|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sukienka ślubna z rękawami 3/4
Marzy mi się sukienka ślubna z koronkowymi rękami 3/4. Jednak po wizytach w salonie stwierdzam, że takich sukienek jest bardzo mało.
Kilka sprzedawczyń mówiło mi,że takie sukienki mogą być niewygodne oraz może się zdarzyć wpadka spowodowana pęknięciem materiału pod wpływem ciężaru sukni. Proponowana jest mi sukienka z gładkim gorsetem a na to nakładane koronkowe bolerko. Ja jednak marzę o wyszywanym gorsecie, mieniącym się... Nie wiem jak to wszystko pogodzić... ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sukienka ślubna z rękawami 3/4
Moja kolezanka miala bolerko wlasnie tak jak Panie powiedzialy. Bolerko bylo koronkowe zalozone na prosta sukienke, slicznie to wygladalo, wygladalo jak jedna calosc, nie bylo widac, ze bolerko jest osobno. Na konstrukcji sukien sie nie znam wiec moze warto pochodzic po innych salonach a nawet podzwonic do salonow w innych miastach, zeby sie dowiedziec. Panie w salonach sa pomocne ale jednak staraja sie sprzedac to co maja wiec jezeli nie maja takiej sukni to moze i wady wymysla.. nie wiem. Sproboj podzwonic i popytac
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Poszukaj bolerek takich jak oferuje Rosa Clara - obcisłych, koronkowych, z rękawem 3/4.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nabla ma takie bolerka - praktycznie pasują do wszystkich ich sukienek. Założone na suknie wyglądają jak całość - nie jak osobne bolerko. Rzuć okiem:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Bolerka są ładne i nie wyglądają źle
![]() Ale skoro masz jakiś konkretny pomysł, Autorko, to może po prostu uszyj sukienkę? Rzeczywiście, w salonach nie widziałam takich sukni, o jakich piszesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim Wam za rady ;* jednak prawdopodobnie zdecyduję się na opcję którą proponuje verumka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja mam suknie pronovias z koronkowymi rękawkami
![]() ![]() ![]() Edytowane przez fusiacola Czas edycji: 2013-08-08 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tył sukienki jest mocno wydekoltowany w kształt litery V, zapięcie na powlekany guziki + zamek. Gorset usztywniany na fiszbinach, dół nie jest cały koronkowy tylko są pionowe wstawki z koronki co bardzo wydłuża sylwetkę i nie ma się wrażenia, że tej koronki jest za dużo. suknia ma długi tren który można podpiąć, jest piękna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Google wypluwa mi jakieś czeskie strony
![]() http://www.flickr.com/photos/gabriellasposa/8658835458/
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zobacz sobie suknie Agnes http://www.suknieagnes.pl/polski.html - kolekcje moonlight - jest kilka fasonów z takimi rękawkami
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
proponuje bolerko
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja mam suknie z agnes ale inna niz zdjecia powyzej. Ma koronkowy rękaw 3/4 i jest boska!!!!!! Niespotykana jak inne suknie, po prostu piękna. Bardzo się cieszę, ze zdecydowałam się na wariant z rękawem, bo to rzadkość w sukniach. Po co mieć to samo co inne panny młode. To nie prawda, ze suknia jest ciężka czy rękaw się odpruje. One są tak szyte zeby nic się nie stało przez całą noc.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja bym się bała trochę tych koronkowych bolerek, że mogą się przemieszczać, unosić i wiecznie będę je poprawiać.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od początku polowałam na suknie z rękawami i akurat ta najbardziej przypadła mi do gustu ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 11233 tez z Agnes. Podobna do Twojej ale mi dodatkowo marzył się dłuugi tren ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny
![]() Chciałam troszkę odświeżyć temat i zapytać jak Wam się sprawdziły suknie z tymi rękawkami koronkowymi ? Ja będę szyć swoją suknię i bardzo chciałabym mieć właśnie koronkowe rękawy. Chodząc po salonach, kobiety odradzały mi raczej , mówiąc że materiał jest nieelastyczny i mocno ogranicza ruchu, przez co góra jest narażona na zniszczenie w trakcie imprezy. Większość z nich sugerowała mi właśnie rozwiązanie z bolerkiem, albo bez rękawów.... Mogłybyście przedstawić swoje odczucia na ten temat i jak w praktyce faktycznie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie sobie szyję sukienkę z rękawem 3/4 koronkowym.
Całośc wygląda tak, że jest gorsecik (nie na maxa sztywny) i na to jest koronka (tworzy całość) i od pasa w dół - muślin. Nie umiem tego opisać za bardzo, w necie też nie ma adekwatnych fot ( a raczej nie chciało mi się szukać). Ale moja krawcowa mówi, że jak jest dobrze uszyte to się nic nie ciągnie i nic nie pęka ![]() Jak będę miała już pierwszą przymiarkę kiecki właściwej to wstawię foty. Póki co robimy model próbny - niestety chudnę i ciągle go trzeba poprawiać póki co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
http://postimg.org/image/zapqc3ij3/ Mi się marzy taka góra sukni . Jeszcze się nie widziałam z krawcową, która mi ma szyć sukienkę, zobaczę co ona powie. Ale po wizytach w salonach zaczęłam się martwić , że będę musiała zmienić swój pomysł.
Edytowane przez ywonciiia Czas edycji: 2014-01-06 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW - prawie jak moja! ![]() No to Ci powiem, że moja góra jest prawie identyczna w kroju - tylko koronka pod szyją będzie inaczej wykończona - na gładko, rękawek jest 3/4 zatem za łokieć, i tył - ta część gorsecikowa jest z tyłu także - i wycięty jest dekolt w szpic do wysokości tylnej części gorsetu. Guziczki są tak jak i na Twoim zdjęciu. Nawet taką kokardę będę mieć ale z tyłu . Z tym, że moja jest do ziemi i z muślinu. ![]() Krawcowa sama mi poleciła taki krój góry - bo ja chciałam dekolt typu "łódka" - ale odradziła mówiąc, że lepiej dać normalny rękawek (taki jak na Twoim zdjęciu" bo będzie się lepiej układać i jak będę podnosić ręce do góry (tańce) to nie będzie się nic defasonować. Jak już będę mieć krój właściwej kiecki swojej - to chętnie się fotkami podzielę. (to będzie za jakiś miesiąc, półtora) EDIT: znalazłam prawie identyczną jak moja- http://www.youtube.com/watch?v=ZEtKcRBWxmc od 3:27 - jak tańczą i w kościele. Edytowane przez Zuleyka_z_Talgaru Czas edycji: 2014-01-08 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Ja również planuje zakupić suknie ślubną z dluzszymi rekawkami i również niektore panie w salonach mi to odradzaly. Załączam 2 zdjecia sukni która planuje zakupic. Mam pytanie do tych z Was, które już ślub i wesele mają za sobą - jak sprawowała się Wam suknia. Rzeczywiście rekawki stanowiły poważne ograniczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.