Jak odnowiæ zerwany kontakt z kuzynk±? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-01-02, 21:11   #1
Podmuch_Wiosny
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 260

Jak odnowiæ zerwany kontakt z kuzynk±?

Hej Dziewczyny

Mam taki problem... Jestem jedynaczk± i mam kuzynkê, która tez nie ma rodzeñstwa, mieszka³y¶my ca³e ¿ycie 70 km od siebie (teraz studiujemy w jednym mie¶cie, Poznaniu) i widywa³y¶my siê w ka¿de ¶wiêta i wakacje u wspólnej babci, naprawdê siê z¿y³y¶my i zaczê³y¶my mówiæ do siebie per siostro jednak w wieku 17 lat (ona mia³a wtedy 20 bo jest 3 lata starsza) przesta³y¶my przyje¿d¿aæ na wakacje do babci i kontakt nam siê urwa³. Widzia³am siê z ni± jeszcze raz na kawie w Poznaniu przed moj± studniówk±, a pó¼niej rok temu na ¶wiêtach, ale praktycznie w ogóle siê do siebie nie odzywa³y¶my. By³y¶my jak obce sobie osoby nie wiedzia³am nawet jak zacz±æ rozmowê. Wczoraj siostra mi siê przy¶ni³a i zapragnê³am odnowiæ z ni± kontakt, ale nie rozmawia³y¶my naprawde od dobrych 3 lat i nie wiem jak to zrobiæ G³upio mi po prostu napisaæ smsa i siê umówiæ... Dorad¼cie proszê.

WYMIENIAM SIÊ ---> CZERWIEC
Podmuch_Wiosny jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-02, 21:18   #2
TakaSamaInna
live your passion

Wiadomo¶ci: 2 904
Dot.: Jak odnowiæ zerwany kontakt z kuzynk±?

Skoro studiujecie w jednym mie¶cie to nie powinno byæ problemu. Mo¿esz napisaæ do niej smsa z zapytaniem czy nie przesz³aby siê gdzie¶ po zajêciach na kawê/do kina czy co¶. Dalej wszystko powinno siê samo potoczyæ.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpañski - ?
TakaSamaInna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-02, 22:50   #3
mpt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 346

E tam g³upio, napisz zwyczajnie, ¿e fajnie by³oby siê spotkaæ. Przecie¿ o nic siê nie pok³óci³y¶cie.
Stary 2013-01-02, 23:34   #4
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Ja z moj± kuzynk± od dziecka by³y¶my jak siostry tzn ona siê mn± opiekowa³a itd, jest starsza o 5 lat wiêc róznica by³a do¶æ mocno wyczuwalna. Ale bez przerwy siê widywa³y¶my, mimo, ¿e np ona mia³a 17 a ja 12
I jak ona mia³a 19 to te¿ nam siê kontakt urwa³ - znalaz³a ch³opaka itd... W tym roku (teraz ona ma 25) odnowi³am kontakt po prostu do niej przyje¿d¿aj±c...
Obie my¶la³y¶my, ¿e jeste¶my na siebie obra¿one a ¿adna z nas nie by³a.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 01:24   #5
201606201122
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 972

Ja mia³am identyczny problem z kuzynem i po prostu siê prze³ama³am i napisa³am pierwsza i szczerze napisa³am ¿e brakuje mi kontaktu z nim i chcê naprawiæ. Na pocz±tku by³o drêtwo ale potem siê naprawi³o z czasem teraz on czêsto przyje¿d¿a do nas. Pamiêtam jeszcze ba³am siê odezwaæ ale nie by³o czego siê baæ

Edytowane przez 201606201122
Czas edycji: 2013-01-03 o 01:27
201606201122 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 08:41   #6
martusia205
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 764

Mia³am kuzynkê w moim wieku,od dziecka razem niestety w wieku 13 lat gdy posz³ysmy niestety do wspólnego Gimnazjum co¶ nas porózni³o.Pó¼niej moja kuzynka zaczê³a podkradac mi kasê,kosmetyki.Zmieni³a siê nie do poznania.Nie mamy ju¿ kontaktu od 9 lat i nie ¿a³ujê.Ona ma teraz 4 dzieci.Czasem nie da siê naprawiæ czego¶ co ju¿ siê wypali³o

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 09:03   #7
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 377

Cytat:
Napisane przez martusia205 Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am kuzynkê w moim wieku,od dziecka razem niestety w wieku 13 lat gdy posz³ysmy niestety do wspólnego Gimnazjum co¶ nas porózni³o.Pó¼niej moja kuzynka zaczê³a podkradac mi kasê,kosmetyki.Zmieni³a siê nie do poznania.Nie mamy ju¿ kontaktu od 9 lat i nie ¿a³ujê.Ona ma teraz 4 dzieci.Czasem nie da siê naprawiæ czego¶ co ju¿ siê wypali³o

A jak± analogiê widzisz miêdzy swoj± sytuacj± a sytuacj± Autorki?
U Ciebie - kuzynka siê zmieni³a i to na gorsze. Mocno - bo jak inaczej nazwaæ takie zachowania. Nic tu siê nie wypali³o, tylko zadzia³a³ Twój instynkt samozachowawczy i siê odsunê³a¶. (Ja zreszt± te¿ mam tak± kuzynkê i nie widzê szans na odbudowanie tej relacji).

U Autorki jest inaczej - po prostu kontakt wygasl. Bez k³ótni, obra¿ania sie, zmieniania sie i innych niemi³ych rzeczy. Dlatego uwa¿am, ze je¶li chce, to powinna zwyczajnie do kuzynki napisaæ czy zadzwoniæ i i¶æ na kawê - mieszkanie w jednym mie¶cie jest super pretekstem do pogadania

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:07   #8
_chocolate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 343

Napisz do niej smsa albo na fb, co¶ w stylu hej, dawno siê nie widzia³y¶my, co powiesz na ma³± kawê?.

_chocolate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 11:30   #9
martusia205
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 764

Nie widzê analogii opisa³am swój przyk³ad zgodnie z tematem.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 12:33   #10
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

proba nie strzelba, no wlasnie napisz jej sms-a, ze skoro jestescie razem w miescie, to mozna by sie spotkac na kawe. Nic nie ryzykujesz najwyzej nie odpisze/nie zgodzi sie, wtedy trudno, ale przynajmniej probowalas.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-03, 12:41   #11
alexxandra93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 90

Napisz jej ¿yczenia jak bedzie mia³a urodzny, albo na jakies ¶wieta, jak odpowie to zapytaj co u niej, jak odpisze to popiszcie trochê i zaproponuj spotkanie, zapytaj czy pamiêta wasze spotkania i zabawy jak by³y¶cie m³ode. Jak sie spotkacie to sobie powspominacie te czasy i powiedz jej ze sporo teraz jeste¶cie w jednym mie¶cie szkoda tego nie wykorzystaæ...
alexxandra93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 15:43   #12
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 220

dlaczego Ci g³upio? no ,pisz esemesa, ¿eby wpada³a na kawê

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.