|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Projekt naukowy "W jakim czasie kultury żyją Polacy"
Cześć,
nazywam się Ola i jestem członkinią zespołu badawczego projektu naukowego "W jakim czasie kultury żyją Polacy" realizowanego w ramach programu Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego "Obserwatorium Kultury". Badanie prowadzone jest wspólnie przez Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz Elbląskie Towarzystwo Naukowe im. Jana Myliusa. Jest to projekt niekomercyjny, poszerzający wiedzę na temat aktywności kulturalnej Polaków. Projekt nie tylko jest badaniem niekomercyjnym i wzbogacającym naukę, ale dostarcza także praktyczną wiedzę, użyteczną w konstruowaniu ogólnopolskiej polityki kulturalnej oraz regionalnych strategii rozwoju kultury. Badanie obejmuje między innymi przeprowadzenie netnografii (cyber etnografii) portalu Wizaz.pl oraz jego Forum. Wizaz.pl został wybrany jako jeden z sześciu portali, które mają być przebadane w latach 2013-2014. W ramach badania chciałabym poznać Waszą społeczność skupioną wokół portalu Wizaż.pl, a także zostać jedną z uczestniczek, Wizażanką. Jako że badanie jest w pełni jawne, chciałabym w tym miejscu przywitać się i uprzedzić, że nie mam złych zamiarów ![]() Pozdrawiam, Ola Watek "przypięty" do dnia 14 sierpnia 2014 - za zgodą redakcji Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-29 o 08:49 Powód: Watek "przypięty" do dnia 14 sierpnia 2014 - za zgodą redakcji |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Projekt naukowy "W jakim czasie kultury żyją Polacy"
no hej.
A jakieś konkrety ? ![]()
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czytaj wątki, udzielaj się na wszystkich lub wybranych. Materiału do badań mnóstwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ciekawy projekt. Mam nadzieję, że za jakiś czas podzielisz się z nami swoimi obserwacjami, przemyśleniami czy statystykami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Dziękuję za odpowiedzi, wiadomości i miłe powitanie ![]() Przyznam się, że trochę obawiałam się reakcji ze strony uczestniczek Forum, z tego co wiem, dużo ludzi reaguje negatywnie na słowo "badanie, "socjolog", itd. Z drugiej jednak strony przeczuwałam, że przyjęcie będzie miłe, zauważyłam bowiem bardzo miłą i sympatyczą atmosferę panującą na Forum. Myślę, że po zakończeniu badań nie zrezygnuję z bycia Wizażanką ![]() Odpowiadając na pytania: Co do konkretów: chodzi o to, bym poznała, przyglądała się zarówno portalowi Wizaż.pl, profilowi Wizaz.pl na portalu Facebook, jak i samemu Forum, a nawet Forum przede wszystkim. Właściwe najwłaściwszym słowem jest to, bym poznała Waszą społeczność. I chodzi tu o najróżniejsze rzeczy, dlaczego korzystacie z Forum, czy jest ono dla Was ważne itd. Oprócz tego, że mam obserwować i przyglądać się Forum, by je lepiej zrozumieć i lepiej poznać - mam się zarejestrować, zostać Wizażanką i aktywnie uczestniczyć w dyskusjach. Chodzi o próbę "wejścia w Wasze buty" i poznania świata Wizaz.pl jak najlepiej. A zakłada się w badaniu, że najlepiej można poznać dane Forum/społeczność/świat stając się jego pełnoprawnym członkiem (a nie tylko przyglądając się z boku/z zewnątrz). Analizy będą więc przeprowadzane poprzez, nazwijmy to, "obserwacje uczestniczącą jawną" - czyli przebywam na Forum, Wy o tym wiecie (jest to jawne), obserwuję i patrzę, co się dzieje, ale także aktywnie uczestniczę, by bardziej odczuć wszystko na "własnej skórze". Podzielenie się z Wami moimi obserwacjami i przemyśleniami jest nawet jednym z założeń badania ![]() Raport z całych badań (badanie uczestnictwa w kulturze Polaków, realizowane w latach 2013-2014) powinien powstać w 2015 roku, wtedy też przekaże Wam informacje o raporcie. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, to z chęcią odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oo jestesmy kroliczkami doswiadczalnymi.
![]() widzialas juz podforum "rzuc go" intymne czy tez niekonczace sie opisy obiadow na kulinarnym? |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Brzmi ciekawie.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.