Czy to brak szacunku...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-05, 08:03   #1
Bo kto jak nie my
Przyczajenie

Thumbs down

Czy to brak szacunku...?

Witajcie

moj problem polega na tym, iż nie wiem jak mam zachowac sie w tej sytuacji:
Otóż mój narzeczony (w trakcie mojej nieobecnosci) powiesil sobie w miejscu pracy (warsztat) plakat nagiej pani (topless). Po moim powrocie będąc u niego w warsztacie zobaczylam ten plakat, ale nic nie powiedzialam.. Ale nie powiem, bylam w szoku (jestesmy razem 7 lata i nigdy nie bylo podobnej sytuacji)
Od tej chwili minelo1.5 miesiaca, a ja znow wyjezdzam i ta sprawa nie daje mi spokoju. Czy mam w ogole jakos zaregowac, powiedziec mu, ze mnie to boli...? nie chce wyjsc na zazdrosnice czy zakompleksiona panienke (tak mam kompleks malych piersi, ale kto by sie tym przejmowal, zwlaszcza narzeczony...)

Czy uwazacie, ze taki plakat to brak szacunku do mnie? do moich kompleksow? A moze powinnam sobie w pokoju powiesic jakiegos pana z umiesniona klata? moze wtedy poczulby jak to fajnie jest...

Reagowac czy nie? zostawic to tak jak jest?
Bo kto jak nie my jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:17   #2
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: Czy to brak szacunku...?

Ja uważam przede wszystkim, że to jest objaw szczeniactwa Może nie tyle oceniłabym to jako brak szacunku, co jako buractwo, że gość nie pomyślał, że może być Ci przykro, kiedy powiesi sobie plakat z gołą babą. Natomiast inna sprawa, że chyba na każdej siłowni i w każdym warsztacie wisi jakiś plakacik, albo kalendarz z silikonową babą z gołym cycem, taka specyfika miejsc chyba Ale i tak bym o tym pogadała.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:32   #3
delirious
Raczkowanie

Ja nie widze w tym nic złego, miałam przez długi czas aktora (channing tatum ) bez koszulki jako tapeta na pulpicie - nie słyszałam żadnych przeciwów od TZ, ale skoro Ciebie autorko ta sytuacja męczy, to bez żadnych głupich gierek powiedz mu to
delirious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:32   #4
emma8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bo kto jak nie my Pokaż wiadomość
Witajcie

Otóż mój narzeczony (w trakcie mojej nieobecnosci) powiesil sobie w miejscu pracy (warsztat) plakat nagiej pani (topless). Po moim powrocie będąc u niego w warsztacie zobaczylam ten plakat, ale nic nie powiedzialam.. Ale nie powiem, bylam w szoku (jestesmy razem 7 lata i nigdy nie bylo podobnej sytuacji)
Od tej chwili minelo1.5 miesiaca, a ja znow wyjezdzam i ta sprawa nie daje mi spokoju. Czy mam w ogole jakos zaregowac, powiedziec mu, ze mnie to boli...? nie chce wyjsc na zazdrosnice czy zakompleksiona panienke (tak mam kompleks malych piersi, ale kto by sie tym przejmowal, zwlaszcza narzeczony...)

Czy uwazacie, ze taki plakat to brak szacunku do mnie? do moich kompleksow? A moze powinnam sobie w pokoju powiesic jakiegos pana z umiesniona klata? moze wtedy poczulby jak to fajnie jest...

