|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jakie kremy w ciąży po 30 r.ż?
Witam !! To znowu ja proszę o pomoc !Prawdopodobnie jestem w ciąży /za parę dni idę do lekarza potwierdzić ten stan/ i mam zupełny mętlik w głowie. Odstawiłam prawie wszystkie kremy/ łącznie z Juvitem/ i nie wiem co tu używać. Przeglądałam wątki na forum: mama z klasą ale, nie znalazłam nic ciekawego i wyczerpującego na ten temat. Tu się człowiek starzeje /34 lata/, chciałby jakoś zapobiegać/zmarszczki , celulit/ . Co ja mam robić? Jakie kremy mozna stosowć ?
Pozdrawiam Was Kochane i Niezawodne Wizażanki i z niecierpliwością czekam na porady !!!! Szczególne pozdrowienia dla Smoczycy !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie kremy w ciąży po 30 r.ż?
Podciągam !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie? Przejrzałam tu już wszystko, ale nie ma wyczerpujących wiadomości !!!! Młode dziewczyny nie mają takich problemów.A co z fitohormonami czy mają jakiś wpływ czy nie ??? Gdzieś wyczytałam,że można stosować nawet serum Basi, a witamina C nie szkodzi na płód? Naprawdę nie wiem co mam robić? Chciałby człowiek póżniej też jakoś wyglądać!
Dodam jeszcze, że mam cerę mieszaną, naczyńkową i zmarszcki mimiczne wyraźne po oczami . Przepraszam, za to trucie i pozdrawiam Was wszystkie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Z całą pewnością nie wolno używać żadnych preparatów z różnymi formami witaminy A, w tym retinolu, retinaldehydu, a już z całą pewnością nie retinoidów na receptę (doustnie i na zewnątrz). To wiem na pewno. Nie słyszałam natomiast ani słowa na temat niebezpieczeństwa stosowania witaminy C. O ile wiem, kobietom w ciąży zalecane są mieszanki witamin, w tym witamina C. Fitohormony nie mają nic wspólnego z hormonami, to tylko taka nazwa, zresztą źródłem ich są rośliny. W Europie nie ma kremów z prawdziwymi hormonami. Jedynym udowodnionym działaniem fitohormonów jest działanie antyoksydacyjne. Pozdrawiam i nie obawiaj się niczego, a dla pewności zapytaj swojego lekarza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki Nan za dodanie otuchy!!!!! Miło,że chociaż ty się odezwałaś! Chyba za bardzo panikuję, ale to dopiero same początki i jestem zdezorientowana co można, a co nie / nie bardzo znam się na tych wszystkich składnikach kremów,a wiadomo, że kremy po 30 r.ż zawsze zawierają jakieś aktywne składniki/ Szkoda, że nie ma takiego Anioła, co podpowie konkretnie tego używaj , tamtego nie Jeszcze raz dziękuję !!!! Pozdrawiam Cię serdecznie!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Hej - gratuluję
no odpadają kremy z olejkami eterycznymi - myślę że najlepsze dla dziecka i na starzejącą się skórkę (oczywiście niezwykle powoli to starzenie przebiega ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...292601&v=2&s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...649766&v=2&s=0 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...357188&v=2&s=0 Nie masz co panikować, większość kremów nie przenika przez skórę, a "składniki aktywne" ładnie wyglądają w reklamie ![]() Jedyne skutki niepożądane zwykłych kremów mogą być takie, że pod wpływem hormonów może uczulić Cię coś, co dotychczas było OK. A cellulit będziesz zwalczać po ciąży - na razie stosuj np. masaże ud szorstką rękawicą (od dołu w kierunku serca) i naprzemienny prysznic "ciepło-zimno" (doskonały też zresztą na ujędrnienie powiększającego się biustu ![]() W pierwszym trymestrze niewskazane jest farbowanie włosów (ze względu na opary farby u fryzjera) - jeśli chcesz robić jakieś zabiegi upiększające, uprzedzaj kosmetyczkę/fryzjerkę o ciąży. I tyle ![]() W razie wątpliwości pytaj gina ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.