|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
zrozszerzanie diety - skąd czerpać informacje?
Na pediatrę nie ma co liczyć, dla niej tylko słodkie herbatki na glukozie i jabłuszko z herbatnikami. Szkoda gadać.
Mała ma równo 4,5 miesiąca. Gruba jak pączek w maśle i żarłoczna. Od jakiegoś czasu wyrywa nam jedzenie i robi awantury. Tak dużo je że nie wyrabiam z karmieniem jej piersią. Od kilku dni dostaje kleik ryżowy na moim mleku. Za pierwszym razem załapała jedzenie łyżeczką, jak kleik się kończy to jest krzyk, przy jedzeniu popiskuje i się trzęsie jak zwlekam z daniem kolejnej łychy, no komedia Dlatego myślę o zupce, żeby dostała coś konkretnego. Słoiczków nie dajemy. Na początek coś z trio ziemniak-dynia-marchewka? Ugotować tylko i zblenderować? Kiedy i co podawać? Szykujemy się też na kaszki Holle. Kiedy je wprowadzić i jak? Podajcie jakieś źródła normalne bo nie wiem, czym się kierować
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zrozszerzanie diety - skąd czerpać informacje?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałam mój watek polecić, wiele sensownych informacji tam zebrałyśmy
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Wpisz w google schemat żywienia niemowląt. Są fajnie zrobione tabele ile, co i jak powinno dziecko zjadać. Ściśle stosowałam do zaleceń a teraz ściśle stosuję się do zaleceń ze schematu żywienia dzieci 1-3. Ja to z tych co muszą mieć dokładnie napisane co, jak i najlepiej o której godzinie mają podawać
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja nijak się do nich nie stosowała i nie stosuje (nie zjada np. obiadów z 2 dań) ,zjadała też zwykle mniej niż powinna wg tych rozpisek...a przybierała dobrze ![]() Takie tabele mogą być pomocne,szczególnie na początku,ale chyba lepiej nie traktowac ich jak prawde objawioną
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jeszcze nie zjadła wskazanej ilości. Kiedys się tym bardzo martwiłam, obecnie trochę wyluzowałam.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 dania obiadowe ze schematu to na tydzień by mu czasem wystarczyły![]() Też wyluzowałam, skoro je (nadal dużo UU) i rośnie.Przynajmniej na jedzeniu mogę zaoszczędzić (Za to więcej wydaję na proszek do prania, bo taki agent z niego )
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię karmić piersią, ale fajnie jest, jak dziecko chętnie je inne potrawy, czasem wydaje mi się, że ona z tego CYCY to nigdy nie wyrośnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

bo moja nijak się do nich nie stosowała i nie stosuje (nie zjada np. obiadów z 2 dań) ,zjadała też zwykle mniej niż powinna wg tych rozpisek...a przybierała dobrze