|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
miejsca dla dziecka ok 1,5 roku - śląsk
Witam,
zauważyłam, że wraz z zakończeniem lata, właściwie z dnia na dzień, zabrakło dzieci +/- 1,5 rocznych w parkach czy w piaskownicach. Moje dziecko uwielbiało zabawy z rówieśnikami a teraz niestety się to skończyło. W rodzinie nie ma małych dzieci, wśród znajomych raczej też nie więc pomyślałam o klubach malucha etc. Nie zależy mi na zajęciach samych w sobie, nie zależy mi by dziecko czegoś się tam uczyło. NIE. Zależy mi na samym kontakcie córki z innymi dziećmi. ona nawet w sklepie widząc dziecko, cieszy się, biegnie się przywitać, a później nie bardzo chce odejść W salach zabaw wielokrotnie zdarzyło mi się, że przyszliśmy i nie było dzieci, albo były dużo starsze więc nici ze "wspólnej zabawy". Może znacie jakieś miejsca do których mogą przychodzić tak małe dzieci w konkretnym dniu i na konkretną godzinę?? najlepiej ok. Katowic, Bytomia Może macie inny pomysł jak zaspokoić taką potrzebę dziecka i to jesienią/zimą ?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: miejsca dla dziecka ok 1,5 roku - śląsk
Katowice nie znam, nieco dalej - Będzin, tutaj:
http://www.dzidziusiowo.net/zajęcia-dodatkowe/ i może tym tropem idź - wyguglaj jakieś kluby malucha? o, wiem, że w Siemianowicach w DK były zajęcia muzyczne dla maluchów |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z córą chodziłam do mimi klubu. Bardzo fajne zajęcia + dowolna zabawa po nich na sali.
http://www.mimiklub.pl/ Reszta miejsc, które znam to raczej z takich, co z dziećmi się nie da bawić - filharmonia, kino, basen. Ja po prostu wysłałam córkę do żłobka, bo też jej brakowało kontaktu z innymi dziećmi Można na kilka godzinek dziennie. Ja nie żałuję - córa zadowolona
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
szaja jak zwykle niezawodna
Wygooglowałam chyba wszystkie miejsca dla dzieci, ale albo godziny nie takie albo cena, np. mimiklub. A tu proszę, Będzin - ceny przystępne, wydaje się ok. może jeszcze jakieś propozycje? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj masz wyszukiwarkę zajęć dla dzieci - http://www.pozaszkolne.pl/katowice/default.aspx
Nie sugeruj się nazwą, bo są tam też zajęcia dla zupełnych maluszków. W Katowicach/Bytomiu nie szukałam, ale w Warszawie znalazłam zajęcia, które nazywają się "śpioszki" i są dla dzieci do 1,5 roku.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

W salach zabaw wielokrotnie zdarzyło mi się, że przyszliśmy i nie było dzieci, albo były dużo starsze więc nici ze "wspólnej zabawy". 

Można na kilka godzinek dziennie. Ja nie żałuję - córa zadowolona