dostać jeakiegoś krwotoku i poronić tak od razu, czy co podobnego
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile kobiet zachodzi w ciaze i nic o tym nie wie (bo nie planowaly) Przez pierwsze dni zyja jak zwykle. Chodza na solarium, imprezuja i tym podobne. Żyj wiec normalnie, ale rozsadnie, zdrowo. Dziecku nic nie bedzie. Życze powodzenia
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
napewno to nie jest tak od razy ze sie ma dolegliwosci, nie przejmuj sie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze ryzyko poronienia zawsze jest ,niezależnie czy jesteś na wakacjach zagranica w Polsce czy w domu. Po drugie wyluzuj, ja w 8 miesiącu wyjechałam na wakacje , chodziłam piechota na plaże a mialam kilometr w jedna stronę, po trzecie nawet gdy zajdziesz w ciąże uwierz objawy ciąży nie występuje od dnia zaplodnienia tylko po paru tygodniach o ile będziesz miała jakieś odczuwalne objawy oprócz braku miesiączki. wiec baw się dobrze i nie stresuj bo stres nie wpływa dobrze na poczęcie.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co chcesz poronić ? przecież wytrysk nie równa się zapłodnienie, a po tygodniu nie ma objawów ciązy i brzuch nie rośnie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
W razie zapłodnienia nic złego się nie stanie,mozesz spokojnie sie opalac,pływać i co tam jeszcze chcesz.Mnie pierwsze objawy dopadły dopiero w 5-6 tygodniu ciąży
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
do zaplodnienia nie dochodzi w minute po wytrysku, do zagniezdzenia zarodka rowniez
raczej nie zaszkodzisz ewentualnej zygocie wedrujacej do macicy tym wyjazdem udanego wypoczynku
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że to napiszę, ale ten wątek przypomina pytania 15latki.
Nie wiem, może się tak zestresowałaś myślą o ciąży czy co... chyba nie żyłaś ze świadomością, że "godzinę" po stosunku będziesz miała mdłości?
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego tak właśnie napisalam
może bardzo podekscytowała się myślą o ciąży i teraz boi się, żeby nie zrobić nic, co mogłoby zaszkodzić dziecku.
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wyjazdu, bez przesady, objawy to dopiero później -nudności itp. Dlatego też większość kobiet o tym że jest w ciaży dowiaduje się ok. 5-8 tydzień : ) Udanych wakacji i owocnego starania się o dzidziusia!
|
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
już byłam, wróciłam, a teraz czekam na rezultaty
|
||
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Panikujesz
poza tym pierwsze oznaki ciąży nie mają szans pojawić się od razu po zapłodnieniu ;>
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Baw się dobrze i powodzenia!

raczej nie zaszkodzisz ewentualnej zygocie wedrujacej do macicy tym wyjazdem
poza tym pierwsze oznaki ciąży nie mają szans pojawić się od razu po zapłodnieniu ;>