|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
moja waga stoi w miejscu ;/
cześć dziewczyny. od jakiegoś czasu moja waga stoi w miejscu. nic nie pomaga dieta (około 1ooo kcal, czasem 1100) ani wysiłek fizyczny 4 razy w tygodniu... nie mam nadwagi, ale dla lepszego samopoczucia i wyglądu chciałabym schudnąć jeszcze około 2 kilo. tak więc- jem regularnie, 5,6 małych posiłków, ruszam się... pomóżcie, co robię nie tak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moja waga stoi w miejscu ;/
Może masz problemy z niedoczynnością tarczycy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
z tarczycą raczej wszystko w porządku... udało mi się schudnąć około 3,5 kilo. ale od dłuższego czasu waga ani rusz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
śniadanie (ok. 7 rano)- dwie kromki żytniego chleba pełnoziarnistego z pomidorem i sałatą
II śniadanie (9.40) jabłko ok. 12 kanapkę z wędliną obiad (ok. 15.30)- tu dania są bardzo różnie, ale zawsze dobieram porcje tak, by nie przekroczyć 350 kcal przekąska (ok. 17.30)- jakieś warzywa najczęściej, np. surowa marchew kolacja (ok. 19.30)- jogurt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Po prostu jesz za mało.
Popełniałam ten sam błąd - mało jedzenia i dużo wyczerpujacych ćwiczeń 4-5x w tyg. I zero efektów. Mniej ćwiczeń, więcej zdrowego jedzenia ( w 3, no maksymalnie 4 posiłkach na dzień) i 5kg poszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a ile kalorii mam mniej więcej spożywać? (dodam, że jestem w dość młodym wieku)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
3 posiłki dziennie to jest zdrowa żywność ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
czyli ile masz lat?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A dlaczego nie? Skoro tak mi pasuje to nie widzę sensu wpychać w siebie 5 czy 6 posiłków o których trąbią dietetycy. Mi to nie pasuje, nie najadałam się, chodziłam z zegarkiem w ręce kiedy znowu mogę coś zjeść a tak to bez stresu, 3 większe posiłku (chyba, że wstaje wcześniej to wtedy 4) i wszytko gra.
Nikogo nie namawiam do 3 posiłków tylko piszę, że akurat dla mnie to jest dobre. Jeśli wolicie 4-5 czy więcej to ok, ale żeby wtedy jeść a nie głodować a minimalistycznych porcjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no to powodzenia w zbliżającym się efekcie jojo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
3 posiłki dziennie są okej ,trzeba słuchać swojego organizmu... Masz kontrolować jedzenie a nie jedzenie ma kontrolować Ciebie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a mogę się zapytać ile ważysz?? przy jakim wzroście??
ale według jadłospisu to znacznie za mało jesz, organizm magazynuje a nie spala. zwiększ porcje. i powodzenia. poza tym po pierwszej łatwej utracie wagi, często następują zastoje, bo organizm musi się przestawić. to ma nawet nazwę, efekt... (akurat mi wypadło z głowy) ale można w sieci znaleźć wiele informacji o tych przestojach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
waga- 50,5
wzrost- 161 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
czasami warto się zmierzyć zamiast ważyć możliwe że teraz lecą ci centymetry a waga stoi w miejscu.
Mimo tego wydaje mi sie że ważysz idealnie, powodzenia!
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
wazysz odpowiednio i nie wiem czemu chcesz sie odchudzac, ale ok. Organizm moze rownierz twierdzic ze nie chce diety i chudniecia dlatego moze Ci nie leciec z wagi.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
1000 kcal to zdecydowanie za mało, a ty przecież ponadto ćwiczysz. Powinnaś jeść więcej kcal, oblicz sobie zapotrzebowanie i odejmij np. 300 kcal, skup się tez przede wszystkim na jakości jedzenia. A poza tym naprawdę 50 kg przy twoim wzroście to wg mnie waga wręcz idealna. Może powinnaś raczej zadbać o ćwiczenia, aby wymodelować sylwetkę? Ja na przykład nauczyłam się, że kilogramy nie mówią wiele - wiem, jak wyglądałam, ważąc 55 kg na słabej diecie, ćwicząc w kółko te same aeroby, a o ile inaczej, gdy przy takiej samej wadze bardziej dbałam o jakość posiłków i urozmaicałam ćwiczenia, wprowadzałam siłowe itp.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
dziękuję Wam bardzo za rady, mam nadzieję, że pomogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ja mam metodę która na mnie działa. rano ciepły napój i posiłek czysto proteinowy, wieczorem też proteinki. . Jak chcę schudnąć to staram się jeść ok. 5 posiłków dziennie, normalnie nie mam na to czasu.I zrzucam co nieco do jakiejś kiecy na okazję. Później oczywiście odrabiam bo kocham słodycze i późne jedzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.