nosek- gdzie szukać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-13, 21:15   #1
anusiabielsko
Przyczajenie

Wink

nosek- gdzie szukać?

Witam serdecznie!
Chcę przeprowadzic korektę nosa.
Mam 20 lat. Mój nos jest długi, lekko garbaty i bardzo duży. Chcę to zmienić.
Postanowiłam zrobić to w te wakacje.
Niestety nie mam jeszcze wybranego miejsca. Dużo słyszałam o kłamcach i o ludziach którzy nie mają do tego uprawnień.
Kiedyś oglądałam w tvn "rozmowy w toku na temat operacji". Wielu ludziom zrobiono krzywdę zamiast uszczęśliwić ich.
Był tam pan Janusz Sankowski (jak się nie mylę). Chirurg który "naprawiał" nos po źle wykonanej operacji. Wydaje mi się, że godny zaufania. Choć mieszkam w Bielsku-B i chciałabym znaleźć gdzieś niedaleko dobrych specjalistów, którzy nie oszpecą mnie i nie zrobią mi krzywdy w sensie zdrowotnym! Nawet nie muszą być blisko. Ale przynajmniej żeby byli najlepsi.
Bardzo proszę o pomoc.

Mam jeszcze pytanie. Jak długo musiałabym czekać na termin operacji? oczywiści jeszcze badania itd.

Pozdrawiam!
Ania
anusiabielsko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-17, 18:27   #2
Val
Raczkowanie

Dot.: nosek- gdzie szukać?

Dr Skupin jest najlepszy!!!!!
Stary 2005-05-19, 19:03   #3
Val
Raczkowanie

Wykaz zaleceń przed zabiegiem całkowitej korekcji nosa:

BADANIA:
- grupa krwi
- morfologia, OB
- elektrolity w surowicy krwi: Na, K, Mg, Cl
- czas krwawienia, czas krzepnięcia (lub) APTT i INR (lub) APTT i wskaźnik protrombinowy
- poziom glukozy ( na czczo )
- ekg ( bez opisu )
- szczepienie p / WZW B ( I szczepienie, po 30 dniach II szczepienie, zabieg 14 dni po II ) dobrowolne, zalecane, lub oznaczenie antygenu HBs
- inne w przypadku istnienia innych chorób

INFORMACJE DODATKOWE:
- zabieg nie powinien być wykonywany w okresie okołomiesiączkowym (3 dni przed oraz pierwsze 3 dni trwania miesiączki).
- 14 dni przed planowanym zabiegiem nie należy przyjmować leków z grupy salicylanów (Polopiryna, Aspiryna, itp.), witaminy E oraz należy zaprzestać palenia papierosów
- wskazane jest przyjmowanie Rutinoscorbin 1 tabl / dziennie przez 14 dni przed zabiegiem lub granulki Arnica Montana
- przed zabiegiem w znieczuleniu ogólnym należy pozostać na czczo.
- w przypadku zabiegu w okolicy twarzy proszę nie robić makijażu oraz nie stosować kremów
- wyniki badań nie powinny być wykonane wcześniejszej niż 7 dni przed zabiegiem ( nie dotyczy oznaczenia grupy krwi )
Stary 2005-05-20, 01:03   #4
pskupin
Zadomowienie

Witam Panią,

Wykaz badań oraz zalecenia - jw. - dziękuję
Na termin zabiegu oczekuje się od 2 do 5 tygodni.

Pozdrawiam

Piotr Skupin
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-28, 00:00   #5
oxala
Przyczajenie

pan dr sankowski ma na imie andrzej (tak btw). jednakze z przykroscia stwierdzam, ze mój nos zepsul - wlasciwie teraz (po operacji) wyglada gorzej niz przed ( a bylo to kilka lat temu, wiec nos juz sie "uleżał") . dlatego, tak ku przestrodze tylko, radziłabym sie zastanowic przed wybraniem jego kliniki. okazuje sie bowiem, co wiem po intensywnych odwiedzinach na kilku forach dotyczacych chirurgii plastycznej, ze pan sankowski w "nosach" akuratnie nie jest najlepszy. wlasciwie osob mi podobnych znalazlo sie calkiem sporo. dlatego moze lepiej poszukac mniej "medialnej", rozreklamowanej, ale pewnej osoby do usuniecia ( a nie intensyfikacji) defektu. pozdrawiam!
oxala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-04, 21:14   #6
baśkaaa
Przyczajenie

