Komers... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-14, 14:48   #1
Paris
Zadomowienie

Smile

Komers...

Hmmm, Wy pewnie wiecie, jak to zorganizować. Chodze do 3 gimnazjum a wtedy podobno w niektórych szkólkach pod koniec roku jest komers...ale od czego to zależy? Uczniowie musze sami sobie zorganizować, czy jak? Piszcie wszysto co wiecie na ten temat i jak było w Waszym przypadku
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:53   #2
paula007
Zakorzenienie

Dot.: Komers...

ja też chodzę do III gim. u nas w szkole też zawsze w czerwcu jest organizowany komers przez klasy kończące. u nas zaangażowani są wszyscy, a głównie rodzice . wychowawcy też pomagają, a uczniowie załatwiają, to co mogą (zaproszenia, muzyka, dekoracje itp.)

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:57   #3
FAZeteSKa
Przyczajenie

u mnie w 3 gim. był. Organizowali go głównie rodzice... za to uczniowie roznosili zaproszenia dla nauczycieli, dekorowali sale i takie tam drobne bzdurki
FAZeteSKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 15:17   #4
różowiutka
Zakorzenienie

u mnie w gimnazjum organizowali wszystko rodzice - rada
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 15:58   #5
vanilla_sky
Zakorzenienie

hehehe, chyba roznica pokolen sie klania, co to jest komers?
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 16:04   #6
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
Komers to bal na zakończenie gimnazjum, ja też dopiero niedawno dowiedziałam się tego z innego wątku na forum (tam chodziło sukienki). Chociaż w tym roku miałam ten bal. U mnie organizowała to rada, rodzice. Płaciło się coś ok.40-50 zł.
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 16:24   #7
aleksandra999
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem stara.......miałam pytać o to samo...
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-14, 16:48   #8
vanilla_sky
Zakorzenienie

hehe, no nie da sie ukryc, ze starowinki juz z nas. z czasem bedziemy takich pytan zadawac coraz wiecej ja myslalam, ze komers to jakies nowe, 'cool' slowko na komercje
Stary 2005-09-14, 16:54   #9
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, no nie da sie ukryc, ze starowinki juz z nas. z czasem bedziemy takich pytan zadawac coraz wiecej ja myslalam, ze komers to jakies nowe, 'cool' slowko na komercje
Ja też . To ja też jestem juz stara??
Za moich czasow nie bylo zadnych komersów

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:00   #10
mskladaczek
Zakorzenienie

nasi dziadkowie tez chodzili na komersy
wiec to nie jest zaden cool neologizm

aha, komers to bal na zakonczenie szkoly, ines nie mialas balu osmych klas ?
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:08   #11
vanilla_sky
Zakorzenienie

nawet jak dziadkowie chodzili, to nie zmienia to faktu, ze za moich czasow (albo w moim miescie) nie uzywalo sie tego slowa (nie twierdze wcale, ze to neologizm). w mojej szkole bal osmych klas nazywal sie balem osmych klas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-14, 17:14   #12
nask
Zadomowienie

U mnie to była po prostu dyskoteka dla wszystkich trzecich klas.
nask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:14   #13
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

U mnie w szkole jest dokładnie tak samo .

Tu miał być cytaty z różowiutkiej ...Bo chodziło mi o to, że organizuje rada rodziców .
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:37   #14
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Post Dot.: Komers...

Ja tez chodze do trzeciej gimazjum i chcemy zorganizować dwa komersy: jeden na corocznej 3-dniowej wycieczce a drugi w domku nad pobliskim jeziorem(bo niekażdy może jechać na wycieczke).A pod koniec podstwówki też mialiśmy organizowane coś takiego na wycieczce:taka kolacyjka a po niej dyskoteka .To było bodajże w Hermanicach-bardzo ładny ośrodek.
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:52   #15
gaga87
Zakorzenienie

No dziewuchy nie mowcie, ze Wy takie starowinki jestescie. Ja pamietam, ze komersy byly jeszcze jak istniala podstawowka do 8 klasy...
U mnie komers organizowali chyba rodzice... albo szkola - w kazdym razie nie uczniowie.
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:57   #16
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87
No dziewuchy nie mowcie, ze Wy takie starowinki jestescie. Ja pamietam, ze komersy byly jeszcze jak istniala podstawowka do 8 klasy...
U mnie komers organizowali chyba rodzice... albo szkola - w kazdym razie nie uczniowie.
to moze roznice regionalne
Stary 2005-09-14, 18:01   #17
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
to moze roznice regionalne
a moze, moze
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 18:16   #18
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek
aha, komers to bal na zakonczenie szkoly, ines nie mialas balu osmych klas ?
To straszne ale nie miałam

Był planowany ale jako ze wszystko szło jak po grudzie to szkoła zrezygnowała

W sumie to nawet lepiej... Wtedy nie mialam internetu, a co za tym idzie nie mogłam zapytac wizazanek jak sie ubrac, uczesac i umalować...
Pewnie wygladałabym jak straszydło. Dzieki temu ze nie było tego balu uniknełam wielkiej porażki życiowej

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 18:24   #19
anestet-ka
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba to faktycznie roznice regionalne, bo ja sie jeszcze za starą uwazam (jeszcze LO) a o komersie uslyszlam z pol roku temu i tez nie wiedzialam co to jest ;]
Ja balu nie mialam na koniec gimn i chyba dobrze bo moim zdaniem taka "mala studniowka" na koniec gimnazjum to troche nie trafiony pomysl, wszystko po to zeby sie przez chwile poczuc dorosłą w drogiej sukience.. a wychodzi to smiesznie heh
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-14, 18:31   #20
Lee
Wtajemniczenie

komers to bardzo stara nazwa... moj brat nawet miał komers (26 lat) wiec nie jestescie stare, tylko może u was to się inaczej nazywało

Moj komers zorganizowała szkoła nie wiem czy dyrekcja czy rada rodziców, ale my tylko się składaliśmy (nie chce skłamać, nie pamietam po ile) i mieliśmy za to muzykę, jakieś posiłki (nawet obiad) było bardzo fajnie. Pamiętam, że atmosfera miła, bo odbywało się to u nas na auli Wszyscy się wybawili (chłopcy oczywiście ze wspomagaczami-zrobili arbuza-chlejka) a pozniej wypłakali... O matko jak ja płakałam, naprawde tak się przywiązałam. Miałam wybitną wręcz klasę, świetnych nauczycieli, znajomych, ogolnie tyle lat tam spędziłam...

Był jeszcze kamerzysta i zdjęcia klasowe
Stary 2005-09-14, 18:43   #21
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

hihi widać też jestem stara (lat 18 ), bo nazwy komers nie słyszałam

Ale Bal na zakończenie gimnazjum miałam i tak jak wnormalną studniówkę, zaangażowani w organizację sią głównie rodzice. Jak macie ochote na taką impreze, to działajcie
Stary 2005-09-14, 18:46   #22
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Ja miałam komers w czerwcu pod koniec ósmej klasy szkoły podstawowej. U nas wszystko orgniazowała szkoła i chyba komitet rodzicielski.
Pamiętam, że świetnie się bawiliśmy. To był taki pierwszy wielki, poważniejszy bal.
Stary 2005-09-14, 19:02   #23
kropka78
Przyczajenie

O ludzie, pierwszy raz taka nazwe slysze. Ja do 8 kl. chodzilam och... 10 lat temu i nawet dyskoteki na zakonczenie nie mialam . A mam pytanie, na ten komers idzie sie z partnerem, czy samemu? Bo jak ja mialam 15 lat, to chyba bym partnera na bal sobie nigdy nie znalazla, taka jakas niesmiala bylam...
kropka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 19:25   #24
Lavenda
Rozeznanie

Ja miałam komers chociaż to było 8 lat temu. Czy jest zabawa na zakończenie gimnazjum (w moim przypadku była to jeszcze podstawówka - 8 klas) to zależy od szkoły, a nazwa od regionu.

Na moim komersie nie było osób towarzyszących, bo z założenia to była zabawa dla uczniów kończących szkołę. Osoby ze wszystkich ósmych klas bawiły się na sali gimnastycznej, a poczęstunek (kanapki, napoje, chipsy-tak wtedy już je produkowali ) był w salach dydaktycznych.
Aż mi się łazka w oku zakręciła, chyba pooglądam dziś wieczór stare zdjęcia.
Lavenda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 12:55   #25
Anioł Stróż
Przyczajenie

Paris, pytałas jak trzeba zorganizowac komers-nalezy zaczac niestety od dyrekcji szkoly, to ona bowiem wyraza zgode. Gdy uzyskacie zgode(moze sie to okazac trudne, moze trzeba bedzie zebrac podpisy od rodzicow itp), musiscie ustalic miejsce(sala gimnastyczna w szkole lub wynajeta sala), potem trzeba zajac sie finansami, dowiedzcie sie czy rada rodzicow jest w stanie swinansowac czesc przedsiewziecia, a jesli tak to jaka kwote powierzy do rozdysponowania, potem nalzey ustalic menu, albo ogolne dla calej szkoly, albo kazda klasa osobno. Trzeba tez sie zatroszczyc o muzyke-dowiedziec sie o wynajecie np dj.Potem ustala sie cene. Nie moze byc za wysoka bo bedzie malo chetnych i impreza moze sie nie odbyc. Jako uczniowie niepelnoletni musicie zaprzegnac w cala sprawe rodzicow.
Stary 2005-09-15, 13:18   #26
manolita
Zakorzenienie

Hej dziweczyny, co Wy gadacie ?
Ja miałam komers 11 lat temu
Był organizowany w szkole. Dyrekcja wyraziła zgodę i wspolnie razem z rodzicami oraz naszymi wychowawcami organizwali wszystko co bylo potrzebne, a wiec napoje , jedzenie, etc. Uczniowie zajęli się tym czym mogli, co byli w stanie zrobić, np. zaproszenia, aranazacja miejsca w ktorym odbywal sie bal, a takze muzyka.

Pamietam , ze byl to pozegnalny bal, w sensie doslwnym, byl placz i zal, ze juz byc moze wiekszosc z nas sie nie spotka.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 14:15   #27
justyskaa
BAN stały

ja też miałam komers na koniec podstawówki (kurcze, ile to lat minęło ). Składalismy się nie pamiętam juz po ile, ale było po prostu cudownie. Organizowaliśmy to z wszystkimi ósmymi klasami oprócz jednej, która chciała się bawić jedynie we własnym gronie. No a my wynajęliśmy na ten wieczór piękne miejsce - taka mała restauracyjka, z basenem (był czerwiec), stadniną, grillem. Korzystaliśmy oprócz tego z dwóch sal - jedna do odpoczynku i jedzenia, druga do zabawy. Były gorące dania i w ogóle wszystko tak jak na jakiejś duzej imprezie. Jeśli chodzi o stroje to u nas wcale nie była to rewia mody, choć nie wiem jak jest teraz. Dziewczyny były w spódnicach i jakichś bluzeczkach, oczywiście nie na biało granatowo, wszystko raczej opierało się na aktualnych trendach w modzie. Czy z osobami towarzyszącymi? Nie, to była zabawa tylko dla uczniów kończących zkołę, więc osoby towarzyszące nie wchodziły w grę, zresztą nauczyciele pewnie uzlaiby, że jesteśmy jeszcze za młodzi, no bo rzeczywiście nikogo nie urażając) taki wiek to chyba jeszcze nie wiek na chodzenie na wielkie bale w dodatku z osobami towarzyszącymi i pewnie w balowych sukniach. Pierwszym wielkim balem ma być chyba studniówka. A grono pedagogiczne chyba miałoby o wiele więcej uzerania się ze wszystkimi, gdyby jeszcze każdy kogoś przyprowadził. Nawiasem mówiąc to i tak się nami nie przejmowali tylko siezieli w osobnej salce i ostro sobie polewali.
justyskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-15, 15:38   #28
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anioł Stróż
Paris, pytałas jak trzeba zorganizowac komers-nalezy zaczac niestety od dyrekcji szkoly, to ona bowiem wyraza zgode. Gdy uzyskacie zgode(moze sie to okazac trudne, moze trzeba bedzie zebrac podpisy od rodzicow itp), musiscie ustalic miejsce(sala gimnastyczna w szkole lub wynajeta sala), potem trzeba zajac sie finansami, dowiedzcie sie czy rada rodzicow jest w stanie swinansowac czesc przedsiewziecia, a jesli tak to jaka kwote powierzy do rozdysponowania, potem nalzey ustalic menu, albo ogolne dla calej szkoly, albo kazda klasa osobno. Trzeba tez sie zatroszczyc o muzyke-dowiedziec sie o wynajecie np dj.Potem ustala sie cene. Nie moze byc za wysoka bo bedzie malo chetnych i impreza moze sie nie odbyc. Jako uczniowie niepelnoletni musicie zaprzegnac w cala sprawe rodzicow.
I musicie sie zabrać z organizacje dużo wcześniej, bo potem sa problemy z salą, DJ'em, itp.

Ja też nie wiedziałam, co to jest komers- nikt tak w moich stronach tego nie nazywał- u nas był Bal Ósmych Klas

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 18:53   #29
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

odnawiam wątek...
Czy są jakies dziewczyny chętne do dyskusji? bo nie chce sie na marne rozpisywac na pół strony :P
NaStoLatKa :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 18:59   #30
paula007
Zakorzenienie

Ja mam komers 14 czerwca Wtedy Polska gra z Niemcami

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości