|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mdłości przy chłopaku!
Z góry przepraszam za wątek, ale nie wiedziałam jaki wybrać, a potrzebuję porady
![]() otóż mam pewien problem. mam chłopaka z którym chodzę do szkoły. w szkole wszystko jest ok, ale kiedy w weekend mamy gdzieś razem wyjść automatycznie zaczynam się źle czuć. boję się, że zwymiotuję przy nim, a przez samą myśl zaczyna robić mi się niedobrze. najgorzej jest kiedy wchodzimy do jakiejś restauracji. on zamawia jedzenie, a ja na nie patrzę, powstrzymuję mdłości, a on pyta się czemu nie jem. to jest straszne i męczące. boję się, że nigdy nie będę mogła żyć w normalnym związku, skoro przerażają mnie tak proste czynności jak jedzenie. co jest tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić? czuję się strasznie i nie wiem co robić. pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mdłości przy chłopaku!
Lekarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Głównie - wyluzuj. Jesteście ludźmi, robicie normalne ludzkie rzeczy. Wiem, ja też tak miałam. Wstydziłam się przy nim jeść, mówić, że muszę siku. Ale po jakimś czasie, kiedy prawie się posikałam w majty, to zdałam sobie sprawę, że grubo przesadzam. Im więcej Ty będziesz miała swoich oporów w głowie, tym bardziej on będzie to czuł, i będzie się martwił.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam, co chciałaś przekazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
nerwica
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To nerwy. Spróbuj wypić melisę wcześniej albo coś podobnego. Albo chwilę usiądź i oddychaj głęboko i mów sobie, że przecież nie ma się czego bać. Skoro koleś już Cię zaprosił gdzieś, to znaczy, że mu się podobasz, więc najtrudniejsza część jest za Tobą :P
Ale jeszcze przy nim nie zwymiotowałaś, prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tak się stresujesz, że nie dasz rady jeść
![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Podobnie mi się zaczynała nerwica... Lepiej udać się z tym do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.