|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 135
|
co robic? klopoty z mama
Witam. Tak po wkrótce opis ¿e mój problem. Od dwóch lat jestem z chlopakiem. Jest on 12 lat starszy na poczatku mama byka ok po jakim¶ roku przestali jej odpowiadaæ. Wypisuje mi SMS z innego nr jako jak±¶ niby ¿yczliw± mi osoba abym go zostawila ze ludzie ze mnie siê ¶miej± ze jestem z nim.moi znajomi s± jak najbardziej za nami bardzo siê lubi± spêdza my razem wolny czas. Ale mama go nie toleruje nie chce o nim sluchac,skreslila go. Tylko ona jedna z rodziny ma takie fanaberie. Nir pasuje jej to ze nie ma auta wykupionego mieszkania tylko wynajmuje i wiek.. w sumie to juz nie wiem co jest ko skrêtnym powodem jej nienawi¶ci.. chyba tez to ze nie sponsoruje mnie..jest matka materialstka.. co robiæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: co robic? klopoty z mama
A ty ile masz lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 200
|
A sk±d wiesz, ¿e to na pewno Twoja mama?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ReklaMO(D)¿erca.
Wiadomo¶ci: 9 889
|
sk±d wiesz, ze to Twoja mama, a nie jaka¶ ¿yczliwa kole¿anka wypisuje smsy?
Ile masz lat? Bo to mo¿e byæ kluczowe pytanie w sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 334
|
Wiesz, ja mam faceta 12 lat starszego, wydajê mi siê ¿e to nie koniecznie musi byæ Twoja mama. No chyba ¿e masz jakie¶ dowody lub podejrzenia poparte jakimi¶ czynami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam23lata. Jestem pewna ze to ona poniewa¿ moje ¿yczliwe kole¿anki stoj± za mn± murem. Moja mama jest osoba falszywa. W sms wypisuje tak sformu³owania takie przy klady które u¿ywa w rozmowach ze mn±. Znam jej styl wiec jestem pewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
moja kole¿anka ma bardzo podobnie... tylko ta wymusza na niej pieni±dze, my¶la³a¶ nad zmian± numeru? a ten zostawiæ tylko dla niej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ty masz pewno¶æ ze chcesz zanim byæ? Ja oczywi¶cie mam. Pracuje w sklepie wiec nie raz plotkuje sobie z klientkami i raz mi jedna powiedziala ze tez ma mê¿a z taka ró¿nica wieku i to byl to jej blad zyciowy poniewa¿ kiedy¶ nie byli widaæ tej ró¿nicy a teraz na staro¶æ bardzo rzuca siê to w oczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
jeste¶my pewni... Gdyby¶my nie byli, nie rezygnowa³by z kap³añstwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie myslalam o tym.. bardzo malo rozmiawiamy ze sob± i je¶li juz to widzimy siê bardzo krótko.. z tata mam ¶wietny kontakt babcia jest strasznie za tym zwi±zkiem tylko jej cos nie pasuje. Je¶li chodzi o pieni±dze to ona by bardzo chciala zrbym byka z jakim¶ bogatym facetem co by mi da wal kasê a ja moglabym w domu byc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeste¶ osob± doros³±, wiêc powinna¶ zdaæ sobie sprawê, ¿e z kole¿ankami bywa ró¿nie, sk±d wiesz, ¿e która¶ nie jest np. zazdrosna? Uwa¿asz, ¿e to mama jest fa³szywa, a nawet przez my¶l Ci nie przechodzi, ¿e fa³szywe mog± byæ te¿ "psiapsió³ki". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Moja babcia tak ma... jak by³am z facetem którego ojciec mia³ w³asn± firmê, i potem go zostawi³am nie odzywa³a sie do mnie przez pó³ roku... mo¿e pomy¶l o numerze tylko dla najbli¿szych...albo zablokuj ten numer?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Je¿eli zminilabym nr to wiadomo musialabym dziadkom taciee rodzeñstwu go podaæ a wtedy i ona siê dowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a zablokowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem ze ciê¿ko zrozumieæ to osobie która ma normalne relacje z mama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
zablokuj j±, je¿eli nie masz takiej opcji w telefonie, po prostu id¿ do operatora
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gada³a¶ w ogóle z ni± na temat Twojego faceta? Ale tak szczerze, na spokojnie? ¯eby Ci powiedzia³a a co w ogóle jej chodzi? Bo jak napisa³a¶, sama do koñca nie wiesz, tylko przypuszczasz, ¿e o sprawy materialne. Generalnie matka nie chce ¼le dla swojego dziecka (pomijaj±c oczywi¶cie niektóre przypadki). Mo¿e wie o Twoim facecie co¶, o czym Ty nie wiesz i próbuje Ci to jako¶ zasugerowaæ? (inna sprawa, ¿e w niezwykle dziecinny sposób, zak³adaj±c, ¿e to rzeczywi¶cie ona te smsy wysy³a). Bra³a¶ pod uwagê tak± ewentualno¶æ? Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-10-31 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ona ( ktokolwiek by to nie by³) bêdzie sobie ¿yæ w swiadomo¶ci ¿e dostajesz sms , a ty ¿yjesz sobie w spokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A gada³a¶ w ogóle z ni± na temat Twojego faceta? Ale tak szczerze, na spokojnie? ¯eby Ci powiedzia³a a co w ogóle jej chodzi? Bo jak napisa³a¶, sama do koñca nie wiesz, tylko przypuszczasz, ¿e o sprawy materialne.
Tak rozmawialam. Na kazdy jej atak mialam przemy¶lany argument. Na koniec u stwierdzila ze nie widaæ ¿ebym byka szczê¶liwa na co jej powiedzialan ze po co mam cokolwiek jej pokazywaæ jak tym szczê¶ciem mogê podzieliæ siê z przyjaciolmi bo ona i tak tego sluchacc nie chce. Przed rozmowa jaki¶ miesi±c czasu byli tak ze mówikam jej cos o moim partnerze ona odwracaala glowe ucinala temat nie odpowiadala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 451
|
Nigdy nie pozwól innym osobom decydowaæ o swoim ¿yciu, niewa¿ne nawet ¿e t± osob± jest Twoja matka. To jest Twoje ¿ycie i to Ty masz prawo wybraæ jak ono bêdzie wygl±daæ, masz równie¿ prawo pope³niaæ b³êdy. I nikomu nic do tego, to Twoje szczê¶cie i to Ty bêdziesz ponosi³a konsekwencjê za to co robisz. A tak naprawdê nie robisz nic z³ego, zwi±za³a¶ siê tylko z mê¿czyzn± z którym dzieli Ciê wiêksza ró¿nica wieku ni¿ przeciêtn± parê. I tyle. Wam to w niczym nie przeszkadza i tego siê trzymaj, nie dajmy siê zwariowaæ, masz ju¿ 23 lata, jeste¶ doros³± kobiet±, nasze matki w tym wieku ju¿ dzieci rodzi³y. To co robi Twoja matka przechodzi wszelkie pojêcia. Ja na Twoim miejscu po prostu kompletnie przesta³abym siê odzywaæ choæby s³owem na ten temat, nawet je¿eli zacznie Ciê znowu prowokowaæ do dyskusjit. I powiedz jej ¿e skoro zachowuje siê w ten sposób, to ju¿ po prostu nigdy o nim nie us³yszy skoro tak bardzo tego chce i nie bêdzie mia³a zielonego pojêcia o tym co dzieje siê w Twoim ¿yciu. Straszna zbrodnia, doros³a córka zwi±za³a siê z 12 lat starszym mê¿czyn± o mój Bo¿e, nic gorszego ju¿ nie mog³o j± w ¿yciu spotkaæ. Niech siê cieszy ¿e jeste¶ zdrowa, masz dwie rêce i dwie nogi, jeste¶ zakochana i kochana. Takim ludziom po prostu przyda³by siê potê¿ny wstrz±s w ¿yciu ¿eby zaczêli doceniaæ to co istotne, a ignorowaæ to co nieistotne. Jak choæby krzywe spojrzenia s±siadów na faceta ich córki (chocia¿ w±tpie ¿e takie s±). Na razie milcz, pó¼niej wyprowad¼ siê ze swoim mê¿czyzn± a ona niech decyduje czy wa¿niejsza jest dla niej córka, s±siedzi, czy te¿ mo¿e statystki ma³¿eñskie. Je¿eli wybierze co innego to trudno, ona na swojej g³upocie najwiêcej straci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 836
|
Uprzejmiê proszê o edycjê i poprawienie twoich postów, bo s± trudne do zrozumienia z powodu b³êdów i braku interpunkcji. Nie chcia³abym udzieliæ b³êdnej rady z powodu nieprawid³owej interpretacji twojego wpisu.
Z góry dziêkujê.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 523
|
Obróæ siê na piecie i "spierd***j" od takiej matki... niech siê swoim zyciem zajmie.
Czy twoja mama jest mo¿e po rozwodzie...czy masz normaln± rodzine z ojcem itd?? Nigdy nie pojmê rodziców wpieprzaj±cych siê w ¿ycie swoich dzieci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
emma8 dziekuje Tobie za te slowa Doskonale mnie zrozumialas i potwierdzilas moje mysli. Jestem wdzieczna za takie spojrzenie.
Mam normalna rodzine,bez rozwodu. Nikt z przyjaciol nie patrzy na nas krzywo kazdy jest murem za nami. Z mama juz mam bardzo slaby kontakt jedynie sprawy codzienne omawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.