|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() proszę, pomóżcie mi...
Walczyłam o niego tak długo, tyle tygodni i miesięcy. W końcu sukces! Pierwszy pocałunek... później było tylko lepiej i w końcu te dwa piękne słowa: kocham Cię. Naprawdę. Pojawia się pierwszy problem: czy mam nas uważać za parę? Bo w końcu oficjalnie mnie o to nie poprosił...
Ale czuję też że w pewnych sprawach kłamie, chociaż on zarzeka się że jest zawsze szczery. Czuję, że jednak nie. Ostatnio nie odzywa się. Tłumaczę sobie tym, że ma zablokowane konto. Dzwoniłam dwa dni temu - nie odbiera. Dziś napisałam, że nie wiem co się dzieje, ale niech mnie odwiedzi. Cisza. Przeczuwam, że może być u swojej koleżanki która ma dziś imieniny. Czy on ma mnie dość? Powiedzcie - powinnam wieczorem do niego zadzwonić czy po prostu skończyć to wszystko, olać i się obrazić? Proszę, pomóżcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: proszę, pomóżcie mi...
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
zgadzam się, mało napisałaś. ale co istotne - w pewnym wieku nie prosi się już o chodzenie
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
On pierwszy powiedział ze kocha. Do niedawna zachowywał się po prostu jak chłopak. Na początku wiem że była w jego życiu inna, inna która nie chciała jego. Dziś czuję, że tak naprawdę ona jest nadal - on twierdzi że to tylko znajoma. Walczyłam bo mi zależało od samego początku. Od pierwszej chwili kiedy go zobaczyłam, serce mocniej mi zabiło, chciałam z nim być. Ja wiem, że się nie prosi o chodzenie w pewnym wieku, ale jeżeli on ci mówi że jest twoim kolegą? To co wtedy czujesz? Bo ja smutek.
Nie wiem co u niego się dzieje, czuję że jest u tej koleżanki, nie wiem czy mam dzwonić (boję się że będę zbyt nachalna) czy po prostu zostawić, nie odzywać się (za bardzo mi zależy i go kocham). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chłopak nie odzywa się w ogóle od kilku dni, nie odpowiada na Twoje telefony i wiadomości, to ja bym raczej go olała. Ale zgadzam się z dziewczynami, dobrze by było napisać coś więcej - jak się poznaliście, co to znaczy, że walczyłaś o niego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Tak bardzo mi zależy, a on mnie tak olewa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytaniue o to,czy chcesz abysmy byli razem zawsze powinno gdzies tam sie przewinac.. Malo to historii,jak dziewczyna szla do lozka,myslalamz,e sa para a facet z nia zrywał ,bo mowil,ze nic jej nie deklarował? Ja dziekuje za cos takiego. Nie trzeba robic z tego cyrku,ale zapytac o to,czy sie chce abysmy byli razem to nie jest zadna rzecz,a jednak sporo deklaruje..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że już nie muszę pytać i odpowiedź jest jasna - kiedy zadzwoniłam z obcego numeru żeby łaskawie odebrał, okazało się że przyczyną milczenia był brak czasu - nawet na jednego smsa? - taka praca.
I tak mu zależy na "dziewczynie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
To, że tobie tak bardzo zależy nie nakłada na niego żadnych obowiązków. Jemu nie zależy najwyraźniej i tyle.
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
on chyba nie czuje tego tak samo jak ty
to, że powiedział kocham nic nie znaczy. prawie każdy to mówi i co z tego? jest super na świecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja jednak uwierzyłam jemu w te słowa. Na początku się bałam, ale on sprawił, że mu zaufałam, można powiedzieć że oddałam mu serce. Chyba się pospieszyłam.
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- To co ja mam teraz zrobić? Pisać i dzwonić? Honor mi na to nie pozwala. Zostawić i czekać na jego ruch? Strach, że to koniec. Czy po prostu o nim zapomnieć? Nie wiem, czy potrafię, jest czarujący. Nie wiem co robić, nie potrafię zrozumieć jego zachowania. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak facetowi zależy, to na głowie stanie, żeby się ze swoją panią spotkać, jakkolwiek skontaktować. Zwłaszcza w pierwszym etapie związku. Słowami świadczyć, to nie miłość. Jeśli chcesz wiecznie o niego walczyć, to walcz. Ja wolałam jak to o mnie walczono, staromodna jestem, ale zawsze dobrze na tym wychodziłam.
