|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
upiecie welonu-pomocy!!!
Hej dziewczyny
![]() dzis mialam bojowe zadanie do wykonania a mianowicie kupno welonu.Wymarzylam sobie krociutki (30-35cm) bez zadnych perelek,swiecidelek,koron ek,gladki ciety bez obszyc.Wscieklam sie,bo w salonach chca kupe kasy,a to tylko kawalek tiulu,wiec wymyslilam ze sama sobie zrobie,tym bardziej ze tiul kosztuje grosze.No i jest male ale.....jak go przymocowac do grzebienia? Mam male wyobrazenie jak to zmajstrowac,ale nie wiem czy sie sprawdzi.Probowalam tez podpatrzec w sklepie,ale wiekszosc jest mocowana do wszechobecnych tiar,ktorych niecierpie.Dziewczyny jesli macie pomysly albo najlepiej zdjecia jak przytwierdzic taki welon do grzebienia bede bardzo wdzieczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: upiecie welonu-pomocy!!!
Hej sunapee!
Faktycznie, ciężko znaleźć jakiekolwoek zdjęcia, tak, żeby pokazywały jak jest welon wykonany (jego mocowanie). Na ogół są to zdjęcia Pań przystrojonych ![]() Wiesz, jeszcze nie potkałam się z welonem na tiarze (przynajmniej w salonie). A te na grzebieniu chyba są zgrzewane razem z grzebieniem... Ja mam inny problem - a mianowicie jak wpiąć welon, żeby trzymał się na mioch krótkich włosach. Ewentualnie co innego wpiąć we włosy. Pozdrawiam i miłej zabawy. No i oczywiście moje GRATULACJE!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
welon moze byc z koła- wtedy wychodzi dwuwarstwowy, z polkola- jednowarstwowy, jest mocno namarszczony przy grzebieniu i przyszyty!
Moj jest 2 warstwowy i tak wlasnie wykonany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ane3ka dzieki serdecznie za zdjecia
![]() ![]() ![]() Co do krotkich wlosow,to proponowalabym jakas delikatna opaske w kolorze bialym (wiem ze opaska nie brzmi zachecajaco,ale pogrzeb w zagranicznych portalach slubnych,niektore sa na prawde eleganckie),albo moze jakis jeden duzy kwiat,mysle ze lilia wygladalyby pieknie.Zalezy czy masz wlosy krociutkie zupelnie czy lekko dluzsze,no i czy chcesz welon ![]() pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sunapee,
Ja dziekuje za rade. Pokusilam sie i zamiescilam moje zdjecie. Zameczam tym tematem juz na forum ![]() Co do amerykanskich welonow, faktycznie wygladaja jak duza kulka tiulu. Te, ktore ja przymierzalam sa bardzo delikatne. Podobaja mi sie. Jakbys znalazla jakies fotki z opaskami ![]() Pozdrowka! ane3ka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmm... najlepiej do pomarszczonego już tiulu doszyć taką cienką aksamitkę i wtedy to dokleić do grzebienia, gdyż przyklejenie tiulu może dostarczyć trochę trudności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
o rany ale śliczna jestes!
Ja wielbicielka krótkich fryzur zapusciłam włoski na swoj slub z racji wlasnie mocowania welonu, a poniedz. po slubie obciełam. Chyba sie skuszę jeszcze krócej ja zobaczyłam twoją fryzurkę.Super! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Sposób na sprytne wpięcie welonu w krótkie włosy pokazano tutaj: http://www.veilshop.com/index.asp?Pa...n=Custom&ID=31
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
sunpae zrobienie wlonu nie jest ciezkie
![]() ![]() ja zrobilam 2 na wlasny slub, jeden do bioder drugi na jakies 2 metry oba zakonczone na krawedzi, jeden z aplikacjami z perelek i krysztalkow drugi ten dlugi od czubka glowy do dolu tak jakby rozsypane krysztalki i na wysokosci pasa duza krysztalkowa aplikacja pieknie sie mieniaca i pod ta aplikacja zebralam troske materialu zeby sie ladnie welon ukladal doszycie welonu do grzebyka jest najprostsze(obydwa gzrebyki tez ozdabialam chociaz mozesz kupic gotowe nie drogo w claire's) najgorsze jest wyciecie welonu z tym bylo najwiecej pracy bo musi byc rowno itd, zdobienie welonu malenkimi krysztalkami swarowskiego bylo zmudne i zajelo mi z 5 dni ale warto bylo bo ten sam welon ktory zrobilam w salonie kosztowal 600$ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
2005-07-22 09:47ane3ka_lJa mam inny problem - a mianowicie jak wpiąć welon, żeby trzymał się na mioch krótkich włosach. Ewentualnie co innego wpiąć we włosy.
Pozdrawiam i miłej zabawy. No i oczywiście moje GRATULACJE!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
łe nie doczytalam watku do konca, tak tak link od mary209 to ten sposob wlansie ja wyprobowalam osobiscie. ane3ka - to na prawde genialnyt sposob, jedyne co to musisz pamietac zeby ci te kiteczki rowiazali z gumek tuz po oczepinach bo smiesznie odstaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne. Jak na razie zastanawiam się nad welonem lub inną ozdobą. A włosy sobie rosną. Myślę, że do kwietnia urosną na tyle, że już nie będę potrzebować tych "sztuczek". Ale dzieki wielkie! Jak się zdenerwuje na włosy to może jeszcze się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tutaj jest nawet tani welon http://www.sklep.kozle.com/product_i...products_id=75
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.