Jestem za stara na chłopaków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-02, 06:55   #1
Rex94
Raczkowanie

Jestem za stara na chłopaków

Moja matka nigdy nie pozwoliłaby mi mieć chłopaka, w domu był to temat tabu, zawsze źle się o nich wypowiadała, jak o potworach, nie ludziach.
Teraz mam 20 lat, studiuję i teraz zaczął mnie ten temat zastanawiać.
Jak tak przeanalizowałam, to miałam koleżanki, które w gimnazjum chodziły z chłopakami, nie działa im się krzywda i bez problemu się uczyły.
Z jednej strony jestem po prostu ciekawa, jak to jest, jaka jest ta druga połowa ludzkości (bo czy oni naprawdę są takimi potworami, jak ich moja matka określała?), ale z drugiej strony bardzo się boję, mam nawet fobię nie umiem swobodnie rozmawiać z chłopakami, zawsze chodzę spięta w ich towarzystwie, bo słyszę w głowie słowa matki...To jest nie do zniesienia.
Chociaż miałam różnych na oku, nie można oczywiście tego traktować poważnie, ale wielu siedzi w mojej głowie. Nie myślę o nich obsesyjnie, tylko, chociaż nikt o tym nie wie, bo boję się przyznać, interesuję się chłopakami. Czy jest w tym coś złego?...
Rex94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 07:03   #2
Bea_91
Zadomowienie

Dot.: Jestem za stara na chłopaków

Nikt Ci tu nie pomorze bo musisz isc na terapię

Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-02, 07:08   #3
klara78
Zakorzenienie

To calkiem normalne, ze interesujesz sie facetami, gorzej by bylo jakby nie Nie wiem jak to bylo z Twoja mama, ale wyglada to tak, jakby miala jakies zle doswiadczenia z mezczyznami i przelala swoje niepokoje na Ciebie. Skrzywdzila Cie tym niestety...
A Ty musisz sobie zakodowac, ze nie kazdy facet to swinia Sprobuj zaczac z nimi rozmawiac, przebywac czesciej w ich towarzystwie. To sa takie istoty jak my
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 08:05   #4
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wątki, wydaje mi się że forum Ci nie pomoże przestawić trybu myślenia Autorko, to za mało.
Stary 2014-03-02, 08:14   #5
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rex94 Pokaż wiadomość
Moja matka nigdy nie pozwoliłaby mi mieć chłopaka, w domu był to temat tabu, zawsze źle się o nich wypowiadała, jak o potworach, nie ludziach.
Teraz mam 20 lat, studiuję i teraz zaczął mnie ten temat zastanawiać.
Jak tak przeanalizowałam, to miałam koleżanki, które w gimnazjum chodziły z chłopakami, nie działa im się krzywda i bez problemu się uczyły.
Z jednej strony jestem po prostu ciekawa, jak to jest, jaka jest ta druga połowa ludzkości (bo czy oni naprawdę są takimi potworami, jak ich moja matka określała?), ale z drugiej strony bardzo się boję, mam nawet fobię nie umiem swobodnie rozmawiać z chłopakami, zawsze chodzę spięta w ich towarzystwie, bo słyszę w głowie słowa matki...To jest nie do zniesienia.
Chociaż miałam różnych na oku, nie można oczywiście tego traktować poważnie, ale wielu siedzi w mojej głowie. Nie myślę o nich obsesyjnie, tylko, chociaż nikt o tym nie wie, bo boję się przyznać, interesuję się chłopakami. Czy jest w tym coś złego?...
Matka wyrządzila ci krzywde. W zainteresowaniu plcią przeciwną nie ma nic zlego. Sama zainteresowalam sie bardzo wczesnie ale moi rodzice nigdy nie izolowali mnie od takich relacji. I spacer z chlopakiem nigdy nie stanowil problemu, nawet jak mialam 13lat.
Potwory? Owszem, zdarzają sie. Kobiety potwory takze. To smutne ze masz 20 lat a o facetach myslisz jak przedszkolak. Nie czytalam innych twoich wątkow ale sugeruje terapie i zycie wg wlasnych decyzji. A nie pod dyktando matki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 09:25   #6
Rex94
Raczkowanie

Ten strach, który mi zaszczepiła matka jest z jednej strony korzystny, bo żaden chłopak mnie nie skrzywdzi, z drugiej strony jest to jednak strach paraliżujący, uniemożliwiający normalne funkcjonowanie.
W sumie to teraz trochę żałuję, bo przecież wielu ludzi przeżywa tą swoją pierwszą miłość i nie dzieje im się krzywda, chyba pierwsza miłość jest traktowana jako normalny etap rozwoju człowieka?
Z jednej strony nie można być naiwnym, trzeba uważać, ale "człowiekiem jestem i nic, co ludzkie nie jest mi obce".
Rex94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 09:37   #7
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rex94 Pokaż wiadomość
Ten strach, który mi zaszczepiła matka jest z jednej strony korzystny, bo żaden chłopak mnie nie skrzywdzi, z drugiej strony jest to jednak strach paraliżujący, uniemożliwiający normalne funkcjonowanie.
W sumie to teraz trochę żałuję, bo przecież wielu ludzi przeżywa tą swoją pierwszą miłość i nie dzieje im się krzywda, chyba pierwsza miłość jest traktowana jako normalny etap rozwoju człowieka?
Z jednej strony nie można być naiwnym, trzeba uważać, ale "człowiekiem jestem i nic, co ludzkie nie jest mi obce".
Nie. Nie jest korzystny i nie tlumacz jej. Mozna uczyc dziecko rozsadku i tego jak powinny wygladac prawidlowe relacje z chlopakami zeby moglo zauwazyc kiedy cos bedzie nie tak. A twoja matka ci wpoila ze chlopaki to najwieksze zlo tego swiata i odizolowala cie od takich relacji. Przez co nie bedziesz umiala sie odnalezc. A faceci potrafia kochac i nie wszyscy to swinie.
Wychowywalas sie bez ojca?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Zerknelam na twoj profil i to ty jestes tą dziewczyną zdziwioną, ze mezczyzni budzą twoje pozadanie itd.
Dalej uwazasz, ze to normalne? Ze twoja matka dobrze zrobila?
Skoncz z zakladaniem podobnych watkow i udaj sie do dobrego psychologa. Zrob cos dla swojego dobra

PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 12:58   #8
Individualist
Rozeznanie

Patrząc na te komentarze stwierdzam że ta terapia by Ci się przydała. Rozumiem chcieć chronić dziecko,ale nie zamykać mu furtki na normalne relacje z facetami. Tak,są tacy którzy są świniami, ale są też wyjątki od reguł, poza tym są też kobiety które są gorsze od tych złych mężczyzn. Samej będzie Ci trudno wrócić na ten normalny tor myślenia.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-02, 13:01   #9
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Terapia i uwolnienie się od wszystkiego co mama tłoczyła Ci do głowy.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 18:14   #10
Absinth87
Raczkowanie

smutne mieć takie pranie mózgu,zrobione przez wlasną toksyczną matkę...
i co, może masz z nią do konca życia mieszkać, trzymac za rękę i szydełkować?
Najlepiej przeczytaj to co piszesz, bo to się robi żenujące. Ty chyba z tych co wszystko łykają jak młody pelikan, jakbyś przyłapała ich w łóżku, a on by ci powiedział, że laska się potknęła i nadziała na siusiaka to byś uwierzyła, prawda?
Absinth87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości