| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-01-16, 09:52 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | Pytanie odnośnie diety

Witam, mam pytanie odnośnie diety. Aby powoli i racjonalnie sobie chudnąć (mam już do spalenia tylko 3kg) jem ok. 1900 kcal dziennie (zapotrzebowanie 2100 - 2200: codzienna aktywność fizyczna, najczęściej ćwiczenia aerobowe). Zazwyczaj dzielę to sobie na 4-5 posiłków. I teraz czy jeżeli jednego dnia całe to 1900 kcal zjadłam na śniadanie, to czy lepszą opcją jeżeli chodzi o dzienny bilans kaloryczny tego dnia będzie: a) nie zjeść już nic do końca dnia, czy b) zjeść jeszcze dwa malutkie posiłki? Czyli innymi słowy, co jest ważniejsze, bezwzględna liczba kalorii dostarczonych i spalonych, czy ilość posiłków? (tzn. wiem, że długoterminowo to drugie ma duży wpływ, ale chodzi tylko o taki jeden pojedynczy dzień). Dziękuję za odpowiedzi   | 
|     |   | 
|  2014-01-17, 13:34 | #2 | 
| Rzabbocop | 

Dot.: Pytanie odnośnie diety

Lepiej zjeść jeszcze coś w ciagu dnia a policzyć tygodniowy bilans kaloryczny, żeby się zgadzał.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.