|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bibliografia maturalna
Myślicie, że jest w porządku?
![]() Temat: Miejsce magiczne, cywilizacyjna dżungla, przestrzeń destrukcji... - przedstaw różnorodne obrazy miast obecne w literaturze różnych epok. I. Literatura podmiotu: 1. Dostojewski Fiodor: Zbrodnia i kara. Wyd. nr 1. Warszawa: Wydawnictwo SARA, 2002. ISBN 83-04-02158-7. 2. Prus Bolesław: Lalka, t. 1-2, Wyd. nr 2, Warszawa: Książka i Wiedza, 1949. 3. Reymont Władysław Stanisław: Ziemia obiecana, t. 1-2, Wyd. nr 8, Warszawa: Państwowy Instytut Wydawniczy, 1983. ISBN 83-06-01016-7. 4. Schulz Bruno: Sklepy cynamonowe. Wyd. nr 1, Kraków: Wydawnictwo Literackie, 1984. ISBN 83-08-01175-6. II. Literatura przedmiotu: 1. Ficowski Jerzy: Okolice Sklepów cynamonowych: szkice, przyczynki, impresje. Kraków: Wydawnictwo Literackie, 1986. 2. Grzeniewski Ludwik: Warszawa w Lalce Prusa. Warszawa: Państwowy Instytut Wydawniczy, 1965. 3. Smaga Józef: Wstęp. W: Dostojewski Fiodor: Zbrodnia i kara. Wrocław: Ossolineum, 1987, s. I-CXXVI 4. Wyka Kazimierz: Reymont, czyli ucieczka do życia. Warszawa: Państwowy Instytut Wydawniczy, 1979. Mam jeszcze pytanie, jeśli chcę wpisać słownik motywów literackich, to do literatury przedmiotu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Bibliografia maturalna
Ja myślę, że takimi sprawami to się zajmuje Twoja polonistka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
tak do przedmiotu i nie chcę być niegrzeczna ale tak jak napisała Wizażanka wyżej , najlepiej zapytaj swoją polonistkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Do koleżanek wyżej:
a od pytań ginekologicznych jest lekarz ginekolog, od plotek jest przyjaciółka, od pytań o problemy skórne - dermatolog od problemów z włosami jest fryzjerka. Więc zaorajmy wizaż do spodu. Do autorki: Jeśli bibliografia jeszcze nie jest zamknięta, dorzuciłabym "Pana Tadeusza" - w sumie 80% utworu to opis przyrody ![]() A wiem, że poloniści zwracają uwagę na to, czy do tematów wybiera się te żelazne pozycje
![]() |
#5 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale w czym ci to przeszkadza? Nie wiesz? Wiesz, ale nie chcesz pomóc? Nie pisz "Zrób to sama". Proste? Proste. Wg Ciebie dzial Ginekologia nie powinien istnieć, bo dziewczyny powinny iść do lekarza albo położnej i zapytać, co się dzieje, a nie czekać na odpowiedź wizażanek? Ostatnio na wizażu straszne czepialstwo panuje...
![]() |
![]() |
#7 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ooo
Zaorali biblioteki, czy pani w szkole gryzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Perdonnna, ale gdzie ona napisała, że poszukuje bibliografii?
![]() Edytowane przez ZaczarowanaSkarpetka Czas edycji: 2013-03-24 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest poprawnie, ale - nawet jeśli się spodoba milionom wizażanek, a pani polonistka nie zaliczy , to i tak lipa. W szkole jest wzór bibliografii, najlepiej tam zapytać.
![]() A co do tematu z ginekologią, to tam większość porad brzmi : idź do lekarza, zrób test, zrób beta hcg, zrób posiew. My możemy doradzić, ale nie przebadamy przez internet ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to , że nie chce się komuś odpowiadać / pomagać po prostu to nauczyciel powinien jej pomóc , bo sądzę że to jest ktoś kto jednak wie najlepiej Tak w ogóle Paula po tytułach wnioskuję , że mamy podobne tematy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.