|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co mam przez to rozumieć? Jaką decyzję powinnam podjąć? Zdrada, rozstanie
Mam 19 lat, mój chłopak 20. Dzieli nas 300km. Spotykamy się mniej więcej raz na 3-4 tygodnie. Do tej pory nie uprawialismy seksu. Myślę, że jest na to jeszcze czas i mój chłopak się zgadza/ł. W grudniu tego roku doszło miedzy nami do zbliżenia.
Ok. 10 stycznia odkryłam, wchodzac się na jego konto, że mnie zdradza i oklamuje. Weszłam, bo czułam, że coś jest nie tak. Okazało się, że pisze do kilkunastu dziewczyn sprosne teksty, chce się z nimi spotykać z wiadomych względów, a na dodatek wtedy, gdy rzekomo śpi. 18 stycznia spotkaliśmy się u mnie w mieście, gdzie wyjasnialismy sobie sprawę. Wówczas pierwszy raz płakał od wielu lat. Wie, że zrobił źle i natychmiast zerwał kontakt ze wszystkimi dziewczynami. Powiedział, że będę mogła mieć hasło do jego konta, ale odrzuciłam tę propozycję. Początkowo, chciałam z nim od razu zerwać. Ostatecznie, wybaczylam mu i chciałam dać szansę. Daliśmy sobie parę dni na zastanowienie się. Pytam, dlaczego to zrobił. Stwierdził, że od grudnia (czyli od naszego zbliżenia) bardzo tęskni za tym, co między nami zaszło i dlatego szukał kogoś, kto mógłby spełnić jego pragnienie. Oprócz tego stwierdził, że szukał potwierdzenia swojej atrakcyjności, chciał zyskać pewność siebie. Podczas pisania napisał mi tak: "Kocham Cię, chcę z Tobą być, ale uważam, że powinniśmy się rozstać. Mogę zrobić to drugi raz, mimo że bardzo nie chcę i sprawia mi to ból. Nie chcę Cię ranić. Natomiast jeżeli chcesz mi zaufać i nadal ze mną byc, to bądźmy razem". Ta wiadomość wydała mi się być totalnie kuriozalną. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś postawił sprawę w taki sposób po tym, gdy sam przyczynił się do zranienia. Poza tym, przyjechał do mnie na ostatnie spotkanie jak do dziewczyny - chciał mnie pocałować, sam zrobił dla mnie prezent. Po zapytaniu go, czy zamierzał mi powiedzieć, odpowiedział, że nie zamierzał powiedzieć, ale chciał z tym skończyć,bo wiedział, że robi źle. To między innymi skłoniło mnie do dania mu szansy. Każdy popełnia błędy. Jednakże usłyszałam takze, że on nie będzie w stanie spełnić moich oczekiwań, że powinnam być z kimś mądrzejszym, lepiej wykształconym, kto pasowałby do mnie. Ostatecznie stanęło na tym, że on ma przemyśleć sprawę. Kocha mnie, chce ze mną byc, ale nie chce ze mną byc, żeby mnie PRZYPADKIEM drugi raz nie zranic. Dziwi mnie tylko, dlaczego nagle stwierdził, że nie spełni moich oczekiwań, które de facto hiperbolizuje. Zawsze dbalam o jego wizerunek w moich oczach, o jego poczucie własnej wartości (które powinno płynąć z wnętrza, ale ja starałam się je poprawić), o niego. Lepiej się dogadywalismy. Zdaje sobie sprawę, że wiele osób potępi moje postępowanie oraz wahania. Jednakże naprawdę mocno go kocham, on mnie do tej pory też (tak mówił i tak czułam). Proszę osoby, które przeżyły podobna sytuację, o podpowiedź, jakaś wskazówkę, obiektywna myśl, która umożliwiłaby mi podjęcie jakichkolwiek kroków. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam przez to rozumieć? Jaką decyzję powinnam podjąć? Zdrada, rozstanie
Kurcze, dziwna sprawa. Najlepiej chyba byłoby, żebyś puściła go jednak w trzy diabły. Odchorować, zapomnieć. Jesteś młoda, mądra - szybko znajdziesz kogoś wartościowego, kto nie będzie Ci odwalał takich cyrków.
Druga opcja: jeśli tak mocno go kochasz i czujesz, że on również... Zapytaj może konkretnie: albo jesteś ze mną i z nikim innym, żadnych bab na boku - wtedy daje Ci szanse, albo nie. Nie pozwól, aby trzymał Cię w takim zawieszeniu! |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Kopnij go i znajdź sobie kogoś na miejscu. Tak się kończą związki w młodym wieku gdzie widzicie się raz na miesiąc. To bez sensu.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Nic z tego nie będzie. Nie wiem po co dalej ciągnąć tego trupa.
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Bezesensowny zwiazek
Za daleko mieszkacie od siebie i on cie oszukuje po co ciągnąć takie coś szczególnie w twoim wieku, nie ma co się męczyć.i tak z tego nic nie będzie na dłuższą metę. Totalny bezsens .zakończ tą relację Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-01-23 o 11:47 |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś jeszcze młoda, naprawdę nie ma co tracić na niego czasu. Będzie Cię walić po rogach ile wlezie. Druga szansa w tym wypadku jest śmieszna. Tak Ciebie kocha, ale jak go siusiak zaswędzi, to nie przepuści okazji. Daj spokój.
Ale w jednym ma rację: powinnaś być z kimś mądrzejszym. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Facet porazka
,sorry ale moze sobie sam zrobic dobrze. Kochajacy facet nie szuka lasek ma boku bo jego jest daleko. Jak on sobie zycie wyobraza? Ze jak kiedys wyjedziesz na delegacje na tydzien albo dwa to nie wie czy wytrzyma? Albo jak bedziesz w ciazy/w pologu i miesiac a moze i kilka bez seksu to tez ? Przykro mi ale to niedojrzaly gowniarz. I jeszcze zamiast przepraszac i obiecywac,ze to sie nie stanie to Ci mowi,ze nie wie czy sie stanie wtf wogole , jakby to bylo niezalezne od niegoja bylam w zwiazku na odleglosc 2 lata i jakos nie szukalismy sobie innych. Po tak glupim tekscie to zreszta nie wiem czy i przeprowadzka by pmogla bo to kwestia raczej wartosci/podejscia a jego sa jak widac slabe |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Nie do końca się z Panią zgadzam. Wydawać by się mogło, że oboje dojrzelismy do związku. Niewątpliwie jestem troche bardziej odpowiedzialna, dojrzala od rówieśników. On przedstawiał się tak samo. Właśnie dlatego bardzo go cenilam.
Edytowane przez sparswp Czas edycji: 2019-01-23 o 16:15 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No skoro tak mu ufasz i cenisz ... ![]() :roll eyes: Nie łączy Cię z nim mieszkanie, kredyt, dzieci. Jak dla mnie tracisz czas. A dojrzałość nie polega na tym, by znosić takie teksty i zdrady. Potem Ci powie, że przecież Ci mówił, że wiesz, na co się piszesz.No chyba, że to Ci pasuje i w ten sposób chcesz pokazać, jaka to jesteś dojrzała. Dla mnie to głupota, a nie dojrzałość. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Lady in red.
|
Tekst typu "powinnaś być z kimś lepszym" jest typowy dla kogoś kto w związku być nie chce. Także ja bym mu to ułatwiła i zerwała.
Chłopak się asekuruje, mówiąc, że nie wie czy to się kolejny raz nie zdarzy. To Ci podobno nie pasuje, ale jednocześnie dajesz mu kolejną szansę, a więc w pewnym sensie przyzwolenie.
Edytowane przez NocnaWiedma Czas edycji: 2019-01-23 o 12:13 |
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
gosciu jasno ci mowi ze moze zrobic znowu to samo a ty chcesz mu dawac druga szanse?
dajesz mu przyzwolenie na takie zachowanie pozostajac z nim w zwiazku. powiem ci jak to sie skonczy ,przedluzysz to moze o kilka miesiecy,on pozna w koncu kogos na miejscu kto bedzie mogl spelniac jego potrzeby i cie zostawi bez mrugniecia okiem |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Ten związek, w moim uznaniu, byłby skazany na porażkę.
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Powiedziałam mu jasno, że jeśli będzie ze mną w związku, to kategorycznie nie może zdradzać, pisać takich rzeczy itd. On tłumaczy się tym, że jest w nim druga osoba, która skłoniła go ku temu i nie wie, czy uda mu się nad tym zapanować. Do niczego fizycznego nie doszło między nim a jakąkolwiek dziewczyna, ale chęci były. Odpuścił sobie, gdy zobaczył, z jak łatwą dziewczyną ma do czynienia.
Nie próbuję go tłumaczyć, bo wiem i on sam zdaje sobie sprawę z tego, że zrobił źle. Ja mu dałam szansę, a teraz on zastanawia się, czy ją w ogóle chce. Wydaje mi się, że to jemu powinno zależeć w tym wypadku. Chyba powinnam to zakończyć. Na. Podstawie powyższych odpowiedzi doszłam do wniosku, że relacja koleżanka-kolega też nie wchodzi w grę po czymś tak niemoralnym. Edytowane przez sparswp Czas edycji: 2019-01-23 o 12:38 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
oszukujesz sama siebie,widocznie potrzebujesz wiecej czasu aby zrozumiec ze twoj chlopak jest z toba tylko dlatego ze nic innego nie pojawilo sie na horyzoncie
nie jestes w stanie go zatrzymac,nie jestes w stanie go kontrolowac oklamal cie i nadal by to robil i bedzie to robil tylko teraz sie bedzie lepiej pilnowal zebys nie znalazla a jak juz znajdzie odpowiednia dziewczyne to skonczy z toba bez mrugniecia okiem Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-01-23 o 12:42 |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Ahahah 2 osoba, która kazała mu to robić.
