|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przyjaźń czy coś więcej?
Mam problem jakże banalny i popularny- otóż zakochałam się w swoim przyjacielu. On o tym wie od dobrych 2 miesięcy. Na początku powiedział że nie chce niczego między nami zmieniać no to ok przystałam na to i dalej jesteśmy przyjaciółmi. Przez dobry miesiąc stwierdziłam, że dam sobie z nim spokój nie pisałam do niego pierwsza i zaczęłam go olewać. Nagle niedawno koleś zaczyna pisać o buziaczkach, o wspólnym spaniu (bez seksu), truje bez przerwy o spotkaniach i pisze prawie codziennie. Jednak gdy przychodzi co do czego facet kompletnie nie wykazuje inicjatywy- i stwierdzam, że jest po prostu mocny w gadce. Nie wiem czy nagle stwierdził, że też coś do mnie czuje, ale się boi czy po prostu pisze takie rzeczy ot tak. Prawdopodobnie spotkam się z nim w ten weekend. Zastanawiam się, czy sama spróbować zacząć na nowo coś inicjować i zobaczyć czy on odwzajemni mój flirt czy dać sobie z nim spokój?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjaźń czy coś więcej?
Oesu...
![]()
![]() |
#3 | |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Cytat:
Po drugie skoro on już o tym wie to powinien się określić. Po trzecie pamietaj, że możesz więcej stracić niż zyskać. Czekaj teraz na jego reakcję - co on o tym wszystkim myśli i nie naciskaj bo stracisz przyjaciela. Warto ?!? Edytowane przez suzeta Czas edycji: 2014-01-16 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nie nie warto. Jest świetnym przyjacielem nawet jeżeli tak miałoby już zostać. Tylko denerwuje mnie jego zachowanie bo skoro wie, że ja coś do niego czuje to dlaczego ze mną flirtuje i pisze mi takie rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja bym z nim po prostu o tej relacji porozmawiała. To niczego nie powinno zepsuć a przynajmniej wiecie na czym stoicie.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie warto marnować przyjazni... dla miłości ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A nie pomyślałaś, że on się z Tobą bawi w kotka i myszkę? Nie chcę go posądzać o najgorsze.. ale osoba kochająca jest bardzo podatna na manipulacje. Widzisz, sama powiedziałaś, że on niby pisze, niby flirtuje, dlaczego? Bo zaczęłaś go ignorować. Utracił Twoją wieczną gotowość, Twoje uczucie, flirtując chce udowodnić SOBIE, że nadal ma Cię w szachu. Sama powiedziałaś mu, że czujesz coś do niego, on z tym fantem nic nie zrobił, chociaż nie.. Zrobił! Powiedział, że nie chce niczego zmieniać.
Na tym spotkaniu, które ma się odbyć w weekend, nie poruszałabym tematu. Bo jeśli faktycznie dostrzegł w Tobie kogoś więcej niż przyjaciółkę to najprawdopodobniej powie Ci o tym ![]() ![]() Możecie mówić co chcecie, ale nie wierzę w przyjaźń damko-męską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Powiem tak jego spojrzenie jest zawsze takie 'maślane'. Tak mi się wydaje, bo zawsze patrzy mi głęboko w oczy i może to robić przez długi czas. Często się ze mną droczy i zaczepia. Nie jest to typ chłopaka, który by zabawiał się kosztem dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ty mu powiedziałaś co do niego czujesz więc teraz jego kolej na wyznawanie uczuć
![]() Jemu chyba imponuje, że taka dziewczyna jak Ty się w nim zakochała i dlatego stara się z Tobą flirtować, ale nie chce niczego więcej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.