Znamię...:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-19, 12:41   #1
aurelia_1
Raczkowanie

Question

Znamię...:(Pytanie do pana doktora

......................... ..................

Edytowane przez aurelia_1
Czas edycji: 2006-06-23 o 10:00
aurelia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-26, 03:40   #2
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Znamię...:(

Hej,mam podobny problem ,tylko ze mam na plecach(górna część)oprocz tego mam sporą ilość pieprzyków na ciele,ale tak to juz jest Te o nieregularnym ksztalcie mogą być niebezpieczne,lepiej je zbadac i zobaczyć czy jest ok.Bo z takich znamion może zrobic sie nowotwór(nie chce straszyć bo to nie jest reguła).Robi sie tak zwłaszcza pod wpływem słońca.Jest bardzo bardzo szkodliwe(przy długotrwałym przebywaniu).Jeśli masz cos takiego idz do dermatologa,a on powinien dac Ci skierowanie do chirurga.To można wyciąć i nawet należy.Sama też sie wybieram.Zawsze lepiej usunąć,niz potem tego żałować.Pozdro
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 15:56   #3
Sonia1982
Raczkowanie

GG do Sonia1982

Aurelia ja mialam usuwane 2 znamiona, mniejsze pod biustem, wieksze na brzuchu. Poszlam do dermatologa aby je zobaczyl ( znamiona trzeba ciagle kontrolowac, najlepiej u lekarza ) odrazu dostalam skierowanie do chirurga plastyka ( swietna babka ) aby je usunac. Przyznam szczerze pod biustem prawie nie mam w ogole blizny natomiast na brzuchu jest okropna, duza, czerwona a teraz jestem w ciazy wiec gdy rosnie brzuszek blizna rosnie razem z nim - niestety Stosuje rozne specyfiki cepan, kontratubex itd; ale niestety blizna nawet nie chce zmienic koloru na jasniejszy Slyszalam rowniez o usuwaniu pieprzykow laserem lub cieklym azotem ale niestety pozniej nie da sie ich zbadac histopatologicznie. Moze takie male pieprzyki, niegrozne ktore nie swedza nie pieka mozna usunac po przez krioterapie ale wieksze, ciemne znamiona radze usunac skalpelem.
Pozdrawiam
Sonia1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 16:00   #4
Sonia1982
Raczkowanie

GG do Sonia1982

Jeszcze jedno, najpierw idz do dermatologa popros o skierownie do chirurga plastyka, a moze dermatolog sam ci je da, i wtedy majac skierowanie nie zaplacisz za zabieg. Jezeli zdecydujesz sie pojsc do prywatnej kliniki musisz liczyc sie z tym ze zaplacisz od 200 - 400 zl zalezy od wielkosci
Pozdrawiam
Sonia1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 18:46   #5
mloda kobietka
Przyczajenie

witam wszystkich!
ja rowniez mialam pieprzyka pod biustem i nawet byl on symetryczny!
niestety bardzo mi on przeszkadzal ,i dlatego nigdy wczesniej nie nosilam stroju dwuczesciowego,wiem to bylo glupie ale po prostu wstydzilam sie ze mam cos takiego!kolor mojego pieperzyka byl ciemno brazowy.wybralam sie do pani dermatolog ,ktora stwierdzila ze jest on raczej niegrozny i ze jak chce to moge go usunac!tak sie wtedy ucieszylam,w koncu bede mogla nosic bikini
moja radosc trwala krotko ,gdyz niepoinformowana udalam sie ze skierowaniem do zwyklego chirurga ,a nie do plastyka !
wyciecie poszlo bez zwiekszego bolu,oczywiscie dostalam znieczulenie ,lecz laskawy lekarz nie poradzil mi ze przez jakis czas nie powinnam nosic biustonosza,no i zrobila mi sie "super " blizna!wielkosci mojego pierzyka i to jeszcze odstajaca!probowalam roznych kremow do blizn lecz nic nie pomagalo.Blizne nadal mam ,kolor lekko rozowawy zostal.Bardzo zaluje ze nie poczekalam i nie udalam sie do chirurga plastycznego.
nie wiem co teraz mam zrobic,chce sie udac jeszcze do chirurga plastycznego ,moze jest jakas mozliwosc albo usuniecie tej blizny albo zastosowanie kuracji,aby blizna sie zmniejszyla i zbladla.slyszalam o zamrazaniu azotem,ale wiem ze jeden taki zabieg nie wystarczy.Musze sie jeszcze poinformowac bo nie wyglada to ladnie ,a szkoda...
mloda kobietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości