![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Cellulit i skóra z pękającymi naczynkami
Witam
potrzebuję pomocy otóż chcę pozbyć się cellulitu ale same ćwiczenia nic mi nie dają. Chcę zacząć stosować jakieś preparaty rozgrzewające lub bańki chińskie ale mam skórę z tendencją do pękających naczynek. Czy stosowanie tych zabiegów z umiarem nie naruszy moich naczynek??A może jest coś co mogę stosować\?? proszę o pomoc bo jestem załamana ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cellulit i skóra z pękającymi naczynkami
ciepło źle wpływa na naczynka a probowalas kremów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kremy dużo kosztują i nie dają rezultatów
![]() zastanawiam się nad bańkami chińskimi..albo nad okładami rozgrzewającymi tylko trzymałabym je dużo krócej... nie wiem co robić ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oprócz ćwiczeń przy likwidacji cellulitu bardzo ważna jest też odpowiednia dieta.
Rzeczywiście wszelkie ciepło (słońce, solarium, gorące kąpiele, itd.) powodują rozszerzanie i pękanie naczynek krwionośnych. Większość preparatów rozgrzewających ma podobne działanie - może zatem powinnaś spróbować tych chłodzących (z mięta, mentolem), dodatkowo obkurczających naczynka. Polecam np. Serum Slim Extreme 3D Eveline. Inne możesz znaleźć w KWC. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Słyszałam już o tym kremie Eveline ale nie wiem czy to rzeczywiście coś da..zastanawiam się czy przed nałożeniem takiego kremu zastosować np rękawicę masującą, która niby też pomaga w redukcji cellulitu
dziękuję Wam za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Przetestowałam już wiele tego typu kosmetyków i m.in. ten mogę Ci polecić. Pisałaś, że kremy są drogie - ten kosztuje mniej-więcej 12 zł, a jego konsystencja sprawia, że ułatwia masaż, który na pewno się przyda, bo usprawni mikrocyrkulację i ułatwi rozbijanie grudek tłuszczowych.
Poczytaj trochę o diecie - co sprzyja, a co nie powstawaniu i likwidacji cellulitu. Polecam!
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o dietę i ćwiczenia to zawsze pod tym względem byłam nienaganna ^^
teraz się troszkę opuściłam i podejrzewam że to przez to ten cellulit tak nagle..ale tak to jest..za dużo obowiązków ![]() Myślę że z nowym rokiem czas na zmiany^^ Dziękuję raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
przy pękających naczynkach stanowczo nie mozna stosować kosmetyków rozgrzewajacych, jednak firmy wprowadziły już odpowiedniki rozgrzewaczy dla naczynkowcow, ktore działaja dajac uczucie zimna, np guam freddo. Testowałam juz go, oceniam jak najbardziej pozytywnie,jednak krem to krem. Najwazniejsze sa masaze, dieta oraz ruch-ale o tym juz poczytasz w innych watkach na tym forum
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Cieszę się że mi pomagacie
![]() A jaki masaż byś poleciła(taki który mogę wykonać sama) dla skóry naczynkowej?? Myślę że sama rękawica masująca wystarczy??No i oczywiście kremy ^^ kupię chyba ten chłodzący bo wydaje się atrakcyjna...to chyba jest błotko prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Na cellulit polecam rekawice z sizalu(ale taką grubo plecioną). Używam od lat. Nie wyobrażam sobie prysznica bez niej.Porzadne masowanie od dołu do góry+ zimna woda...takie małe biczowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
naczynka pekaja mi na łydkach. lekarz zalecil mi masowanie, nawet zwykłym balsamem, oliwką. Zaczynając od stóp a kończąc na udach. Lekie uciskanie, koliste ruchy
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I pomaga Ci ta rękawica z sizalu??tzn redukuje cellulit??A pytałaś lekarza o bańki chińskie?czy możesz ich używać??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Pomaga, ale trzeba sie przyłożyć do tego. Nie głaskanie, ale energiczne szorowanie, uciskanie. krzywdy sobie nie zrobisz. a w połączeniu z fajnym zelem pod prysznic to sama przyjemnośc. od razu wiecej energii ma człowiek.Baniek chinski, ani zadnych innych zasysaczy nie wolno stosowac przy pajaczkach, kruchych naczynkach,nastepuje gwałtowne przekrwienie skóry, co mox spowodować pojawienie sie nowych pajaczków. a to co mam to mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No ja mam ten sam problem ;/ mam 17 lat a mi już pękają naczynka na nogach..ehhh
No nic...wybiorę się do drogerii, kupię jakiś balsam na cellulit z mentolem, rękawicę z sizalu(tak w ogóle to kupię ją w drogerii???), poprawię swoją dietę i zacznę ćwiczyć ![]() Trochę zachodu ale chyba warto... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ze spokojem w drogerii kupisz, ale popros o taka z prawdziwego sizalu, a nie jakiegoś sztucznego paskudztwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Masaż to świetna myśl - zarówno na naczynka jak i cellulit - tak, jak napisała Jagoda --> od dołu do góry (nigdy odwrotnie!), okrężnymi ruchami i z lekkim uciskiem. Trzymam kciuki! ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
zlikwiduje sie naczynka, ale jeżeli ma sie skłonnośc to i tak wyskoczą nowe...tak jak u mnie. miałma 2 razy już robione
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja mam tylko nadzieję że nie wyskoczą mi nowe
![]() ![]() Dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziś jestem po pierwszym masażu gąbką sizalową tj rękawicą
![]() Powiem Wam dziewczyny że nieźle mnie :poczerwieniło: Podczas masowania byłam taka czerwona że myślałam że cośjest nie tak :P Jednak zaczerwienienia zeszły ![]() Myślę że jestem na dobrej drodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
A czy od masażu taką gąbką nie popękają nowe naczynka?
![]() Ja mam problem z udami i pośladkami (cellulit + sporo popękanych naczynek) i jak robiłam sobie masaże zwykłą gąbką (ale tą szorstką stroną) to mam wrażenie, że pękniętych naczynek przybywało.. Jak to zauważyłam to od razu zaprzestałam masaży i peelingów. Jak to z tym jest dziewczyny? Bo wiadomo, bez peelingu i masażu mam czasem szorstką skórę i nie wiem co z tym robić.. U mnie to serum z Eveline nie dało specjalnych rezultatów.. (miałam takie ciemnozielone z tej droższej serii, a teraz używam kremu w takim jasnozielonym opakowaniu z tych po 12zł. Jest z tej tańszej serii chyba też serum w fioletowym (?) opakowaniu, czy o to chodziło? Bo kończy mi się to zielone i może bym wypróbowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja nie zauważyłam żeby mi popękały kolejne naczynka
![]() Myślę że te gąbki których używałaś powodowały że pękają Ci naczynka z tego powodu iż były one z jakiś sztucznych tworzyw, ja też to miałam jak używałam zwykłej szorstkiej gąbki. Z rękawicą sizalową jest inaczej, nie podrażnia skóry a ją masuję( baardzo porządnie) Zalecam jej kupno, ja w Rossmanie dałam za nią 12 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki! Właśnie o to mi chodziło. Pewnie zakupię dzisiaj i wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Nie będziesz żałowała ^^
Ja jestem już po 2 masażach...mmmm jest cudnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A z apteki polecam Acerole Plus, oraz Diosminex
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
To są kremy na naczynka tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
niestety zaden krem, ani masc nie zatrzyma naczynek.Mi lekarz powiedzial ze w przypadku stosowania zeli, masci np lotion 1000 najwazniejsza role odgrywa masaz, tak wiec mozna masowac nawet zwyklym balsamem, oliwka
Diosminex WSKAZANIA: Przewlekła niewydolność krążenia żylnego kończyn dolnych: uczucie ciężkości nóg, ból, nocne kurcze ACEROLA-to naturalna witamina C ktora wzmacnia naczynka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam i czekam na odp ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Nie zastanawiaj sie tylko kup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
jak ona sie dokladnie nazywa? rękawica sizalowa czy cos jeszcze? wysyłam chłopa do Rossmana to on musi wiedzieć dokladnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.