Jak napisać podanie do Rady rodziców ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 14:32   #1
__dsskadssadfaAA
Raczkowanie

Jak napisać podanie do Rady rodziców ?

Witam, u nas w szkole teraz tzw.'rada rodziców' zbiera po 100 złoty , nie wiem na co, mówi się na 'rade rodzicow' . U nas w domu liczy sie jak to się mówi, każdy grosz, i wychowawca powiedział że można napisać podanie do tej rady rodzicow, i nie trzeba będzie placić, a ja nie wim jak takie podanie sie pisze i moi rodzice tez nie, wiem ze tego jest duzo w internecie, ale to jest tak jakby powazniejsze podani, nie jakas praca domowa, wiec dlatego prosze was o pomoc, jak to napisac? Nie prosze abyscie mi cale napisali( chociaz fajnie by bylo, nie ukrywam) ale o jakies podpowiedzi bo nie wiem jakich zwrotow uzyc, twierdzen itp .
__dsskadssadfaAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:36   #2
bentkuff
Zadomowienie

Dot.: Jak napisać podanie do Rady rodziców ?

Hm chodzi ci o składkę na komitet rodzicielski..? Nawet nei musisz pisać żadnych podań, z niepłacenia nic ci nie grozi. Za moich czasów płaciło sie 30-40zł...ale i 20zł.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 20:50   #3
lucciola
Zakorzenienie

Na początku roku deklaruje się jakąś kwotę comiesięcznej składki na radę rodziców. Wystarczy, że we wrześniu rodzice nie zadeklarują ani złotówki czyli nie wpiszą się na puszczoną po klasie listę.
A teraz, jeśli chcą wycofać się z płacenia zadeklarowanej kwoty muszą napisać podanie o zwolnienie z tych opłat i umotywować to np. trudną sytuacją finansową czy czymś podobnym.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 21:06   #4
Elfia4
DOMator

Nie musisz nic pisać. Składka jest dobrowolna, a jeśli ktoś będzie jej od ciebie żądał poinformuj, że o wymuszaniu składki na radę rodziców poinformujesz kuratorium
Jeśli już to wystarczy jednym zdaniem: Proszę o zwolnienie mnie z płacenia dobrowolnej składki na radę rodziców z powodu trudnej sytuacji finansowej mojej rodziny.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 23:34   #5
on_tiptoes
Rozeznanie

Po lewej Twoje (rodziców) dane osobowe, po prawej poniżej dane osobowe rady (np. Komitet blabla w Szkole takiej i takiej) . 'Bardzo proszę o zwolnienie nas - rodziców Jana Kowalskiego z 3c, legitymujących się dowodem osobistym nr: 111 (Anna Kowalska) i 999 (Piotr Kowalski), z kosztów na rzecz komitetu z powodu trudnej sytuacji finansowej. Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby' , pod spodem podpis własnoręczny najlepiej obojga rodziców. Można też dołączyć jakieś zaświadczenie o dochodach obojga rodziców z Urzędu Skarbowego za zeszły rok (jeśli te dochody są rzeczywiście bardzo,bardzo niskie).
on_tiptoes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 23:41   #6
201604181004
Konto usunięte

Lol zamiast się martwić podaniami moja droga wydrukuj stosowny artykuł który mówi po pierwsze o tym ze edukacja jest darmowa po drugie że składki są DOBROWOLNE i podanie to sobie można pisać przy wpłacie (jestem fajny jan kowalski wpłacę wam hajs) a nie przy jej zaniechaniu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 23:45   #7
lucciola
Zakorzenienie

Skoro się już zadeklarowali to powinni (dla przyzwoitości) jakieś pismo skrobnąć. Ale bez przesady z tymi danymi z dowodów osobistych i zaświadczeniami o zarobkach. A w przyszłym roku szkolnym po prostu nie deklarować wpłat i tyle.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 23:45   #8
201604181004
Konto usunięte

Miejscowość, Data

Rada rodziców (ew do kogo konkretnie piszesz)

Kasia Kowalska
miejsce zamieszkania
telefon

Podanie
Uprzejmie informuję szanowną radę rodziców że składki na rade rodziców są całkowicie dobrowolne więc nie muszę pisać ani podania ani płaszczyć się byście pozytywnie rozpatrzyli moją prośbę. Proszę cmoknąć mnie w portfel bo to żenująca sytuacja którą wychowawca powinien dawno temu sprostować bo wprowadza moją córkę, uczennicę Anie Kowalską w zakłopotanie.
Z wyrazami szacunku,
(własnoręczny podpis)
Stary 2013-03-14, 00:08   #9
karebi
Przyczajenie

Takie ładne podanie napisałam... tylko posta gdzieś wcięło...
Stary 2013-03-14, 00:34   #10
on_tiptoes
Rozeznanie

Drabineczko, ładnie utrwaliłaś wzór podania w głowie autorki, przynajmniej zapamięta i więcej pytać nie będzie

Wiadomo, że prawnie nic im nie grozi, edukacja darmowa srarmowa, jednak bywa różnie, dlatego ja na jej miejscu napisałabym rzeczywiście podanie takie z numerami dowodów itp, żeby nie można się było przyczepić.
W przeciwnym wypadku znając superświetny polski lud, to zaraz na nią napadną, że pewnie chce wyłudzić te 100 zł od rodziców mówiąc, że daje na komitet - i tak się wykpić. A jak rodzice przyjdą i ustnie przedstawią sytuację, to też się znajdzie ktoś kto zapomni, nie będzie wiedział itp i zacznie się nękanie telefoniczne ; a czemu to, a czemu sramto

Napisanie porządnego podania to kwestia chwili, a utnie wszelką dyskusję. A przynajmniej powinno

Edytowane przez on_tiptoes
Czas edycji: 2013-03-14 o 00:37
on_tiptoes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:00   #11
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Skoro się już zadeklarowali to powinni (dla przyzwoitości) jakieś pismo skrobnąć. Ale bez przesady z tymi danymi z dowodów osobistych i zaświadczeniami o zarobkach. A w przyszłym roku szkolnym po prostu nie deklarować wpłat i tyle.
Niby tak, ale zauważ, że lista nie jest anonimowa, idzie po całej klasie. To nie jest komfortowa sytuacja dla rodziców, które muszą liczyć sie z pieniedzmi.
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 08:10   #12
rukami
Raczkowanie

Wariactwo z tą Radą Rodziców. Pamiętam, że jak byłam w gimnazjum to miałam jedną z najwyższych średnich ocen w szkole, a wychowawczyni powiedziała mi, że na oficjalnym zakończeniu roku nie zostanę wyczytana przez dyrekcję, właśnie dlatego, że moi rodzice nie zapłacili tej kretyńskiej składki. W dodatku powiedziała mi to przy całej klasie. Wyobraźcie sobie jak się w takiej sytuacji czuje dziecko Jej argument był taki, że RR funduje książki, ja tej książki nie dostanę, więc po co mają mnie wyczytywać. Po prostu pominą mnie w "rankingu". Finalnie wyczytali mnie na tym zakończeniu, ale sytuacja była żenująca. Dla świętego spokoju napisałabym im to pismo. Wzór taki jak podała Ci Drabineczka, w treści napisz, że prosicie o zwolnienie ze składki w związku z trudną sytuacją materialną i tyle.
rukami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:17   #13
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rukami Pokaż wiadomość
Wariactwo z tą Radą Rodziców. Pamiętam, że jak byłam w gimnazjum to miałam jedną z najwyższych średnich ocen w szkole, a wychowawczyni powiedziała mi, że na oficjalnym zakończeniu roku nie zostanę wyczytana przez dyrekcję, właśnie dlatego, że moi rodzice nie zapłacili tej kretyńskiej składki. W dodatku powiedziała mi to przy całej klasie. Wyobraźcie sobie jak się w takiej sytuacji czuje dziecko Jej argument był taki, że RR funduje książki, ja tej książki nie dostanę, więc po co mają mnie wyczytywać. Po prostu pominą mnie w "rankingu". Finalnie wyczytali mnie na tym zakończeniu, ale sytuacja była żenująca. Dla świętego spokoju napisałabym im to pismo. Wzór taki jak podała Ci Drabineczka, w treści napisz, że prosicie o zwolnienie ze składki w związku z trudną sytuacją materialną i tyle.

U moich synów tak było w przedszkolu, skladka po 100 zł na osobę ( na rok, ale 2x po 80 na kretki i inne przybory+ rytmika płatna do tego ). Oczywiście Mikołaj idt, ale pod warunkiem zapłacenia. U młodszego syna był bardzo biedny chłopczyc i co myslicie, ze mu dano paczkę ( złozylyśmy sie z innymi mamami, bo dyrekcja bez duszna)
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:22   #14
paula78
Zakorzenienie

Nie pisz żadnych podań ani próśb co najwyzej szkoła może cię poprosic uprzejmie abys wsparła szkołe finansowo.

To jest zwyczajny skandal aby szkoła oczekiwała tłumaczenia się dlaczego ktos nie płaci.

Ja również od początku szkoły nie wpłaciłam ani złotówki i nigdy sie z tego nikomu tłumaczyć nie będę chociaż nasz wychowawca jest skończonym chamem i na KAŻDYM, co miesiąc zebraniu dziękuje tym, którzy wpłacili i nie dziękuje tym którzy nie wpłacili i nie będzie wymieniał nazwisk- czujecie? tak nauczyciel, pedagog mówi do rodziców swoich uczniów.

U nas składka roczna to chyba 70 zł.

Gdyby mi wyjechał z tekstem o pisanie podań od odroczenie wpłaty to bym go chyba zabiła śmiechem.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Dla świętego spokoju napisałabym im to pismo. Wzór taki jak podała Ci Drabineczka, w treści napisz, że prosicie o zwolnienie ze składki w związku z trudną sytuacją materialną i tyle.
Absolutnie się nie zgadzam na taki "święty spokój" a na miejscu twoich rodziców zrobiłabym w szkole wojnę w tej sprawie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:25   #15
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Ja pamiętam jak wychowawczyni groziła mi, że świadectwa nie dostanę. Na nic były moje tłumaczenia, że nie mamy pieniędzy. Wtedy na pięć osób miała starczyć jedna pensja i mała renta mojej mamy, na jedzeniu i ubraniach się oszczędzało. W końcu wyszło tak, że na zakończenie roku poszła moja mama i sama odebrała moje świadectwo, wychowawczyni miała podobno nietęgą minę.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 08:40   #16
rukami
Raczkowanie

Cytat:
Absolutnie się nie zgadzam na taki "święty spokój" a na miejscu twoich rodziców zrobiłabym w szkole wojnę w tej sprawie.
Oczywiście interwencja rodziców była i dlatego w końcu zostałam wyczytana, bo dlaczego miałaby być inaczej, po prostu z tego co pamiętam nie dostałam tej książki od szkoły. Na szczęście jestem już dawno po gimnazjum, skończyłam studia i teraz się z tego śmieje, ale z perspektywy dzieciaka, któremu mówi się przy całej klasie "Co z tego, że się świetnie uczysz, reprezentujesz szkołę w konkursach, ale Twoi rodzice nie mają kasy, więc nie będziesz brała udziału w naszej zabawie" - było mi wtedy strasznie przykro.
rukami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 09:06   #17
201604181004
Konto usunięte

Zgadzam się z paula78 to jest niedorzeczne i niesmaczne wręcz.
Stary 2013-03-14, 11:44   #18
evela28
na drugie mam Irena

dziwi mnie trochę to że autorka nie jest ciekawa na co to jest składka
komitet rodzicielski ustala się na początku roku a nie w drugim półroczu
Rada rodziców rozlicza się z każdej złotówki, wszystkie pieniądze idą na dzieci, słodycze na mikołaja, napoje na dzień matki, książki na zakonczenie roku itp
u nas w szkole jedna rodzina nie płaci składki od kilku lat, dziecko otrzymuje prezenty jak każdy, jest jakoby sponsorowany przez innych, rodzina nie jest biedna lecz uparta
składki nie trzeba płacić owszem ale niech wtedy rodzice nie burczą pod nosem że dziecko nawet głupiego lizaczka na dzień dziecka nie otrzymało

a w podaniu wystarczy napisać to jedno zdanie które ktoś podał wyżej

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 12:11   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
Rada rodziców rozlicza się z każdej złotówki, wszystkie pieniądze idą na dzieci, słodycze na mikołaja, napoje na dzień matki, książki na zakonczenie roku itp
u nas w szkole jedna rodzina nie płaci składki od kilku lat, dziecko otrzymuje prezenty jak każdy, jest jakoby sponsorowany przez innych, rodzina nie jest biedna lecz uparta
składki nie trzeba płacić owszem ale niech wtedy rodzice nie burczą pod nosem że dziecko nawet głupiego lizaczka na dzień dziecka nie otrzymało

Z tych wszystkich wymienionych rzeczy to u mnie były jedynie książki dla osób z czerwonym paskiem. Wycieczki i inne mniejsze wyjścia trzeba było normalnie opłacać więc nie wiem na co szły te pieniądze z komitetu.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 12:14   #20
201604181004
Konto usunięte

Napoje na dzień matki? Przychodzą mamy i piją? Słodycze? W gimnazjum? .... U mnie szło na nic, nie wpłacałam z rodzicami ani złotówki. Słodycze mogą kupić mi oni i to takie jakie lubie, w podstawówce za czerwony pasek dostałam gnioty a nie książki: nad niemnem, encyklopedia ptaków, najfajniejsze jeziora na mazurach... Śmieci jakieś a nie prezenty.
Stary 2013-03-14, 12:17   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Napoje na dzień matki? Przychodzą mamy i piją? Słodycze? W gimnazjum? .... U mnie szło na nic, nie wpłacałam z rodzicami ani złotówki. Słodycze mogą kupić mi oni i to takie jakie lubie, w podstawówce za czerwony pasek dostałam gnioty a nie książki: nad niemnem, encyklopedia ptaków, najfajniejsze jeziora na mazurach... Śmieci jakieś a nie prezenty.
Ja raz w konkursie bibliotecznym dostałam w nagrodę... Atlas grzybów. To było pierwsze miejsce
Stary 2013-03-14, 12:27   #22
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
dzieci mają przedstawienie i piją, w podstawówce

moje dzieci dostają podobne książki nie uważam ich z a gnioty

rodzice chyba nie chcą wiedzieć na co idą te pieniądze, nie chodzą na zebrania, broń boze być w radzie rodziców

dla mnie śmieszne jest takie gadanie nie wiem na co idą pieniądze ale nie zapłacę, a wiekszość rodziców ma takie podejście

bijesz się jak ciota
Stary 2013-03-14, 12:30   #23
201604181004
Konto usunięte

No w podstawówce to może trochę inaczej ale mówię u nas nie wiem na co szły w gimnazjum bo
a) wycieczki opłacamy sami
b) bilety autobusowe jak jechaliśmy do laboratorium - opłacamy sami
c) książki były dla prymusów
d) dyskotek nie było
e) przedstawień dla rodziców nie było
f) za ksero i tak płaciliśmy osobno

więc no mówię, dla mnie hajs leciał w kosmos.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39763466]Ja raz w konkursie bibliotecznym dostałam w nagrodę... Atlas grzybów. To było pierwsze miejsce[/QUOTE]

Ja nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, te wszystkie ekstra nagrody zbierałam w pudełku i wiesz jak konczyły? Gdy w bibliotece nazbierała mi się kara za przetrzymanie książek, wyciągałam kilka hiper pozycji o jeziorach ptakach grzybach czy chlebie i dawałam w zamian za spłatę kary
Stary 2013-03-14, 12:42   #24
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
No w podstawówce to może trochę inaczej ale mówię u nas nie wiem na co szły w gimnazjum bo
a) wycieczki opłacamy sami
b) bilety autobusowe jak jechaliśmy do laboratorium - opłacamy sami
c) książki były dla prymusów
d) dyskotek nie było
e) przedstawień dla rodziców nie było
f) za ksero i tak płaciliśmy osobno

więc no mówię, dla mnie hajs leciał w kosmos.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Ja nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, te wszystkie ekstra nagrody zbierałam w pudełku i wiesz jak konczyły? Gdy w bibliotece nazbierała mi się kara za przetrzymanie książek, wyciągałam kilka hiper pozycji o jeziorach ptakach grzybach czy chlebie i dawałam w zamian za spłatę kary
wiesz może większość rodziców nie płaciła więc nie było co liczyć na jakiekolwiek bonusy
u nas w podstawówce raczej płaca i dzieci z tego korzystają

bijesz się jak ciota
Stary 2013-03-14, 12:51   #25
201604181004
Konto usunięte

Ale mówię, podstawówka to coś innego moim zdaniem, bo tam się organizuje wiele integracyjnych zabaw, z powietrza się pieniądze nie wezmą na jakieś zawody sportowe nagrody itp (tylko dla mnie nadal jest niesmaczne zmuszać kogoś do wpłaty 100 zł u mnie było dowolne; od 5 do 150 zł ;p) kto miał dawał ile mógł ile uznał za stosowne.
Stary 2013-03-14, 13:40   #26
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość

Jest rada rodzicow i dodatkowe u nas nazywa sie to "Imprezowe" więc nie pisz, że lizaki dzieci dostają z rady rodziców.
Dwa wszelkie imprezy szkoła tylko patrzy , że by rodzice upiekli ciasto, przynieśli soki, itp wiec znowu zonk, że to z rady.

Kasa z rady idzie na ew. książki na koniec roku i klasa może złozyć podanie o dofinansowanie wycieczki wtedy dyrektor czy rada sprawdzają ile dana klasa wpłaciła na radę i jesli dużo to zgadza sie dofinansować wyjazd dla biedniejszego dziecka - i na to mogę placic ale nie zamierzam placic na remonty czy nowe meble dla dyrektora. Czasami mam wrażenie, że dyrektorem powinnien być specjalista a nie pedagog.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2013-03-14 o 13:45
Stary 2013-03-14, 13:46   #27
201604181004
Konto usunięte

A ja uważam że nawet te książki są bez sensu... Mówię, rzadko się trafia w gusta dzieci, naprawdę rzadko. Ja to wywalałam do śmieci albo rozdawałam. Według mnie nie wiem fajniej by było pochwalić w inny sposób a kasę lepiej niech rodzice zachowają bo za 100 zł można kupić super wypaśne wydanie książki o której dziecko marzy a nie atlas bocianów ;-p i u nas tak samo, co impreza to rodzice pieczcie ciasta pieczcie ciasta a kasa się rozpływała. Nie wiem na co szła. No nie wiem. Ewentualnie na te książki które dostawali nieliczni i było nic nie warte ;p
Stary 2013-03-14, 14:03   #28
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam że nawet te książki są bez sensu... Mówię, rzadko się trafia w gusta dzieci, naprawdę rzadko. Ja to wywalałam do śmieci albo rozdawałam. Według mnie nie wiem fajniej by było pochwalić w inny sposób a kasę lepiej niech rodzice zachowają bo za 100 zł można kupić super wypaśne wydanie książki o której dziecko marzy a nie atlas bocianów ;-p i u nas tak samo, co impreza to rodzice pieczcie ciasta pieczcie ciasta a kasa się rozpływała. Nie wiem na co szła. No nie wiem. Ewentualnie na te książki które dostawali nieliczni i było nic nie warte ;p
Zgadzam sie, u nas też te ksiązki przejrzane i leżą albo się powtarzają.
Juz lepiej byłoby aby taki wyrozniony uczen dostał bon do Empiku i kupil sobie co chce.
Ja mam wrazenie, że te ksiazki to szkola dostaje za jakieś umowy z wydawnictwami np. jesli szkola zamowi X ksiazek dla klas 1-3 to dostaje jakies resztki z wydawnictwa, ktore leza i sie kurzą.

Stary 2013-03-14, 14:21   #29
201604181004
Konto usunięte

Dokładnie myślę tak samo. Chociaż byłam w takiej księgarni gdzie są stałe przeceny m.inn. nowiutką książkę o smoleńsku za 1 zł kupiłam, mam podejrzenia że szkoły się tam zaopatrują właśnie w tych resztkach bo nie wierzę że ktoś o zdrowych zmysłach kupi 12 atlas bociana a 10 latkowi nad niemnem. Dżizas zgadzam się bon do empiku to lepszy pomysł. Ja wiem istnieje szansa że dziecko może zgubić bon, sprzedać albo kupić grę no ale na boga świat poszedł do przodu 20 lat temu taka książka to może była nagrodą, w dzisiejszych czasach gdzie królują np ebooki i audiobooki to niewypał ;p
Stary 2013-03-14, 14:35   #30
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jest rada rodzicow i dodatkowe u nas nazywa sie to "Imprezowe" więc nie pisz, że lizaki dzieci dostają z rady rodziców.
Dwa wszelkie imprezy szkoła tylko patrzy , że by rodzice upiekli ciasto, przynieśli soki, itp wiec znowu zonk, że to z rady.

Kasa z rady idzie na ew. książki na koniec roku i klasa może złozyć podanie o dofinansowanie wycieczki wtedy dyrektor czy rada sprawdzają ile dana klasa wpłaciła na radę i jesli dużo to zgadza sie dofinansować wyjazd dla biedniejszego dziecka - i na to mogę placic ale nie zamierzam placic na remonty czy nowe meble dla dyrektora. Czasami mam wrażenie, że dyrektorem powinnien być specjalista a nie pedagog.
ja napisałam jak jest u nas w szkole, szkoła nie daje kasy na żadne upominki, wszystko idzie z komitetu rodzicielskiego
a u ciebie moze byc inaczej
na kazdym szkolnym zebraniu jest przedstawiany plan, na co idzie kasa i co jest w planie - tak jest u nas

bijesz się jak ciota
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości