|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Przetłumaczenie
Hej. Trochę się pogubiłam nad dosłownym sensem Piosenki Johna Mayera.
http://www.tekstowo.pl/piosenka,john...ving_you_.html Czy uważacie, że ta piosenka jest o nieszczęśliwej miłości, czy też można ją potraktować jako wyraz głębokiej miłości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przetłumaczenie
O, John Mayer
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że tekst mówi raczej o głębokiej miłości do drugiej osoby, może nawet trochę zbyt głębokiej... Zdaje mi się, że autor nawet ostrzega kobietę przed sobą, radzi jej, żeby zastanowiła się kogo tak naprawdę kocha, jego czy jej wyobrażenie na jego temat. Nie jestem dobra w interpretacjach, tym bardziej, że piosenki Johna Mayera można interpretować na naprawdę wielu płaszczyznach. Sama nie raz szukałam jakichś informacji w Internecie. I wiesz co? Też nie mogłam znaleźć, ciągle natykałam się na jakieś spory na temat prawdziwego znaczenia tekstów. Ale właśnie to mi się podoba, że każdy może je rozumieć na swój sposób ![]() Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2013-04-02 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.