|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Leczenie rumienia u faceta - jak ?
Witam.
Mam 20 lat i aktualnie pracuje. Od 3-4 lat mam problem z wiecznie czerwonymi policzkami. Są to dokładnie policzki, nie zachodzą na szyję ani na nos. Bardzo mnie to peszy i zmniejsza pewność siebie ![]() Byłem kiedyś w gab. kosmetycznym i dowiedziałem się , że mam cerę naczynkową i zrobiłem jeden zabieg: Mezoterapia bezigłowa, kosztował mnie 100 zł ale nic nie pomógł. Objawy: Ogółem mam cały czas zaczerwienione policzki, lecz w przypadkach niżej wymienionych nasila się to 3x mocniej... : Przy wysiłku fizycznym i schylaniu chce mi te policzki rozsadzić. Przy nerwowych sytuacjach bardzo szybko się czerwienie. Przy przejściu z zimna w ciepłe pomieszczenie bardzo nasila mi się to zaczerwienienie. W zimę na dworze nasila mi się to chyba najbardziej. Po gorącej kąpieli również się nasila. Jestem świadom, że będę musiał trochę pieniędzy wyłożyć ponieważ nie są to tanie zabiegi ale bardzo mi na tym zależy i chciałbym to wyleczyć. Proszę doradźcie mi jaki zabieg może mi pomóc w wyleczeniu tego i jaki byłby to koszt, chociaż taki w przybliżeniu. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Leczenie rumienia u faceta - jak ?
Jako kosmetyczka polecam ci wybrac sie na zabiegi laserowe niestety sa one dosc kosztowne i jeden zabieg na wystarczy trzeba było by się poddac kilku zabiegom w zależnosci od intensywnosci rumienia kremy moga jedynie złagodzic mezoterapia od razu tez nie pomoże trzeba kilku zabiegów ludzią sie wydaje ze jak raz pójda to kosmetyczka czy lekarz cuda zdziala taka prawda ze trzeba kilku zabiegów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dodam, że cere na policzkach mam gładką i wgl. nie mam popękanych tych czerwonych nitek (naczynek) tylko policzki nie mają jednakowego kolorytu jak reszta twarzy tylko są czerwone
![]() Znajomi mi polecają maść ISISPHARMA RUBORIL. Czy warto to kupić czy jest jakiś inny lek ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może masz poprostu rumien radzila bym isc do dermatologa kótry napewno doradzi co urzywac trudno okreslic i doradzic jak sie tego nie widzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czyli mamy ten sam problem... Ja trzy miesiące temu zaczęłam leczenie rumienia laserem Gemini. Póki co miałam trzy zabiegi (jeden w miesiącu) i widzę znaczną poprawę. W zeszłym roku próbowałam w innym miejscu IPLa, ale to tylko strata kasy była ;/ Jestem aktywna zawodowo, wiec do Kliniki umawiam się na piątki, bo po zabiegu skóra jest dość silnie zaczerwieniona - tak wiec weekend spędzam w domu. Poza tym wiadomo, stosuje delikatne kremy nawilżające dla "rumieniowców" i jest lepiej. Aaa.. i zalecono mi unikać gorącego jedzenia, picia, sauny, solarium i z alkoholem też z umiarem. Co do kosztów to ja za zabieg na policzki płacę 400 zł, i uważam, że efekty są warte tej ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czyli rozumiem, że za jeden zabieg zapłaciłaś 400 zł a ty wykonałaś już aż 3 czyli 1200 zł :O
Dzisiaj dostałem kurierem krem Ruboril Isispharm, dałem 40 zł więc dużo nie stracę. Wróciłem z pracy po całym dniu na zimnym wietrze policzki po kąpieli chciały mi rozsadzić twarz. Posmarowałem, mijają 3 godziny, policzki złagodzone i ukojone. Koloryt według mnie albo mojej psychiki zmienił się na plus, zobaczymy co będzie po kilku tygodniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.