Ja myślę że tak właśnie powinnaś zrobić. Ponieważ nie jest to sprawa ogromnego kalibru, więc w sumie nie wiem w jaki sposób ma wyglądać Wasza rozmowa. "Kochanie widziałam plakat ładnej Pani u Ciebie, zdejmij go bo mnie to boli i jestem zazdrosna"- to przesada. Poza tym po takiej rozmowie plakat pewnie zostanie ściągnięty, ale Ty pewnie nadal będziesz wkurzona, że w ogóle miał taki idiotyczny pomysł. Daj mu nauczkę i powieś sobie nad łóżkiem plakat jakiegoś nagiego przystojniaka, najlepiej czarnoskórego z penisem większym niż nawet cały Twój narzeczony. Albo jakiegoś Araba, również z niezłym sprzętem, wtedy to dopiero się wkurzy i udawaj głupią. Najlepiej wklej sobie to samo zdjęcie na tapetę, przyklej z 2 plakaty nad łóżkiem i załóż folder w komputerze "czarne przysmaczki" w którym będą zdjęcia wielkich sprzętów. Na pewno podziała o wiele skuteczniej, może wtedy nie będziesz musiała tłumaczyć facetowi oczywistych oczywistości, jak choćby to że jak ma się kobietę, to nie powinno się wieszać nad swoją głową blondyny z wielkimi donicami. Ja na Twoim miejscu na pewno tak właśnie bym zrobiła.
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:35   #5
Fleur_D
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45900009]Ja uważam przede wszystkim, że to jest objaw szczeniactwa Może nie tyle oceniłabym to jako brak szacunku, co jako buractwo, że gość nie pomyślał, że może być Ci przykro, kiedy powiesi sobie plakat z gołą babą. Natomiast inna sprawa, że chyba na każdej siłowni i w każdym warsztacie wisi jakiś plakacik, albo kalendarz z silikonową babą z gołym cycem, taka specyfika miejsc chyba Ale i tak bym o tym pogadała.[/QUOTE]
Ja jeszcze nie widziałam, widocznie mam szczęście do miejsc

Myślę, że trzeba o tym porozmawiać. Facet nie ma 15 lat, powinien więc ktoś go uświadomić, że jest to burackie. Nie łączyłabym tego z zazdrością i kompleksami- powieszenie takiego plakatu w miejscu, gdzie mogą wejść inni ludzie, jest bardzo dziwne. Natomiast, sytuacja, gdy widzi go narzeczona to jak najbardziej brak szacunku.
I nie ma tu znaczenia wielkość Twoich piersi.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:36   #6
emigota2
Raczkowanie

Dokładnie. Powiedz mu prosto z mostu, że nie podoba Ci się ten plakat. Nie rozumiem osób które są ze sobą tyle lat a boją się mówić do drugiej osoby co je boli i męczy. Przecież to jest Twój narzeczony, Twoja najbliższa Ci osoba. Nie duś w sobie emocji, tylko powiedz co Cie trapi!
emigota2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 08:43   #7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie widziałam, widocznie mam szczęście do miejsc
Serio? Ja gdzie nie wejdę w takie miejsca to jest taki, może nawet nie plakat, ale kalendarz, przynajmniej jeden, na hali sportowej gdzie w gimnazjum miałam wf chyba z pięć wisiało w tamtejszej siłowni
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 08:56   #8
Fleur_D
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45900263]Serio? Ja gdzie nie wejdę w takie miejsca to jest taki, może nawet nie plakat, ale kalendarz, przynajmniej jeden, na hali sportowej gdzie w gimnazjum miałam wf chyba z pięć wisiało w tamtejszej siłowni [/QUOTE]
Może ściągają na mój widok? Pewnie mam napisane na czole "znerwicowana feministka"
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 10:16   #9
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Jeśli nie jest to jakaś znajoma tylko typowa laska z magazynów dla facetów to w ogóle bym się tym nie przejmowała. Jakieś takie to normalne dla mnie w takich miejscach jak warsztaty, hale napraw itp. Może chciał się dopasować do załogi pracującej tam albo zwiększyć autentyczność Ja też mam małe piersi, ale nie robię z tego problemu - jak chce patrzeć niech patrzy, byle nie dotykał
Myślę, że nie był to atak w Ciebie, a po prostu jakaś nieprzemyślana akcja, może on w ogóle nie pomyślał, że Cie to ruszy.
Ale jeśli Tobie to przeszkadza, to najzwyczajniej w świecie zapytaj go o co chodzi, czemu powiesił ten plakat, bo gdy go zobaczyłaś dziwnie się poczułaś.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 10:28   #10
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czy mam w ogole jakos zaregowac, powiedziec mu, ze mnie to boli...?
A dlaczego Cię to boli? Dlatego, że kobieta ze zdjęcia ma duże piersi, a Ty małe?

Zresztą, bez względu na powód – masz prawo powiedzieć swojemu facetowi, że Cię boli, że sobie takie zdjęcie powiesił. Ba, nawet lepiej będzie, jak to powiesz. Raz, że teraz Twój partner w ogóle może nie wiedzieć, że to dla Ciebie problem, a dwa, że ukrywanie uczuć i tłumienie w sobie negatywnych emocji nie prowadzi do niczego dobrego. Nie da się rozwiązać problemu bez rozmowy.

Cytat:
(tak mam kompleks malych piersi, ale kto by sie tym przejmowal, zwlaszcza narzeczony...)
Co masz na myśli mówiąc „kto by sie tym przejmowal, zwlaszcza narzeczony”?

Cytat:
A moze powinnam sobie w pokoju powiesic jakiegos pana z umiesniona klata? moze wtedy poczulby jak to fajnie jest...
A może zupełnie nie zrozumiałby tej sugestii. Albo poczułby się źle i nie skojarzyłby problemu ze zdjęciem, które ma w pracy.
Moim zdaniem lepiej powiedzieć wprost w czym problem, zamiast wieszać w pokoju zdjęcie umięśnionego mężczyzny w nadziei, że narzeczony złapie aluzję.

Cytat:
Reagować. Jeśli zostawisz to tak, jak jest, to problem wcale nie zniknie. Nadal będzie w Tobie tkwić, a Ty się będziesz niepotrzebnie tym denerwować.
Stary 2014-04-05, 11:04   #11
201604181004
Konto usunięte

Zalamalabym sie ze moj facet zmienia sie w pana mietka ktorego bawia darmowe kalendarze ze sztucznymi cycami i tanie piwo a nie to ze to naga kobieta
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 11:14   #12
sweatatka
Raczkowanie

Wydaje mi sie ze boli ja ten plakat tylko i wylacznie przez kompleks malego biustu. Zabolalo ja ze moze jednak jej facetowi podobaja sie duze piersi. Tez tak mam...tez mam male piersi i mam z tym problem ale nie zrobie mojemu TZ problemu o plakat czy cos w tym stylu. Trudno to tylko facet. A to jest tylko plakat. To w takim razie trzeba .u zabronic ogladania telewizji, czytania gazet, internetu a nawet chodzenia po ulicy bo wszedzie sa telebimy, reklamy itd a na nich laski w bieliznie dobrze obdarzone przez nature lub chirurga. Trudno...kocha cie taka jaka jestes. Po co robic problem bez powodu ???
sweatatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 11:23   #13
201604181004
Konto usunięte

Ja bym się wściekła bo dla mnie naprawdę nie ma nic bardziej wiejskiego niż te kalendarze u mechaników i tak jak jedna z wizażanek widze je w kazdym warsztacie. To jest praktycznie nieodłączny element wystroju.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 11:57   #14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Zalamalabym sie ze moj facet zmienia sie w pana mietka ktorego bawia darmowe kalendarze ze sztucznymi cycami i tanie piwo a nie to ze to naga kobieta
Pięknie to ujęłaś A tak apropos... http://www.digart.pl/galerie/6970/Aniolki_warsztatowe/
Stary 2014-04-05, 12:03   #15
201803290936
Konto usunięte

7 lat razem, ale gdzież tam: po co rozmawiać, po co wprost pytać, po co mówić co nas boli. Lepiej "cierpieć" w milczeniu i założyć wątek na forum, aby zapytać obcych ludzi co ma się myśleć i czuć. Życie (?).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 12:10   #16
emigota2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
7 lat razem, ale gdzież tam: po co rozmawiać, po co wprost pytać, po co mówić co nas boli. Lepiej "cierpieć" w milczeniu i założyć wątek na forum, aby zapytać obcych ludzi co ma się myśleć i czuć. Życie (?).
Dokładnie... Myślę tak samo!
emigota2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 16:06   #17
men33
Raczkowanie

pytanie do Ciebie: czy oprócz kompleksu małych piersi nie masz czasem kompleksu małego móżdżku?
men33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 16:26   #18
skazana_na_bluesa
.

jak dla mnie powinnaś popracować nad samooceną i według mnie - przesadzasz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 16:34   #19
201803080934
Konto usunięte

jesteście razem 7 lat, planujecie się pobrać, a ty pytasz na forum czy to brak szacunku? chyba sama najlepiej powinnaś wiedzieć czy narzeczony cię szanuje, czy nie. zamierzasz wyjść za niego za mąż, a nie potrafisz z nim porozmawiać.

zresztą, skąd wiesz, że to on powiesił ten plakat, równie dobrze mógł go powiesić jakiś jego współpracownik [jeśli ma takich oczywiście].
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 19:26   #20
iveriin
Wtajemniczenie

Świat schodzi na psy, gołe baby w miejscach publicznych to normalność, a kobietom, które tego nie tolerują wmawia się problemy z mózgiem.

Już pomijając powinowactwo między autorką, a 'właścicielem' plakatu.

A, i co to w ogóle za komentarz 'przesada' kiedy ktoś mówi o swoich uczuciach? Tacy mają problemy ze sobą, a nie autorka.
iveriin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 20:12   #21
men33
Raczkowanie

Iveriin, czemu tak ostro. chodzi mi o to, że autorka nie wie co to są prawdziwe problemy w życiu i związku jeżeli ma problem z takimi bzdetami i jeżeli po 7 latach bycia ze sobą zastanawia się czy wywieszeniem plakatu On Ją szanuję, to proponuję Jej a prędzej Jemu jak najszybciej wycofac się z tego związku bo z taką Kobietą aż boje sie mysleć jak będzie m ożna rozwiązać "prawdziwe" kłopoty partnerskie. To są problemy na poziomie gimnazjum.
men33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 22:00   #22
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez iveriin Pokaż wiadomość
A, i co to w ogóle za komentarz 'przesada' kiedy ktoś mówi o swoich uczuciach? Tacy mają problemy ze sobą, a nie autorka.
ta, a niby jaki to problem?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 22:52   #23
justico
Raczkowanie

drabineczka ma racje, ja też w każdym garazu widze te plakaty, czasem po 3-4 na jednej ścianie
cóż... jedni lubią pomarańcze, drudzy kozy z nosa...
autorko postu powiedz narzeczonemu że Ci niemiło z tego powodu
i nie przejmuj sie, w tych fotkach tyle natury, że każda przeciętna dziewczyna+dobry foto i grafik dałoby identyczny efekt
justico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 07:39   #24
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc
Konto usunięte