Witam wszystkich.
Piszę poraz pierwszy pierwszy zarejstrowałam się ponieważ interesuje mnie ten problem od wielu lat.Chciałabym też poddać się operacji nosa,mam krzywą przegrodę i krzywy nos co jest moim wielkim kompleksem.Zaczełam zbierać informacje na temat która klinika jest dobra i gdzie mają przystępne ceny za taki zabieg.Mam nadzieje że od was się dowiem.
baśkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-20, 01:01   #7
martatoja
Przyczajenie

i z tym się zgodzę, sama mam przykre doświadczenia z moim noskiem i dr sankowskim, on uważa że operacja się powiodła, a nos jest bardzo asymetryczny... jak szukal moich zdjęć po operacji, które kazałam sobie zrobić, żeby mógł lepiej obejrzeć efekt, to jak je znalazł to był pewien że to zdjęcia sprzed operacji... więcej dodawać nie muszę... on jest bardzo rozreklamowany, ale co do talentu... no nic, jednym słowem odradzam
martatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-27, 17:36   #8
patikraw
Raczkowanie

Question Dot.: nosek- gdzie szukać?

mam pyatnko

ile mniej-wiecej kosztuje zrobienie tych wszystkich badan przedoperacyjnych?
ile na to czasu trzeba zarezerwowac?????:confuse d:
i gdzie takie badania sie zwykle przeprowadza
Stary 2005-06-30, 13:39   #9
Estrella
Rozeznanie

Badania mozesz zrobic w kazdej przychodni lub szpitalu. Grupa krwi kosztuje roznie w roznych miejscach od 18 do 40 zl i jest to najdrozsze badanie. Pozostale kosztuja w granicach 5-8 zl, ale jesli sie postarasz to mozesz zalatwic sobie na nie skierowanie i bedzie za darmo (ja tak zrobilam, ale ciiicho ) Zycze powodzenia!
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 22:08   #10
Viktori-a
Przyczajenie

Ja też widziałam efekty pracy dr.Sankowskiego u moich dwóch koleżanek i powiem szczerze,"czarna rozpacz w biały dzień" mojego noska nie dałabym mu z operować nawet za darmo.

powagą

.
Viktori-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-07, 21:04   #11
patikraw
Raczkowanie

Question Dot.: nosek- gdzie szukać?

Cytat:
Napisane przez Val
Wykaz zaleceń przed zabiegiem całkowitej korekcji nosa:

INFORMACJE DODATKOWE:
- zabieg nie powinien być wykonywany w okresie okołomiesiączkowym (3 dni przed oraz pierwsze 3 dni trwania miesiączki).
- 14 dni przed planowanym zabiegiem nie należy przyjmować leków z grupy salicylanów (Polopiryna, Aspiryna, itp.), witaminy E oraz należy zaprzestać palenia papierosów
- wskazane jest przyjmowanie Rutinoscorbin 1 tabl / dziennie przez 14 dni przed zabiegiem lub granulki Arnica Montana
- przed zabiegiem w znieczuleniu ogólnym należy pozostać na czczo.
- w przypadku zabiegu w okolicy twarzy proszę nie robić makijażu oraz nie stosować kremów
- wyniki badań nie powinny być wykonane wcześniejszej niż 7 dni przed zabiegiem ( nie dotyczy oznaczenia grupy krwi )

mam troche głupie pytanie
co sie stanie jesli misiączka sie przesunie i np dostane ją na drugi dzień po operacji albo zaraz po ??
niestety tak mi sie składa ze moge sobie pozwolic na operacje w dniach bliskich pojawienia się miesiączki i boje sie ze organizm zrobi mi psikusa i np dostanę ją w dniu operacji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-08, 15:15   #12
Kriss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martatoja
i z tym się zgodzę, sama mam przykre doświadczenia z moim noskiem i dr sankowskim, on uważa że operacja się powiodła, a nos jest bardzo asymetryczny... jak szukal moich zdjęć po operacji, które kazałam sobie zrobić, żeby mógł lepiej obejrzeć efekt, to jak je znalazł to był pewien że to zdjęcia sprzed operacji... więcej dodawać nie muszę... on jest bardzo rozreklamowany, ale co do talentu... no nic, jednym słowem odradzam
No właśnie, podejrzewałam, że tak może być! Słyszałam o przypadku pani dermatolog, bardzo często udzielającej porad w mediach - podobno była takim beztalenciem na uczelni, ze jej ojciec, zresztą zdaje się znany chirurg, uznał, że najmniej szkody wyrządzi ona pacjentom, jeśli zostanie dermatologiem...
Jak widać aby być ekspertem w mediach trzeba tam mieć "wejścia", a nie byc lekarzem z prawdziwego zdarzenia!
Sama myślę o operacji nosa i myślałam o dr Sankowskim, ale po tej anegdocie o pani dermatolog zaczęłam się zastanawiać, czy nie poszukać raczej lekarza z daleka od mediów, za to polecanego na forach internetowych i z pokaźnym portfolio wykonanych własnoręcznie nosów!
Kriss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 22:23   #13
pskupin
Zadomowienie

co sie stanie jesli misiączka sie przesunie i np dostane ją na drugi dzień po operacji albo zaraz po ??
niestety tak mi sie składa ze moge sobie pozwolic na operacje w dniach bliskich pojawienia się miesiączki i boje sie ze organizm zrobi mi psikusa i np dostanę ją w dniu operacji

Nieraz tak się zdarza i nie mamy na to wpływu. na szczęście nie ma to zauważalnego wpływu na efekt końcowy. Objawia sie to tylko większymi obrzękami powiek oraz zasinieniami skóry.

Pozdrawiam
Stary 2005-07-11, 20:21   #14
patikraw
Raczkowanie

Smile Dot.: nosek- gdzie szukać?

o to super, bo myślałam że niesie to za sobą gorsze konsekwencje i kończy sie odwołaniem operacji

dziękuję za odpowiedz
Stary 2005-07-14, 23:10   #15
OLA100
Przyczajenie

WITAM,
Mam bardzo ważne pytanie, zdecydowałam się zrobic operację noska (chodzi mi o jego skrócenie)-ale chcę koniecznie go zrobić w Krakowie. Do kogo mam się udać na korekcje noska-do Kasprzyka, Zawisza czy Cieślika? Bardziej biorę pod uwagę Zawisze i Kasprzyka, czy mam rację ???
Bardzo proszę o rade-bardzo mi na tym zależy,pozdrawiam,
OLA
OLA100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-15, 10:29   #16
OLA100
Przyczajenie

Panie doktorze, czy mógłby Pan mi kogoś polecić w krakowie od nosków, chodzi mi o skrócenie noska, z niecierpliwościa czekam na odpowiedź, pozdrawiam,
OLA
Stary 2005-07-15, 15:22   #17
OLA TYB
Przyczajenie

hej!
Dlaczego dr Skupin jest najlepszy, poprawiałaś sobie nosek u niego? gdzie on przyjmuje
OLA TYB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-16, 00:30   #18
pskupin
Zadomowienie

Najlepsza rekomendacją sa pacjentki. poza tym warto przed zabiegiem skorzystać z konsultacji u branych pod uwage lekarzy. Po rozmowie decyzja bedzie łatwiejsza.
Stary 2005-07-16, 03:14   #19
Val
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OLA TYB
hej!
Dlaczego dr Skupin jest najlepszy, poprawiałaś sobie nosek u niego? gdzie on przyjmuje
...właśnie wróciłam dziś z Poznania, miałam całkowitą korekcję nosa u dr Skupina i takiego ślicznego cuda po zdjęciu gipsu, jak mój nowy nosek, to jeszcze w życiu nie widziałam ...dlatego Dr Skupin jest najlepszy, bo wszystko co robi jest cudne!!! Zapraszam Cię na forum http://www.kamilo.net/forum/ ...znajdziesz tu sporo informacji...
...Pan Doktor przyjmuje w Poznaniu... tu znajdziesz kontakt... www.skupin.pl

Pozdrawiam
Stary 2005-07-16, 11:41   #20
OLA100
Przyczajenie

No to suuuper, więc ja juz jestem prwie w 100 % zdecydowana na Dr.Skupina-troche daleko, ale napewno warto, bo widziałam jego noski i są śuuuper !
Stary 2005-07-17, 14:01   #21
kari20
Przyczajenie

czesc wszystkim szukam dobrej kliniki w szczecinie ktota przeprowadza korekty nosa
kari20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-17, 14:04   #22
kari20
Przyczajenie

ile kosztuja taka operacja?
Stary 2005-07-17, 22:26   #23
weneda
Przyczajenie

Hej,

ja jetem tydzien po operacji nosa. I szczesliwa ! Moj nos byl prosty, ale za duzy. Nie pasowal do mojej malej twarzy. Operowal mnie Doktor Chiciak w Klinice Grunwaldzkiej w Poznaniu. Teraz moge powiedziec, ze dokonalam dobrego wyboru. Nr. telefonu i adres email mozna latwo znalezc w wyszukiwarce.
Stary 2005-07-22, 10:43   #24
OLA100
Przyczajenie

