Pomocy!!!!nie mam paznokci - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 18:42   #1
mojafuria
Przyczajenie

Pomocy!!!!nie mam paznokci

Witam !
z góry przepraszam jeśli powtarzam wątek bądz umieściłam ten nie tam gdzie trzeba ale jestem tu pierwszy raz i nie bardzo jeszcze się orientuje wiec wybaczcie ...

Mój problem to paznokcie ...a raczej ich brak. Odkąd sięgam pamiecią cały czas dłubie przy tych moich ogryzkach przez co doprowadziłam je do stanu zaniku są krótkie, powrywane i zniekształcone a u prawej ręki nie mam dwóch wogóle tylko jakieś pozostałości płytki co wygląda jak strup... chciałabym mieć w końcu normalne nawet krótkie paznokcie i chciałbym się dowiedzieć coś na temat rekonstrukcji obgryzionych paznokci i czy znacie kogoś w warszawie <bemowo wola te okolice> kto zrobi to ładnie i będzie to wyglądało w miarę naturalnie ....

z góry dziekuję za pomoc...

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Edytowane przez mojafuria
Czas edycji: 2012-07-04 o 18:55
mojafuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 18:57   #2
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy!!!!nie mam paznokci

Cytat:
Napisane przez mojafuria Pokaż wiadomość
Witam !
z góry przepraszam jeśli powtarzam wątek bądz umieściłam ten nie tam gdzie trzeba ale jestem tu pierwszy raz i nie bardzo jeszcze się orientuje wiec wybaczcie ...

Mój problem to paznokcie ...a raczej ich brak. Odkąd sięgam pamiecią cały czas dłubie przy tych moich ogryzkach przez co doprowadziłam je do stanu zaniku są krótkie, powrywane i zniekształcone a u prawej ręki nie mam dwóch wogóle tylko jakieś pozostałości płytki co wygląda jak strup... chciałabym mieć w końcu normalne nawet krótkie paznokcie i chciałbym się dowiedzieć coś na temat rekonstrukcji obgryzionych paznokci i czy znacie kogoś w warszawie <bemowo wola te okolice> kto zrobi to ładnie i będzie to wyglądało w miarę naturalnie ....

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------
a to jest zdjęcie mojej tragedii

C:\Users\Tosia\Desktop\Zd jęcie0613.jpg

I myślisz, że ktoś zobaczy to zdjęcie?

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 19:35   #3
mojafuria
Przyczajenie

tak zauważyłam że coś jest nie tak właśnie próbuję to naprawić

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

wybaczcie zdjęcia nie bedzie nie mogę uruchomić zarzadzania załacznikami ani wogóle niczego zwiazanego z edycja

Czas edycji: 2012-07-04 o 19:38
Stary 2012-07-04, 19:48   #4
Izu91
Raczkowanie

GG do Izu91

Wrzuć zdjęcie na jakiś serwer i zalinkuj.
Stary 2012-07-04, 20:21   #5
mojafuria
Przyczajenie

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater

no i mam po wielu kombinacjach oto i moje resztki paznokci....czy znacie kogoś kto da rade zrobić z tego paznokcie?
Stary 2012-07-04, 20:35   #6
VogueBeauty
Przyczajenie

Obawiam się, że będzie bardzo ciężko cos z tym zrobic - są w strasznym stanie !

http://ewulette.blogspot.com/
VogueBeauty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 20:44   #7
mojafuria
Przyczajenie

zdaję sobie z tego sprawę męcze je juz tak 20 lat lekka ręką niestety nie potrafię sama ich zapuścić czesto nieświadomie je gryze chociaż zapieram się że miałam tego nie robić...potrzebuje pomocy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 21:05   #8
e-Urszula
Raczkowanie

GG do e-Urszula

Cytat:
zdaję sobie z tego sprawę męcze je juz tak 20 lat lekka ręką niestety nie potrafię sama ich zapuścić czesto nieświadomie je gryze chociaż zapieram się że miałam tego nie robić...potrzebuje pomocy
Matko Jedyna !!!Ty potrzebujesz kagańca, nie rekonstrukcji paznokci - soory ale nie dałam rady się powstrzymać . Proponuje psychologa terapeutę i jakieś naparstki na czas leczenia. Możesz też "przejść" się po pobliskich gabinetach kosmetycznych i pytać czy ktoś podejmie się coś z tym zrobić
...moi dwaj synowie obgryzali paznokcie, jednemu pomógł specjalny - gorzki lakier do paznokci, drugiemu zmiana szkoły.

Edytowane przez e-Urszula
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:08 Powód: dopisek
e-Urszula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 21:13   #9
margi86
Raczkowanie

hmm no w jakim one są stanie to dziewczyna zdaje sobie sprawę i nie należy jej jeszcze męczyć, proponuje udac sie do jakiegos lekarza dermatologa, może znajdzie sposób na uratowanie ich, watpię aby Ci pomogl lakier gorzki, chociaż jeśli nie próbowałaś stosować takiego to spróbuj. A czy ty przypadkiem nie masz na 2 pierwszych paznokciach grzybicy?
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 21:49   #10
mojafuria
Przyczajenie

tia....juz to słyszałam chociaż kaganiec to coś nowego :P gorzkie żele tipsy nic nie pomagają dalej gryze i koniec. Musze coś z nimi zrobić bo nie moge już patrzeć na moje ręce chce mi się płakać

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez margi86 Pokaż wiadomość
hmm no w jakim one są stanie to dziewczyna zdaje sobie sprawę i nie należy jej jeszcze męczyć, proponuje udac sie do jakiegos lekarza dermatologa, może znajdzie sposób na uratowanie ich, watpię aby Ci pomogl lakier gorzki, chociaż jeśli nie próbowałaś stosować takiego to spróbuj. A czy ty przypadkiem nie masz na 2 pierwszych paznokciach grzybicy?

nie to nie jest grzybica byłam już u drematologa z tym i to nie raz i nie u jednego...z tego co mówią są to kawałki płytki która bez przerwy co kawłek odroście to pęka i znowu itd. i że żekomo samo odrośnie i tak odrasta ponad 2 lata te paznokcie straciłam w szpitalu po tym jak pakowałam paluchy do ust z wirusowym zapaleniem jamy ustnej i gardła<coś jak angina ropna tyle że dużo gorzej wygląda i jest bardziej rozległa> łącznie nie miałam czterech tyle że dwa wróciły do stanu poprzedniego... a dwa nie co do reszty najzwyczajniej je pogryzłam

Czas edycji: 2012-07-04 o 21:52
Stary 2012-07-05, 09:54   #11
e-Urszula
Raczkowanie

GG do e-Urszula

Cytat:
... chce mi się płakać ... ... byłam już u drematologa z tym i to nie raz i nie u jednego... ...pakowałam paluchy do ust z wirusowym zapaleniem jamy ustnej ...
Jeśli chce Ci się płakać, jesteś zmotywowana aby rozwiązać problem!
Jeśli jesteś zmotywowana, to tylko kwestą czasu jest kiedy problem rozwiążesz .
Skoro dermatolodzy nie pomogli ...pacjencie ratuj się sam .
W ramach NFZ można skorzystać z porady psychologicznej i na pewno takie spotkania Ci nie zaszkodzą. Warto szukać praprzyczyny i mechanizmu wyzwalającego oraz znaleźć zastępczą pasję życiową (duży skrót myślowy, soory jeśli niezrozumiały).
Zewnętrznie proponuje czosnek - jest świetny na wampiry ...oraz przeciw bakteryjny, przeciw wirusowy i przeciw grzybiczy. Działa już w naprawdę niewielkim stężeniu ...śmierdzi ale trudno. Wyciśnij ząbek smaruj pazurki (kiedy się da, choćby tylko na noc) niech na nie działa ...a Tobie smacznego . Jeśli trzeba, to kup bawełniane rękawiczki kosmetyczne (są np. w rossmannie) i noś kiedy jesteś w domu i gdzie tylko możesz sobie na to pozwolić. Potrzebujesz pół roku. Zapewniam Cię, że dasz radę!
e-Urszula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:25   #12
aniakrupa
Przyczajenie

czesc, również obgryzałam paznokcie przez 9 lat, wiem że była (jest) to sprawka stresu i co najgorsza nawyku . Ale skoro czytam pod zdjęciem że sama sobie robisz krzywdę dłubiąc cyrklem w nich to jak one mają mieć możliwość odrośnięcia ??!! Musisz poczytać wszelkiego rodzaju porady na ten temat . Moje obgryzanie przeszło mi dopiero po maturze gdy skończył się terror szkolny . Na studiach od 4 lat nie mam już takiego problemu. Jeśli mogę się podzielić 2 radami to
-pierwszą z nich jest zajęcie rąk powiedzmy długopisem, kulką ..czymkolwiek (to trudne ale skuteczne) Jak wszystkie wiemy jest to nawyk wyuczony , tak jak uczymy się zamykać drzwi na klucz wychodząc z domu.
-2 sposób który stosuje po dziś dzień to codzienne malowanie paznokci choćby lakierem bezbarwnym, w twoim przypadku proponowałabym zastosować bardzo dobrą odżywkę np. z rossmana tz. "stymulator wzrostu paznokcia "
aniakrupa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:39   #13
Charlotte York
Zadomowienie

Ja myślę, że to jest sprawa dla lekarza. Psychologa, terapeuty, bo jakiś powód takiego obgryzania paznokci musi być...
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 11:58   #14
sunniva2007
Rozeznanie

jesli jest taka mozliwosc, to idz raz jeszcze do dermatologa i zapytaj czy na tych paznokciach mozna zrobic stylizacje, ja mam klientke, ktorej wrastaja paznokcie u stop, co prawda nie sa w takim stanie, ale dermatolog zalecil jej wlasnie utwardzenie paznokci zelem, niech lekarz da ci zaswiadczenie, ze nie ma tam zadnych stanow zapalnych ani grzybicznych -wtedy stylistka nie bedzie miala obaw i watpliwosci (ale i tak powinna uzyc narzedzi jednorazowych). Tam gdzie jest jeszcze plytka to z trzymaniem sie masy nie bedzie wiekszych problemow i pazurki moga sie zregenerowac szybciej, jesli chodzi o te, korych nie ma to moim zdaniem bedzie trzeba je czesciej uzupelniac, bo masa bedzie sie zapowietrzac...
Mysle, ze jak trafisz do odpowiedniej stylistki to da ona rade ogarnac ten problem, nie wyjdzieszz z tego w ciagu paru dni, ale systematycznoscia dojdziesz daleko
trzymam kciuki
p.s. mamy nastoletnicj dziewczyn przychodza i umawiaja swoje corki na zelowanie wlasnie po to, aby oduczyly sie obgryzania i paznokci i skore. Ja sama pozbylam sie tego nawyku dzieki utwardzaniu swoich pazurkow.

Edytowane przez sunniva2007
Czas edycji: 2012-07-05 o 11:59
sunniva2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 00:09   #15
Julenia
BAN stały

przede wszystkim to podziwiam ze odwazyłas sie napisać o swoim problemie -wstydliwym. jak sadze. Ale spokojnie -zrobiłaś duzy i dobry krok polecam zebys w czasie dnia nosiła ze sobą pileczkę antystresoą albo lepiej- bawiła sie koralikami a paznokcie pomalowana odzywką w lakierze. Co 5 dni polecam maczanie w oliwce (ciepłej) przez kilka minut. I jesli jeszcze nie bedziesz mogła się opanowac to przynajmniej obgryzaj jednego paznokcia nie wszystkie na raz -nad tym mozesz zapanować. Najlepiej zebys miała plan ze najpierw zapuszczasz po 1 paznokciu na kazdej z dłoni i zobaczysz ze po ok. 3 tyg jak pojawia sie pierwsze efekty to bedziesz się dalej swiadomie kontrolować. Zyczę powodzenia))) i nie poddawaj się))) Aha no i wywies tak zebys widziala na codzien kartkę z ładnym zdjęciem paznokci i powtarzaj sobie ze bedziesz takie miała -moze to smiesznie brzmi ale to działa)))))))
Julenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 07:19   #16
apows
Zadomowienie

Cytat:
Witam !

Witaj, raczej udaj się z tym problemem do dermatologa. Moja kumpela miała podobny problem, dobry dermatolog czyni cuda.
apows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Paznokcie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości