|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Weekend majowy- ciekawa miejscowość w górach?
Witam
![]() ![]() Chodzi mi o wypad 3-dniowy, mieszkam na Śląsku, więc daleko nie mam ![]() ![]() Szukamy miejscowości ciekawej, ale też spokojnej (Zakopane odpada). Chodzi nam bardziej o zdobycie jakiejś skromnej górki i obejrzenie np. ciekawego zamku, bo akurat takie zwiedzanie bardzo lubimy. On szukł czegoś w okolicach Babiej Góry, ze względu na park narodowy, ja tak wstępnie stawiam na Krościenko (właśnie, ktoś tam może był? Bo ja pamiętam tylko jakieś uruwki z kolonii, jak miałam 12 lat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Weekend majowy- ciekawa miejscowość w górach?
Może Wisła, chodzenie po górach, Zamek Prezydenta, Zapora w Czarnem i np. wycieczka do Cieszyn (rotunda z 20 złotówki, wzgórze zamkowe)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie Krościenko nad Dunajcem !!!
![]() ![]() A wejść można na Trzy Korony i Sokolicę! Ewentualnie Szczawnica która jest obok, ale moim zdaniem w Krościenku jest fajniejszy klimat... Gorąco polecam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A orientujesz się może co do noclegu w jakiejś rozsądnej cenie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że w tym momencie na majówkę ceny będą wyższe, a poza tym większość już jest zapewne zarezerwowana
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Polecam Lanckoronę, o ile lubicie takie klimaty. Na piesze i rowerowe wycieczki miejsce wymarzone, poza tym cisza i spokój. Dawna przystań bohemy artystycznej całej Polski. Teraz urocze senne malutkie miasteczko, malowniczo położone z piękną architekturą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nam udało się zarezerwować nocleg za 20 zł w zeszłym tygodniu. Niestety nie potrafię podać szczegółów. Ale zajrzyj na stronę kroscienko.pl mają tam bazę noclegową i przydatne informacje. Może coś się znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za sugestie i czekam na dalsze pomysły, bo pewnie się ostatecznie zdecydujemy 2 dni przed wyjazdem ![]() Edytowane przez Ballantines_1 Czas edycji: 2013-04-26 o 23:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Do Szczawnicy to raczej nie na żywioł, bo bedziesz spać w samochodzie
![]() Krościenko co prawda niedaleko, ale znajomy góral rezerwacje ma już od marca wiec i tam może być ciężko z noclegiem - szczególnie że jak piszesz to tylko 3 dni, dużo zależy jakich warunków oczekujesz, bo na 100 % te "lepsze" mają juz komplet. Jeśli chodzi o tłumy to są ale tylko w centralnych Pieninach ( Trzy Korony, Sokolica i spływ Dunajcem ) no i w szczawnicy - Wąwóz Homole i Biała Woda. Jest mnustwo szlaków gdzie raczej tłumów nie bedzie, możesz wybrać sie na góre Gorc, Prehybę, Dzwonkówkę) w sam raz na trzy dni. W tym przypadku obojętne gdzie będziesz nocowac, możesz wybrać np. Ochotnicę, Kluszkowce, Maniowy, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może poszukamy w jakiś mniejszych miejscowościach albo na obrzeżach miasta ![]() A często nam się trafiało, że po prostu ktoś odwoływał rezerwację ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ciekawi mnie czy znalazłaś jakieś wolne miejsca i jakie masz wrażenia z pobytu w Pieninach. Mam nadzieję że podzielisz sie wrażeniami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.