Hej wszystkim, a ja jestem po konsultacji u 2 lekarzy w Poznaniu(z Krakowa zdrezygnowałam całkowicie) i zdecydowałam się na dr.Skupina-odrazu wiedział o co mi chodzi, wszystko dokładnie mi wyjaśnił,ma wspaniałe podejście do pacjenta,a noski które "robił" są suuper, także ja jestem baaardzo zadowolona. Mój chłopak również stwierdził po konsultacji,że mam robic u dr.Skupina. Termin mam ustalony na 27 wrzesnia-juz nie mogę sie doczekac, chciałabym jak najszybciej,no ale niestety nie moge wczesniej !!!
Stary 2005-07-27, 18:13   #25
kari20
Przyczajenie

hej Valentina.Ostatnio pytałam Cie o korekty nosa w woj zachodniopomorskim unikam doktora Dmyszaka jak poradziłas,znalazłam jednak inna klinike i chciałabym wiedzieć czy masz jakies wiadomosci na temat zabiegów tak przeprowadzanych.Jest to ARTPLASTICA i miesci sie w Szczecinie.Z góry dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Ciebie i wszyskie babki i facetów na forum
Stary 2005-07-29, 01:09   #26
Val
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kari20
hej Valentina.Ostatnio pytałam Cie o korekty nosa w woj zachodniopomorskim unikam doktora Dmyszaka jak poradziłas,znalazłam jednak inna klinike i chciałabym wiedzieć czy masz jakies wiadomosci na temat zabiegów tak przeprowadzanych.Jest to ARTPLASTICA i miesci sie w Szczecinie.Z góry dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Ciebie i wszyskie babki i facetów na forum
Witaj Kari

...jeśli chodzi o Artplastice w Szczecinie, to wiem, że operuje tam dr Maciej Pastucha... i moja wiedza na temat tego chirurga jest taka, że lepiej nosa nie oddawać w jego ręce... to opinie z forum o chirurgii plastycznej...

...tak na marginesie... czy tylko i wyłącznie Szczecin bierzesz pod uwagę??? ...może Poznań???

Pozdrawiam Cię serdecznie
Stary 2005-08-24, 21:46   #27
megakluska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez weneda
Hej,

ja jetem tydzien po operacji nosa. I szczesliwa ! Moj nos byl prosty, ale za duzy. Nie pasowal do mojej malej twarzy. Operowal mnie Doktor Chiciak w Klinice Grunwaldzkiej w Poznaniu. Teraz moge powiedziec, ze dokonalam dobrego wyboru. Nr. telefonu i adres email mozna latwo znalezc w wyszukiwarce.
jestem aktualnie po konsultacji u Chiciaka ale zastanawiam sie czy nie zdecydowac sie jednak na Skupina (niestety nie odbiera tel.) czy jestes faktycznie tak zadowolona z efektów? jak dlugo dochodzilas do siebie?
megakluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 06:12   #28
patikraw
Raczkowanie

dr Skupin jest chyba teraz na urlopie
Stary 2005-09-04, 13:13   #29
weneda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez megakluska
jestem aktualnie po konsultacji u Chiciaka ale zastanawiam sie czy nie zdecydowac sie jednak na Skupina (niestety nie odbiera tel.) czy jestes faktycznie tak zadowolona z efektów? jak dlugo dochodzilas do siebie?
Czesc Megakluska,
przepraszam ze tak pozno odpisuje, ale bylismy na urlopie.
Moj nos jest teraz wezszy i mniejszy. Nie rzuca sie juz w oczy jak przedtem.
Jak dlugo dochodzilam do siebie? Ja juz na drugi dzien po operacji czulam sie swietnie. Tylko siniaki schodzily mi przez tydzien.
I zdziecmi musze bardzo uwazac, bo sa male , tula sie czesto do mnie. I juz kilka razy tak dostalam lokciem, czy glowa po nosie, ze myslalam ze zniose jajko z bolu!
Stary 2005-09-06, 12:41   #30
agosiek
Raczkowanie

Heja!!!
ja mam małe pytanko ile zapłaciłaś za zmniejszenie swojego noska
pozdrówki
AGA
agosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości