|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
sprzedaż online a prawa autorskie butów
Cześć dziewczyny mam pytanie. Szukałam informacji o tym na wizażu ale nie mogłam nic znaleźć ... Moja siostra kupiła buty takie stylizowane na Louboutin w normalnym zwykłym bez markowym sklepie i chciała by je sprzedawać w większej ilości na ebayu.Chodzi jej o to czy może wpisać w tytule 'buty stylizowane na Louboutin' albo 'ala Louboutin' I moje pytanie brzmi czy to jest legalne?? Czy jeżeli podkreślę ze to nie są oryginalne buty tylko buty stylizowane na te markowe to nie bede miała zadnych problemów z prawem?? Co o tym myślicie??
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: sprzedaż online a prawa autorskie butów
jak napiszesz "stylizowane na... ", "jak... " itp to nie będziesz miała żadnych problemów bo jasno dajesz do zrozumienia, że to nie jest oryginał
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem na All jest zakaz sprzedaży podróbek i aukcje są usuwane (choć i tak często widzę w tytułach coś jak cośtam). Nie wiem jak na ebay'u.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
z tego co podpatrzyłam od osób sprzedających podróbki asosa piszą zawsze markę (nazwę tej podróbki) stylizowane na... i działają całkiem prężnie.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
w sumie racja, dzięki dziewczyny za rady
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.