|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 5 329
|
Gotowanie dla początkującej niezdary
Dziewczyny,
byłabym wdzięczna, gdybyście podzieliły się ze mną swoimi pomysłami na smaczne jedzonko. Niestety pomysły powinny być na tyle proste, żeby ktoś póki co niegotujący i niezbyt umiejący gotować sobie z tym poradził. Miałam kiedyś książkę "kawalerska kuchnia", w której wszystkie przepisy były łopatologiczne, ale niestety zapodziała się. Oczywiście wszelkie odsyłanie do przepisów już zamieszczonych na forum a wg Was łatwych mile widziane
__________________
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
http://lmgtfy.com/?q=kawalerska+kuchnia
to nie gryzie _________________________ _______ obejrzane przed chwilą u Nigelli (potrawy dla dzieci, wyglądają banalnie) * ziemniaki pieczone: Piec ziemniaki godzinę w piekarniku,220 stopni, wyjąć, wydrążyć miąższ i wrzucic do miski. Dodać 3 posiekane kulki mozarelli i kilka kleksów keczupu, zgnieść razem i wymieszać. Nałożyć do dziurek w ziemniakach, polać keczupem i piec 15-20 minut w 220st. * "nuggetsy" piersi kurczaka pokroić w kawałki, marynować w maślance, kawałki obtoczyć w pokruszonych drobno krakersach (zamiennie: bułka tarta z parmezanem). Kawałki układać na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia, włożyć do piekarnika na 15-20 minut 220 st.
__________________
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-07-31 o 14:23 Powód: przepisy |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 5 329
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
tak, wiem że google nie gryzie.
liczyłam jednak na to, że skoro dzielicie się przepisami to i mi coś podpowiecie. przeliczyłam się
__________________
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
A co do pytania autorki, to nie za bardzo sprecyzowałaś o co Ci właściwie chodzi, o jakieś desery, ciasta, obiady, kolacje? Prosty przepis to dla mnie: kromka chleba, łyżka masła, plaster szynki, opcjonalnie sałata i pomidor. Masło smarujesz na chlebie kładziesz resztę składników i śniadanie gotowe.... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 3 183
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
__________________
♥
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 311
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
Ooo i jeszcze taka prezentacja do wyszukiwarki Wizażu - bo tu też było już wiele wątków na ten temat...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-08
Wiadomości: 3 873
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
próbowałam ![]() całkiem niezłe |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
AGA :)
Zarejestrowany: 2008-08
Wiadomości: 11 814
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
__________________
(...) Przecież to masa podąża za klasą. Klasa nigdy nie podąża za masą. Aga
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
a ja powiem tak. lubie gotować i umiem. kocham pic, ale jak mam ochote na coś szybkiego i niewymagajacego dużego wysiłku a jednocześnie smacznego kupuje pomysł na z winiar lub knorra.
baby montana te "pomysły na" zawsze każdemu wyjdą i są przesmaczne np takie klopsiki z pieczrkami, zapiekanka z miesem mielonym, spagettii, jeżyki, roladki. tyle tego, że masz w czym wybierać. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
__________________
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
nie jadła ta z mięsem mielonym jest z ziemniakami i jest przepyszna!! moje dwie córy 4 lata i 1 rok zajadają się nią. tak jak klopsikami i jeżykami. no o spagettii to nie wspomnę ta starsza wprost uwielbia tylko chodzi i pyta "mamo kiedy będzie spagettii?"
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
lepsze są z takich sosów w słoiku różnych zapiekanke robilam te: http://www.winiary.pl/produkt.aspx/1...iekanke-serowa dobre są takie roladki schabowe z sosem serowym...
__________________
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
roladki leżą w szafce i nie mam weny się do nich wziąść. muszę je wkońcu zrobić bo się przeterminują. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-08
Lokalizacja: Limerick
Wiadomości: 187
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Cytat:
czosnek makaron bazylia świeże przyprawy(koperek,pietrus zka itp) ser żółty Ugotuj makaron al dente (pól twardo). Odcedź,przerzuć do plastikowej miski. Na kilku kroplach olivy z olivek podsmaż drobno pokrojony czosnek,dodaj do makaronu razem z przyprawami,zamieszaj.Pod awaj na ciepło,posypując żółtym serem. Czas przygotowania koło 20 minut.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2013-04
Wiadomości: 900
|
Dot.: Gotowanie dla początkującej niezdary
Najlepiej spagetii kupujesz sos gotowy w biedronce + makaron i mielone mięso , Sos gotujesz z mięsem i makaron osobno i potem wszystko razem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.














lepsze są z takich sosów w słoiku różnych
koło 20 minut.