Ja mam u siebie na ścianie powieszonego filmowego Aktora , też w wersji pół nagiej ,chociaż to bardziej forma obrazu niż plakatu . Także ja problemu nie widzę, daruj sobie rozmowę z nim ,bo nie wiem co miałabyś mu przekazać? Że to uraża twoje uczucia i ma to ściągnąć ? Radziłabym lepiej popracować nad swoją samooceną jak ktoś już wspomniał ,bo to dziwne że jakaś baba na obrazku tak cie uraża
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 08:08   #25
dandi49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez men33 Pokaż wiadomość
Iveriin, czemu tak ostro. chodzi mi o to, że autorka nie wie co to są prawdziwe problemy w życiu i związku jeżeli ma problem z takimi bzdetami i jeżeli po 7 latach bycia ze sobą zastanawia się czy wywieszeniem plakatu On Ją szanuję, to proponuję Jej a prędzej Jemu jak najszybciej wycofac się z tego związku bo z taką Kobietą aż boje sie mysleć jak będzie m ożna rozwiązać "prawdziwe" kłopoty partnerskie. To są problemy na poziomie gimnazjum.
Zgadzam się w zupełności
Autorko, wymyślasz problem z pupy, bo chyba prawdziwych nigdy nie miałaś. Po 7 latach związku chyba powinnaś wiedzieć jak TŻ podchodzi do takich rzeczy jak takie plakaty, ja nie widzę w tym nic złego, że sobie to powiesił, musisz wiedzieć że to wcale nie znaczy, że baba z cyckami bardziej mu się podoba niż Ty.. Przez tyle lat życia na pewno mogłaś ocenić czy facet darzy Cię szacunkiem, więc jeżeli tak było to plakat przecież niczego nie zmienia...
dandi49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 08:59   #26
Hultaj
BAN stały

hahaha, mnie to tam rura, ładna laska to sama popatrzę , ale zgadzam się z drabiną, buractwo na maksa :-D, chyba żaden ze znanych mi facetów nie powiesiłby sobie czegoś takiego na widoku, czytaj nie chciałby się chwalić, że mu tylko 1 w głowie albo co gorsza czego mu brakuje ; to tak jakby ustawić sobie w pracy jakąś fafuśną tapetkę albo prowadzać się z pewnymi paniami ; no obciach co się będziemy czarować.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-04-06 o 09:01
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 09:26   #27
kalinka 007
Raczkowanie

Zawieś w kuchni analogiczny plakat z przystojnym panem. Nazwisko nieważne, byle masa mięśniowa się zgadzała W końcu każdy ma prawo do własnej przestrzeni (zakładając, że ty częściej gotujesz)
kalinka 007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 14:53   #28
carpediem
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

Mój facet ma w swoim pokoju w domu rodzinnym plakat z kobietą topless, który tam wisi odkąd skończył lat 18 i którego już nikt nie zauważa. Nie przyszłoby mi do głowy, żeby się zdenerwować, kazać to zdjąć, czy szukać w tym oznak braku szacunku do mojej osoby. Ba, nawet sami kontemplowaliśmy ileż photoshopowych tricków użyto, żeby osiągnąć taki, a nie inny efekt.

Niemniej rozumiem, że kogoś może to razić, ale facet nie wróżka - z fusów nie wywróży, że to Cię ubodło. Nie robiłabym z tego tytułu awantury, bo to nie jest sprawa dużego kalibru (jeśli dla Ciebie, Autorko, jest, to radzę popracować nad samooceną), więc w luźnej rozmowie poruszyłabym ten temat i wyjaśniła konkretnie dlaczego mnie to razi.

Z kolei wieszanie plakatów półnagich mężczyzn w odwecie to czysta głupota na poziomie gimnazjum. Raz, że facet może się nie domyślić, dwa że bez rozmowy i z takim plakatem, to i tak nic się nie zmieni, a jedynie może jeszcze bardziej zagmatwać.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-08, 19:19   #29
iveriin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ta, a niby jaki to problem?
A propo tematu wątku - właśnie to jest brak szacunku do uczuć drugiej osoby.

Cytat:
Napisane przez men33 Pokaż wiadomość
W zasadzie na poziomie gimnazjum to jest zachowanie TŻta autorki. To prawda, że problem nie urasta do rangi kontemplowania na temat sensu związku, ale kurczę, irytuje mnie hejt na autorkę jakie to ma 'problemy', skoro to jej facet zachował się jak szczeniak.
iveriin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-08, 20:55   #30
chwast
Zakorzenienie

Nie no ja raz sama powiesiłam tż w pokoju taki ogrooomny plakat z babami na motocyklach. Motocykle ładnie, ale na 12 pań tylko 1 była znośna
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości