|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() chcialabym poznac wasza opinie na temat..
chcialabym poznac wasza opinie na temat kosmetykow Vichy jakie macie doswiadczenia z ta linia???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chcialabym poznac wasza opinie na temat..
mnie nie zachwycił zaden kosmetyk vichy ,ot takie zwykłe ,wole kupic cos znacznie tanszego i lepszego.
poczytaj w KWC opinie o kosmtykach vichy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Używałam kilku i - niestety - nie są warte wydanych pieniędzy
![]() Powiem Ci tylko tyle, że w trakcie stosowania "supernawilżającego cuda" Vichy poszłam do nowej kosmetyczki, która mi powiedziała, że koniecznie muszę zacząć używać kremów! Moja skóra faktycznie wyglądała jakbym nic w nią nie wklepywała! Jeśli chcesz niezłe kremy apteczne to zakup sobie LRP - moim zdaniem o niebo lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dosyć długo używałam Vichy i byłam zadowolona. Mam suchą skórę. Zużyłam kilka słoiczków Thermal S2(obecnie Fix2) i Nutrilogie 2 - dobre: nawilżenie, lekkie natłuszczenie, brak uczucia ściągania skóry.
Bardzo zadowolona byłam z maseczki nawilżającej do twarzy i balsamu do ciała. LiftActiv i Novadiol bez rewelacji. Nie stwierdziłam specjalnych efektów. Najnowszy podkład Flexilift trochę przereklamowany. Różowy tonik - bardzo dobry. Szampon i odżywka-żółte, do włosów farbowanych-bardzo dobre i bardzo wydajne. Moim zdaniem, dobre kosmetyki, ale cena w stosunku do jakości nieco wygórowana.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Raz używałam Vichy i nie zauważyłam jakiś rewelacyjnych rezultatów.Ale ich reklamy mają wielką siłę przekonywania.
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kilka lat używalam Thermala S2 bylam bardzo zadowolona
Kolejnym kosmetykiem ktory bardzo mi pasował był peeling do ciała- ale pozycja stanowczo za droga jak na ten rodzaj kosmetyku...ale polecam Obecnie jestem nadal pod wrazeniem kremu z Myoakiną odpowiada mi ten krem w 100% widze efekty cena jak na moja kieszeń za wygórowana- ale kremik powiedziałabym że wart swojej ceny..kazdy przyplyw gotowki lokuje w tym kremiku... ostatnio wraz z tym kremem dostałam próbki LiftactivPro pierwszy z kremow liftingujacych ktory zrobil na mnie wrazenie, ale niestety cena znow zaporowa wczesniejsza wersja lifta sprzed kilku amoze kilkunastu- (jak ten czas leci ;-)lat całkowicie nietrafiona. Mało uzywam podkładów ale na liftPro wyglada kazdy dobrze(i bardzo wydajny w przeciwienstwie doo Myoakiny... wkur..za mnie tylko sprzedawalność próbek tej firmy na allegro przez co jest mało dostepny w mojej wiosce..zamawiajac krem w aptece musze bezczelnie zaznaczac jakie probki chce do tego ,bo inaczej nie odbiore zamówienia. Jak widac odpowiedzi będą skrajne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej
mój mąż używa Mag C i w porównaniu z innymi kosmetykami - AA, Nivea - jest rewelacyjny. Skóra po zastosowaniu jest przemiła w dotyku, efekt wygładzenia jest trwalszy. Mówi, że nie zamieniłby na inny, może tylko zmieniłby jego cenę ![]() Ja natomiast używałam Thermal S Mat i powiem szczerze, że nie mogę natrafić na inny równie dobry kosmetyk, albo już się tak postarzałam, że kosmetyki innych firm o podobnym przeznaczeniu już na mnie nie skutkują (chodzi mi o takie wrażenie aksamitu na skórze - wiecie o co chodzi?). Zauważyłam też, że Vichy w kampaniach reklamowych jako próbki rozdaje chyba tylko tańsze kremy - normaderm itp, ja poluję na myokine i niestety - próbek nie ma. A może któraś z Was stosowała? Jakie macie opinie? no tak - mogę poczytać na KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jedyny kosmetyk firmy Vichy, ktory mi odpowiada, to zel zluszczajacy do codziennego oczyszczania skóry z niedoskonałościami, z serii Normaderm.
Poza tym polecam ampulki Dercos, do kuracji przy wypadaniu wlosow i to by bylo na tyle. Jesli jednak chcesz zainwestowac w kosmetyki apteczne, to powtorze slowa E: kup La Roche-Posay, sa naprawde o niebo lepsze ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hmmm, nie powiem o tej marce nic dobrego. Myślę że podobne efekty można uzyskać stosując o wiele tańsze kosmetyki. Myślę głównie o nawilżeniu, bądź natłuszczeniu skóry. W składzie ich produktów nie ma żadnych rewelacyjnych substancji które mogłyby zdziałać takie cuda jakie obiecują w reklamach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
I ja dołączę się do grupy średnio zadowolonych klientów. Niestety, każdy kosmetyk Vichy to nowe rozczarowanie.Absolutnie nie polecam wszelkich mazideł do twarzy, szczególnie kiedy cera jest bardzo wymagająca i wrażliwa. Mam wrazenie, że ta słynna woda temalna Vichy zawarta w kosmetykach mnie nie służy. Moja dermatolog zresztą potwierdza, iż kosmetyki tej firmy często uczulają bądź też wywołują podrażnienia skóry. Natomiast zgodzę się z dziewczynami, ze o wiele bardziej trafnym zakupem będą kosmetyki LRP lub Avene.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
A ja uważam, że Vichy miewa naprawdę wartościowe produkty. Przepadam za Nutrilogie 2, bo dzięki niemu zaczęłam wychodzić z odwodnienia po tygodniach walki z nim. Nie pasuje mi natomiast Thermal Fix, który niestety nie dorównuje jakością swemu poprzenikowi. Doskonałym produktem jest też maseczka nawilżająca (boję się, że ją wycofują, bo coś ostatnio nie widuję jej w aptekach) oraz płyn micelarny. Balsam do ciała Lipidiose 2 (nawilżająco-natłuszczający) jest również jednym z najlepszych jakie w życiu stosowałam. Jeżeli jednak chciałabyś zainwestować w kremy przeciwzmarszkowe, to Vichy raczej nie polecam. Świetny natimast jest krem Active C LRP oraz Ystheal+ Avene. Składniki w nich zawarte mają przynajmniej działanie długofalowe, a co do Miyokine miałabym pewne wątpliwości. Obawiam się o efekt Kopciuszka po północy. Przestajesz używać i wszystko wraca do stanu wyjściowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
witaj.
parokrotnie zdarzalo mi sie zaszalec i cos kupic. najczesciej byly to kremy albo balsamy do ciala. i poza szamponem nic nie przypadlo mi do gustu. A ponoc to dobre kosmetyki ze sredniej pólki. Od czasu jak TZ wrocil z Francji i stwierdzil ze krem Vichy ktory u nas kupuje ze 80 zł tam kosztuje max 10 euro i sa normalnymi kosmetykami stajacymi na polce w supermarkecie, doszlam do wniosku ze sa to przereklamowane kosmetyki ktore nie sa az tak cudowne jak twierdzi producent a przy okazji sporo za nie przeplacamy. Jak dla mnie to warto dolozyc pare zlotych i kupic krem innej firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jestem w szoku takimi nie przychylnymi opiniami zmamiona reklamami myslalm ze odnalazlam kosmetyczny raj a tu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie polecam Vichy, przez jakiś czas używałam nutrilog ale musiałam z niego zrezygnować, przez pierwszy tydzień było w porządku a potem stan skóry sie pogarszał,dziwna sprawa ale podchodziłam do tego kremu kilkukrotnie i sytuacja się powtarzała, szkoda kasy, La Roche o niebo lepszy.
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2005-06-08 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie świetny jest Nutrilogie 1, dobre- LiftActive pod oczy, Nutrilogie 2 i maseczka nawilżająca, kiepskie- Thermal i Normaderm nawilżający, straszne- podkłady.
![]() Edytowane przez Lazy_Morning Czas edycji: 2005-06-08 o 22:40 Powód: przeoczenie wrrrr..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Polecam dwa produkty Vichy, którymi się zachwyciłam: balsam do suchej skóry Lipidiose 2 oraz płyn micelarny z delikatnym roślinnym (nie sztucznym) zapachem róży do demakijażu.
Oba sprawdzone i świetne. Stosował może ktoś krem do rąk Lipidose????????? On mnie kusi, ale jego cena nie bardzo (ok. 25zł) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
nie mialam kremu do rak ale kupilam sobie ta nowosc do stop(z ta ochydna reklama stopy jak z koszmaru
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Witam! Z zainteresowaniem przeczytałam informacje o kosmetykach Vichy. Dorzucę moje spostrzeżenia, choć powielę Wasze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie
jaka zawartosc witaminy C w kremie dziala?Czy jest to 10% czy musi byc wiecej? dzieki za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Byłam zadowolona z Thermali (oprócz wersji MAT, coś im nie wyszło), ale poza tym uczucia mieszane. Używałam kiedyś żelu Normaderm (kiedy jeszcze miałam problem z niespodziankami) ale... odkąd wyżarł mi kolor na spodniach (poplamiłam czymś ciemnogranatowe jeansy, chciałam czymś szybko sprać, Normaderm stał najbliżej, plama zeszła razem z kolorem!) używałam go już tylko do mycia rąk po krojeniu cebuli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja od 5 lat a może i nawet więcej używam kremu tonującego luminuesse, i przyznam że jestem z niego bardzo zadowolona. nie zatyka porów, poprostu go nie widać. Ostatnio używałam tez kremu pod oczy i też jest ok. ma gęstą konsystencję a zmarszczki faktycznie się wygładzają.
JA osobiście jestem za Vichy. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
![]() kiedyś, dawno temu, z górami za lasami też go używałam i nawet lubiłam; teraz odpada, bo nie ma filtrów, niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Miałam krem na celulit, skóra zrobiła się miła w dotyku, ale nic poza tym i krem na
rozstępy też nic nadzwyczajnego, dla takiego efektu wystarczy zwykły balsam lub oliwka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
robią robią a co ciekawsze jest coraz lepszy, noi posiada filtry uva
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
z Vichy szczerze polecam 3 kosmetyki:
- micelarny płyn do zmywania makijażu; ładnie pachnie, bardzo dobrze zmywa (dobry jest też Preparat do demakijażu 3 w 1) - balsam do ciała Lipidose 2 - bardzo wydajny, o pięknym zapachu, doskonale nawilżający - żel pod oczy w sztyfkcie Oligo Yeux: koi, chłodzi, nawilża co do kremów - nie mam najlepszego zdania, nawilżały poprawnie, były dość wydajne, ale nie warte swojej ceny. potrafią złośliwie uczulić. choć moja Mama kilka lat stosowała Lift Active i była zadowolona ![]() k. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja także nie mam miłych doświadczeń z firmą Vichy
![]() ![]() ![]() To samo tyczy sie wody termalnej, która wysusze skórę i podrażnia a powinno być chyba odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kosmetykow Vichy polecam : -Nutrilogie 2L -Lipidiose 2 -Pelling Lipidiose-jak dla mnie KWC -I Purete thermale 3 w 1 do demakijazu nie podraznia i jest ok chociaz drogi Kremow uzywam LRP z active c lub REDERMIC;albo Avene
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Pitipel Czas edycji: 2005-12-14 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.