Ten text pobił chyba wszystkie głupie tłumaczenia. Nie chce być z Tobą bo chce uprawiać seks z innymi. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2019-01-23 o 12:45 |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86408844]Ahahah 2 osoba, która kazała mu to robić.
Ten text pobił chyba wszystkie głupie tłumaczenia.[/QUOTE] Pan Penis mu kazał szukać lasek na seks. |
|
|
|
|
#18 |
|
Kobieta z klasą
|
1. Okłamał nie raz, wiec jakim cudem nagle miałby mówić prawdę?
2. Uprzedza, że zdradzi znowu, może nawet bardziej nie tylko słowem, ale i uczynkiem. 3. Serio kochasz kłamcę i oszusta? 4. Dla Ciebie zdrada to błąd?
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2019-01-23 o 12:45 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Tak Pan Penis XD Dziewczyno zakończ to, facio się kompromituje. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2019-01-23 o 12:50 |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86408844]Ahahah 2 osoba, która kazała mu to robić.
[/QUOTE] moze chlopak ma rozdwojenie jazni albo schizofrenie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Uważam, że ludzie popełniają błędy i to jest do zaakceptowania, jeśli ktoś tego szczerze żałuje, prosi o wybaczenie i się na nich uczy. Może się mylę i życie mnie nauczy, że nie warto. Jestem jeszcze młoda i gdybym wiedziała, co mam zrobić, czy dobrze robię itd.,to z pewnością nie szukalabym pomocy na tym forum. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
On powiedział, że nie chciał tego robić, a mimo to to robił, bo coś mu to narzucalo w środku. Widziałam, że naprawdę tego żałuje, więc myślałam, że mogę dać mu szansę, ale on jej chyba nie chce. Chyba chce zacząć wszystko od nowa najpierw sam, potem z kimś innym. |
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
"Nie chcę cie PRZYPADKIEM zranić, bo kocham cię ale PRZYPADKIEM na pewno upadnę penisem na waginę jakiejś kobiety, oczywiście nie chciałbym, bo cie kocham, ale PRZYPADKI chodza po ludziach, więc jak chcesz mi zaufać to bądźmy razem"
Gość już sobie zrobił podkładkę na następny raz, a potem będzie, że twoja wina, bo "przecież cię ostrzegałem, że mogę cie zranić" Toż to klasyka gatunku. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyno masz 19 lat. Nie szkoda ci czasu na związek, który Ci nie pasuje?
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Jakbym czytała siebie. Też związek na odległość, on też wypisywał do innych i to często kilku na raz, o seksie itd. Potem się okazało, że nie tylko wypisywał
. Nawet tak samo udawał, że śpi i mówił identyczne teksty jak Twój. Oj młoda byłam i głupia wtedy, młodsza od Ciebie. Zakochana też bardzo, więc się tak dałam wodzić za nos jeszcze jakiś czas. Z każdym kolejnym razem było coraz gorzej. Teraz mogę się z tego tylko śmiać, ale w tamtym momencie ta relacja była dla mnie horrorem.Uciekaj z tego, to typowy babiarz-manipulator. Jasno Ci powiedział, że będzie Cię dalej zdradzał. Potem jak coś odkryjesz to powie Ci "ale przecież Cię uprzedzałem, a Ty się zgodziłaś". Szkoda życia. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś była, Autorko, taka dojrzała, to byś wiedziała, że od takich facetów z dala - tak postępujących i tak się tłumaczących. A i związek na odległość, taką, w tym wieku, trzeba sobie mocno przemyśleć, bo to rzadko kiedy wypada. Kiedyś, jak już naprawdę dojrzejesz, to może to do Ciebie dotrze.
|
|
|
#26 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co ciekawe, to nie jest typ podrywacza w rzeczywistości - staje się takim jedynie w internecie wobec nowo poznanych dziewczyn
Edytowane przez sparswp Czas edycji: 2019-01-23 o 16:00 |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86409776]A skąd Ty możesz wiedzieć jaki jest w rzeczywistości skoro go nie widujesz? Jesteś strasznie naiwna, chciałbym taką dziewczynę, wszystko łykniesz [/QUOTE]Mam nadzieję, że to była tylko ironia. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki niby jest typ podrywacza? Nie ma jednego określonego typu faceta, który zdradza partnerkę. To pierwsza nauka na przyszłość. Już nie mówiąc o tym, że Ty on nim tak naprawdę guzik wiesz.
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;86409797]Mam nadzieję, że to była tylko ironia.[/QUOTE]
Oczywiście że ironia Po prostu kumaty facet jakby ją chciał wykorzystać to żadnego problemu z tym nie będzie miał.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

,
wtf wogole , jakby to bylo niezalezne od niego

. Nawet tak samo udawał, że śpi i mówił identyczne teksty jak Twój. Oj młoda byłam i głupia wtedy, młodsza od Ciebie. Zakochana też bardzo, więc się tak dałam wodzić za nos jeszcze jakiś czas. Z każdym kolejnym razem było coraz gorzej. Teraz mogę się z tego tylko śmiać, ale w tamtym momencie ta relacja była dla mnie horrorem.