|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Borowina
zakupiłam w katowickiej mydlarni kostke borowiny.podobno wskazana do kąpieli- poprawia krążenie, działa leczniczo na skórę.
niby mniej- więcej wiem jak to użyć.chciałabym jednak wcześniej usłyszeć co -nieco od Was na ten temat.czy można używać borowiny jako maseczkę na twarz? pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Borowina
Mnie się borowina kojarzy z sanatorium w Ciechocinku, gdzie byłam jako nastolatka i tam robiono, m.in. okłady borowinowe
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Medycyna, Biologia
Borowina Borowina, humolit, torf leczniczy, zmieszany z wodą i ogrzany powyżej 40°C stosowany jest w postaci okładów, tamponów lub kąpieli w leczeniu chorób narządu ruchu (gościec przewlekły, stany pourazowe), kobiecych, przemiany materii. Borowina jest naturalnym tworzywem powstającym z roślin w wyniku humifikacji, zachodzącej w środowisku obfitym w wodę, pod wpływem bakterii beztlenowych i tlenowych. Skład borowiny: głównie woda, składniki nieorganiczne (którym nie przypisuje się właściwości leczniczych), składniki organiczne (niecałkowicie rozłożone składniki roślinne, produkty procesu humifikacji oraz substancje o charakterze estrogenów) wiem.onet.pl
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
A ja właśnie testuję kilka kosmetyków z borowiną - znajdziecie też w Newsach opis serii Strefa T -Torf Corporation.Na stronie internetowej tej firmy znajdziecie mnóstwo informacji o borowinie - polecam lekturę!
www.torf.pl Każdy kto zgłosi się do Klubu Tołpoterapii i odeśle do firmy swoje zgłoszenie z odpowiedzią na pytanie konkursowe otrzyma prezent - ja dostałam żel pod prysznic i pastę do zębów - bardzo mi się spodobały. Można poprosic też o próbki ,ale chyba mają tylko próbki Strefy T. Maseczkę z tej firmy już przetestowałam - jest świetna - wszelkie drobne krostki goją sie w błyskawicznym tempie , można nałożyć ją na noc. Są też kosmetyki do ciała - maska borowinowa , balsam oraz preparaty lecznicze (te testuje moja mama ).
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Borowina
Mi kosmetyczka zaproponowała zabieg na twarz z borowiną, podobno ma działanie nawilżające i odżywcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam żelu Borowinowego, kiedys okładów z borowiny, w celu poprawienia krążenia, dobrze działa na skóre ciała, ale tego którego ja uzywam nie mozna stosować na skóre twarzy
na kazdym preparacie z pewnościa jest informacja czy można go stosować na twarz
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jest w sklepach zielarskich borowina, która sie nakłąda na twarz i ciało
![]() http://www.sulphur.com.pl/index_pl.htm Wskazania: — — — — — pielęgnacja skóry mieszanej z przewagą suchej, z nadmiernie złuszczającym się naskórkiem o nieładnym szaro-ziemistym kolorycie do każdego rodzaju skóry profilaktycznie przeciw procesowi starzenia (skóra z obniżonym napięciem i zmniejszoną elastycznością) pielęgnacja cery mieszanej z przewagą tłustej z tendencją do łojotoku i powstawania zaskórników cera tłusta zanieczyszczona wypryskami z zatkanymi porami skórnymi (wspomaganie leczenia farmakologicznego) objawy cellulitu i rozstępy skóry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tak , dobrze piszecie, ja kiedyś byłam na szkoleniu Jadwigi i też zabieg był z borowiną - sai pan się nawiwał czy jakos tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Znalazłam w necie taką maseczkę:
http://www.borowina.pl/borowina/mase...-borowiny.html Może ktoś stosował coś podobnego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
16 zł to kosztuje tak? wydaje mi się ok , ale ideałem byłoby gdyby napisali skład
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dassd
Edytowane przez rika25 Czas edycji: 2010-08-26 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
A może kąpiel borowinowa we własnym domu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
polecam Borowine plus firmy SULPHUR Busko Zdrój. nadaje sie do każdego rodzaju ciała. Redukuje rozstepy i celulit
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Stosuję maskę z borowiny na ciało od jakiegoś czasu - polecam.
![]() Skóra ma ładny koloryt, miękka, delikatna - jeśli chodzi o cellulit to ciężko powiedzieć bo zrobiłam około 5 zabiegów (powinno być 10) i przerwałam stosowanie (głównie dlatego, że jest to czasochłonne). Teraz powracam - w końcu wiosna! ![]() Ćwiczę i borowina będzie świetnym dodatkiem. Rozpoczęłam stosowanie borowiny na twarz - jestem po drugiej maseczce (co drugi dzień) mam problem jest ze spłukiwaniem - okropnie ciężko zmyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja raz też dostałam próbkę maseczki borowinowej na twarz, a ostatnio miałam przyjemność skorzystania z kąpieli borowinowej (opis w blogu), natomiast po takich jednorazowych zabiegach nie zauważyłam oczywiście efektu. tutaj - jak w większości kuracji - liczy się właśnie dyscyplina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=30766aa7dce2531e8b37b15 ae86c8847ef0755ae_5f137ef 245055;33068552]ja raz też dostałam próbkę maseczki borowinowej na twarz, a ostatnio miałam przyjemność skorzystania z kąpieli borowinowej (opis w blogu), natomiast po takich jednorazowych zabiegach nie zauważyłam oczywiście efektu. tutaj - jak w większości kuracji - liczy się właśnie dyscyplina
![]() Co to była za maseczka na twarz? Specjalna na twarz? Ja stosuję tą samą co na ciało - na opakowaniu jest napisane, że można. Kupuję 'czystą' borowiną litrową - bez dodatków. A Ty?
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Borowina jako maseczka na twarz
Słuchajcie!
Zakupiłam Borowinę Plus i zrobiłam z niej jak najprostsza maseczkę, którą nałożyłam na twarz. Łyżką wzięłam nieco ciapki i rozpuściłam w gorącej wodzie na papkę, którą następnie nałożyłam na twarz. Czekam po prostu do wyschnięcia maseczki. Efekty są, jak dla mnie, NIESAMOWITE! Zależało mi na wszystkim na co ma pomagać niby to borowina tyle, że w odniesieniu do twarzy. Zależało mi na ujędrnieniu, wygładzeniu, redukcji blizn i rozstępów, rozjaśnieniu, poprawie mikrokrążenia... Na razie przeszłam tylko kilka zabiegów, więc trudno tu mówić o jakimś znacznym ujędrnieniu czy wręcz wyszczupleniu (nie czarujmy się), ale zdecydowanie to jedna z moich ulubionych maseczek. Efekty są już po pierwszym użyciu! Przede wszystkim: TO JEDYNA RZECZ KTÓRA OCZYSZCZA MI "CZARNE KROPECZKI" Z TWARZY - nie te typowe zaskórniki, ale nieoczyszczone czarne pory. Są po prostu czyste - pozostają tylko bezbarwne dziurki. Dorównuje tu aspirynie a nawet ją przewyższa. Oczywiście pory zaraz znów się brudzą, ale to druga sprawa. Ktoś ma słonność do tego to musi się liczyć ze stałym oczyszczaniem. Wyrażny jest bowiem efekt peelingu. I skóra jest...bajecznie gładka! Przemiła w dotyku i delikatna. Poprawia się jej koloryt. Po zmyciu maseczki cera jest lekko zaróżowiona, ale nie jest podrażniona. Zresztą wiadomo - po tym zabiegu coś nawilżającego. Ale skóra oddycha, wydaje się dotleniona, taka zmineralizowana. Wszystkie sera ładnie się wchłaniają, naczynka, pory piją eliksir. I to wszystko u mnie po pierwszym użyciu! Byłam w szoku, potem to spowszedniało. ![]() Na jędrność na pewno, bo po zmyciu maseczki jest efekt liftingu. Odczuwalny jest taki drenaż twarzy, poprawa krążenia, wchłaniania kosmetyków. Jestem ciekawa Waszych odczuć - czy ktoś chętny? Naprawdę jestem ciekawa. Tylko ostrzegam - wyglądacie jakbyście mieli....kupę na twarzy. Nawet zapach! I brud pod paznokciami jak po pracy w ogrodzie Edytowane przez canivoria Czas edycji: 2013-09-14 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.