Wg mnie oficjalne deklaracje są zbędne. Oficjalnie , to się o rękę prosi, a nie o chodzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja też jestem staromodna, dziś już nie wiem co jest bardziej opłacalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Widocznie powiedział Ci "kocham cię", bo wiedział, że chciałabyś to usłyszeć, ale on tego nie czuje. A teraz pewnie nie wie jak waszą relację zakończyć.
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A ja myślę że ta druga wróciła, a on po prostu nie umie mi tego powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Osoba bardziej zaangażowana jest w związku słabsza. Nigdy w życiu bym nie walczyła o faceta, któremu średnio zależy. Zupełnie obca jest mi postawa wojowniczki. Ty walczysz, cierpisz, nie wiesz na czym stoisz, czujesz się niepewnie, potrzebujesz deklaracji. Szkoda czasu, nerwów i godności. I jeszcze jakaś panienka pojawiła się na horyzoncie. Dla mnie facet do odstrzału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No właśnie ze mną skończył. Poprzez status na fb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Bardzo łatwo jest kogoś pocieszać, ale jak u samej siebie wszystko jest w porządku. Nie mogę patrzeć na ten status "wolny". Nie mogę tego pojąć. Ostatnim razem jak przyjechał było przecież idealnie! Czuję że to moja wina. Niepotrzebnie zadzwoniłam wtedy, niepotrzebnie się uniosłam.
Czuję że przepłaczę cały dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Innymi razami też było.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Myślałam żeby jakoś się "zlikwidować". Ale sama nie wiem czy nie byłoby to zbyt proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
olej suka
![]() nie zależy mu, daj sobie spokój z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Dzięki duszyczki
![]() Wiem że muszę stanąć na nogi i zrobię to. Będzie ciężko, ale przywyknę. Będzie mnie kusiło żeby odezwać się, napisać. Wtedy przypomnę sobie jak mnie potraktował i bawił się moimi uczuciami jak zabawką. Nie dam się stłamsić. Życzę sobie powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Facet, którego nie stać nawet na rozmowę twarz w twarz, żeby zerwać, to ostatni tchórz, nic nie warta szmata i niewart żadnej łzy. I to bym mu właśnie powiedziała w ostatniej rozmowie, dziękując, że cię wyręczył w zerwaniu, zamiast płakać. Rozumiem, że boli, ale lepiej teraz niż później. Jeszcze byś skończyła, jak jedna wizażanka, którą pod jej nieobecność narzeczony wyprowadził do matki i wymienił zamek. Też go nie stać było na rozmowę. Trzymaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia powiem Ci, że jeśli w danej relacji tylko 1 osoba się ciągle stara, to takie coś nie ma sensu. Ktoś daje, inny bierze. Totalna porażka. W życiu układa się różnie i mogą pojawić się kryzysy, podczas których 1 strona ma wątpliwości, jest znudzona lub/i olewa partnera. Warto wtedy zawalczyć, ale nie może polegać to na przysłowiowym wypruwaniu sobie żył. A Ty chyba cały czas byłaś właśnie na takiej pozycji. Mówi się, że faceta poznaje się po tym, jak kończy. Powiedzenie dotyczy głównie seksu, ale wg mnie można podpiąć pod to wszystkie relacje w życiu. Tak na serio przy rozstaniu człowiek dowiaduje się, kim był dla swojego partnera. Sama chyba zobaczyłaś, o kogo walczyłaś i czy było warto
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2013-05-14 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że o swoim honorze zapomniałaś uganiając się za nim. A to nie było tak, że facet cię nie chciał, stąd ta 'walka' o niego i jego względy? Oddałaś mu cąłą siebie, więc stwierdził, czemu by tu nie skorzystać? A ty sobie zaczęłaś wyobrażać nie wiadomo co. Cytat:
Szanuj się trochę bardziej dziewczyno i na przyszłość, zanim zaczniesz walczyć i się poświęcać, to przynajmniej upewnij się, że warto.
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
leniwca, albo czytanie ze zrozumieniem ci się kłania, albo zwyczajnie nie masz humoru. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.