|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
zejście z blondu do białych włosów
Podchodziłam do tego już nie raz, ale za każdym razem gdy wychodził jak to moja mama nazywała "patologiczny rudy blond" rezygnowałam i farbowałam na ciemno.
Po prostu po zwykłym rozjaśniaczu moje włosy były koloru albo jasno rudego, albo takiego truskawkowego blondu, na odrostach jasne na końcach ciemniejsze, bardziej rude. Wiecie chyba o co mi chodzi, okropieństwo jednym słowem ![]() Obecnie ostatnie moje farbowanie wyglądało tak: Był jakoś luty zachciało mi się znów tej platyny o której marzę od jakiś 2lat ![]() Przeczytałam o kąpielach rozjaśniających i tak też zrobiłam z 2-3razy mając na głowie farbowany jasny brąz. Koloru możecie się spodziewać. Poszłam to uratować do fryzjerki, która zrobiła parę pasemek i do widzenia, włosy były dalej takie jak na początku. Mama umówiła mnie do dużo lepszego-już stylisty i postanowiliśmy, że zbliżymy się do mojego naturalnego czyli taki średni/ciemny blond. Kolor wyszedł właśnie taki był baaardzo ładny u super naturalny, ale po miesiącu kolor się wypłukał i był prawie jak przed tym zabiegiem u stylisty. Poczekałam jakieś jeszcze 2tygodnie i zaczęły mnie denerwować odrosty-to pach i kupiłam brązową szamponetkę ale taką na 21myć. Wyszła czarna, z prześwitami i w jednym miejscu była czarna, w innym brązowa a na czubku głowy przez to, że nie starczyło był ten blond... Dalej już nic nie robiłam, farba zmywała się z dobre 3miesiące, jak nie 4. Dopiero teraz może wszystko się już wypłukało, ale od tamtego momentu już nic nie robiłam z włosami czyli od około połowy marca. Włosy wyglądają tak, odrosty mają tak z 8-10cm. (na górze są faktycznie jaśniejsze jak widać na zdjęciu) ![]() a kolor do którego chcę dojść to:
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zejście z blondu do białych włosów
rozjaśniacz profesjonalny z wodą 12% na pół godziny i modlić się żeby włosów nie pokruszyło. Dziewczyna na zdjęciu ma przedłużone włosy, takich długich nie udałoby się tak rozjaśnić
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
nie robiłabym już nic sama, przecież sama widzisz, że farbowanie Ci nie wychodzi, chcesz całkowicie zniszczyć włosy? Mówisz o kolorze ale kondycję też pewnie mają słabą - może o nią zadbaj najpierw. Poszukaj dobrego fryzjera - popytaj koleżanek, przejrzyj neta, nie śpiesz się!
Z tym, że długich włosów nie można mieć prawie białych się nie zgodzę, moja siostra ma piękną platynę do pasa, ludzie na ulicy ją zaczepiają skąd taki kolor Ale u niej to zajęło kilka lat, bardzo dba o włosy i farbuje tylko u jednej sprawdzonej fryzjerki. Na szybko to można zostać z sianem na głowie w kolorze pisklaka
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Włosy mam w kondycji mogłabym powiedzieć, że bardzo dobrej.
Nakładam oleje i inne cuda, podcinam regularnie końce. Do tego mam bardzo wytrzymałe włosy, taki typ który tudno zniszczyć. Do fryzjera boję się iść no i w Anglii takie usługi są naprawdę drogie , powolni zaczynam zbierać pieniądze i faktycznie to chyba będzie najlepsze wyjście. Tylko kurcze zastanawiam się zawsze jak takie młode dziewczyny w moim wieku (16-22) uzyskują tą platynę :/ Szukałam jeszcze produktów angielskich, bo nie wątpię, że są lepsze od tych naszych, ale w języku polskim nic nie znalazłam a z angielskim z racji tego że mieszkam tu od niedawna to nie jestem specjalistką. |
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z natury włosy bardzo grube i gęste. Zeszłam do białego blondu, ale wykruszyły się z długosci do pasa do dlugości do łopatek. Teraz nie zdecydowałabym się na to. Kolor piękny, ale nie jest tego wart.
Ale to Twoja decyzja. U mnie musiał być użyty rozjaśniacz na wodzie 12% i na to farba na takim samym oxy, a i tak nie były idealnie białe. Dodam, że naturalnie mam blond włosy.
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja kiedys mialam biale pasemka-siostra robila mi balejaz i trzymala farbe z 40min (moje wlosy wydaja sie ciemne ale w zasadzie takie nie sa-latwo sie rozjasniaja od slonca, farb itp)-jesli tez takie masz to przypuszczam,ze wieksza szanse zblizyc sie do takiego koloru masz z jakas farba w kolorze perlowego blondu niz rozjasniaczem(ale tutaj tez nie wiem czy za pierwszym razem wyjdzie bialy, ale na pewno robiac odrosty i malaksujac kolor bedzie troche jasniejszy za kazdym razem bo bedziesz tracici pigment), aha ja bym odradzala rozjasniacz- mi wlosy zepsula potem fryzjera, do ktorej poszlam zrobic calosc i stwierdzila,ze tak ciemnych wlosow to farba nie ruszy itp i walnela mi rozjasniacz i mialam wlasnie taki kolor,ze polowa szkoly mowila na mnie ruda a polowa zlotowlosa nic z blondem nie mial wspolnego a do bialego to woogole pol swiata![]() ale od lat mam ciemne wiec nie chce doradzac nic konkretnego zeby nie spieprzyc Ci wlosow-ale powiem Ci kogo mozesz zapytac ![]() szukaj blond bunny tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691864 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no nic chyba rady nie ma nigdzie dla mnie, więc pozostaje mi teraz zorientować się gdzie w moim mieście jest dobry fryzjer i jaką cenę musiałabym zapłacić za taką usługę, bo wiem tylko tyle, że w Anglii nie tanio
|
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poczekaj na bunny moze cos Ci poradzi, nie wiem czy potrzebujesz rozjasniacza czy sama farba wystarczy(chociaz jesli miaals farbowane na ciemno wlosy to pewnie opcja pierwsza) ale w sumie biorac pod uwage,ze masz juz spore odrosty to fryzjer nie bylby zlym pomyslem bo samej na pewno bedzie Ci ciezko zafarbowac samej bo odrosty inaczej a dlugosc inaczej bedzie chwytac farbe |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że nie byłaś konsekwentna. Ja schodzilam sama z brązu do jasnego blondu stopniowo przez chyba pół roku. Po drodze były odcienie lepsze i gorsze ale szczerze nie obchodziło mnie to. Nawet czysty pomarańcz u młodej osoby wygląda ciekawie;p ale tak na serio polecam czytać blogi fryzjerskie - to kopalnia wiedzy na temat np tonowania co mi bardzo pomogło.
Teraz mam wymarzony popielaty blond. Jeśli Tobie nie wychodzi to udaj się do fryzjera. Białe włosy są bardzo delikatne i ciężkie w pielegnacji. Nie chcę Cię odwodzić od decyzji ale sama mam parę prawie białych pasemek i te włosy nie dość, że się kruszą na końcach to są matowe i takie jakby lalkowate. Ja nie chciałabym mieć całej takiej głowy. a ta Pani na zdjęciu na bank ma doczepy jak to już ktoś stwierdził przede mną. Ja już się wyleczyłam z białych włosów bo praktycznie nie możliwe jest utrzymanie białych długich wlosów (kruszenie) |
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero przed chwilą załapałam o co chodzi z "blond bunny" nie miałam pojęcia "kto to, co to?", więc będę czekać cierpliwie aż zobaczy i odpisze
![]() Jeszcze raz dodaję zdjęcie swoich włosów, bo coś się usunęło, a przynajmniej mi się nie wyświetla: ![]() Dziś cały dzień i czytałam i oglądałam, szukałam opinii i fakt wiele osób odradziło takie białe włosy ze względu, że wyglądają zazwyczaj jak kupa siana, kruszą się, łamią, są brzydkie i matowe a zapuszczenie długich jest prawie niemożliwe. Pomyślałam, że warto posłuchać jednak czyiś rad z praktyki, a szczególnie, że nie jestem chętna na stracenie paręnastu cm włosów. Za wysoko postawiłam sobie poprzeczkę, jednak wiem, że jak blond podobał mi się zawsze to już chyba nigdy nie przestanie. Zastanawiam się czy z takim zwykłym "barbie" blondem też jest tak trudno? Chodzi mi o coś takiego:
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Mądra decyzja
Mi też się taki baby blond bardzo podoba i ostatnio się zastanawiałam czy nie zmienić z mojego popielatego. Możne na zimę żeby ocieplić nieco twarz. Popatrz na farbę EXCELLENCE 10 Naturalny Baby Blond albo inne blondy z tej serii. Ja już sobie na niego ostrzę ząbki ;p Tylko taki baby blond jest odcieniem ciepłym i chyba będzie łatwiejszy do uzyskania dla Ciebie. Edytowane przez AbsolutelyMolly Czas edycji: 2013-08-31 o 01:10 |
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Hej, polecam ci do poczytania ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=45289&page=26
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

nic z blondem nie mial wspolnego a do bialego to woogole pol swiata