|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 236
|
Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!
Witajcie
Proszê napiszcie mi jakie s± plusy i minusy bycia konsultantk± AVON - kto¶ bardzo mnie namawia, ale ja nie umiem siê zdecydowaæ. W sumie kosmetyki bardzo lubiê i jestem sta³± klientk±, ale nie wiem czy chcê zostaæ konsultantk±, ile to czasu zajmuje ile za tym biegania jest? Trochê nie mam czasu ale je¿eli to faktycznie nie jest trudne czy czasoch³onne to mo¿e siê zdecyduje. Dziêkuje z góry za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 045
|
Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!
ja nie jestem i nie by³am konsultantk±, ale moje kole¿anki owszem - opisze to co mi mówi³y
trzeba mieæ spor± grupê znajomych, które s± zainteresowane tymi kosmetykami, bo bez sta³ych klientek jest bardzo trudno ewentualnie musia³aby¶ nawi±zaæ wspó³pracê z jakim¶ salonem urody i tam zorganizowaæ jakie¶ mini stoisko je¶li chcesz to robiæ dodatkowo i nie bêdziesz mia³a czasu na szukanie klientek to chyba bym siê zastanowi³a... odbiegaj±c od tematu to chyba temat na forum o biznesie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam s³owa p4w, moja mama by³a konsultantk± i bez sta³ego grona znajomych, które bêd± zamawia³y kosmetyki siê nie obêdzie. W innym wypadku musia³aby¶ chodzic i szukac a ni ka¿dy ma na to czas
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 283
|
ja jestem konsultantk± i nie widzê w tym problemu. je¶li masz grupê znajomych co u Ciebie kupuj± to zamawiasz jak nie to je¶li chcesz to szukasz. ja nie chcê i mam miesi±ce, ¿e w ogóle nic nie zamawiam, nie ma kar za to, ¿e siê nie zamawia, po prostu wtedy nie zarabiasz.
patrz±c na pêd avonu do zbierania nowych konsultantek wychodzi na to, ¿e nied³ugo bêd± tylko konsultantki , a nie bêdzie mia³ kto kupowaæ ..
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Fakt, moja przedmówczyni ma racjê, przez jaki¶ czas by³am konsultantk± i mia³am wra¿enie ¿e gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkê Avonu
![]() Ogólnie nie by³o ¼le, trzeba mieæ z 10 osób które co¶ zamawiaj±. Ja zrezygnowa³am bo dosz³o do tego ¿e w domu mia³am prawie same kosmetyki z Avonu a co za du¿o to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od kole¿anek brakuje Ci z 10 - 20 z³? Zamawiasz dla siebie co¶ czego w innym wypadku by¶ nie kupi³a. Wszystko zale¿y ilu masz potencjalnych klientów. Ja widaæ mia³am za ma³o... |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 117
|
te¿ siê zastanawia³am nad byciem konsultantk± avonu, zawsze mo¿na podsun±æ katalog kole¿ance na nudnym wyk³adzie
![]() ale dosz³am do wniosku, ¿e za ma³o we mnie przekonania do ich kosmetyków, ¿eby w razie brakuj±cych 10-20z³ mieæ ca³± ³azienkê w avonie...je¶li siê wahasz, spróbuj! mo¿e Ci siê spodoba i siê wkrêcisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 045
|
Cytat:
o¶wieæcie mnie proszê ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 723
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 719
|
Witam! Ja jestem konsultantka Avonu w Anglii i szczerze mowiac to jestem zadowolona. W pracy mam okolo 30 kobiet, wiec zamowienia mam duze i do tego moge zamawiac swoje kosmetyki duzo taniej z katalogow demo dla konsultantek - "hello tomorrow". Plus przy duzym zamowieniu jest duzy zarobek. Ale jakbym miala inna prace i miala chodzic od domu do domu to na pewno bym sie nie zdecydowala. Jezeli zamowienie jest bardzo male to nie ma zarobku i wtedy nie oplaca sie roznosic kosmetykow "charytatywnie"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 236
|
Dziêki Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Zawsze mo¿esz zrezygnowaæ
![]() Ewentualnie dowiedz siê czy mog³aby¶ odbieraæ za darmo paczki w Centrum Obs³ugi Konsultantek, albo robiæ zakupy w sklepie Avonu - je¶li takie obiekty s± w Twoim mie¶cie. Znalaz³am jeszcze w±tek w Wiza¿u na temat Avonu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=szczotka Edytowane przez Ursa Minor Czas edycji: 2008-10-20 o 16:41 Powód: dodany link |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#13 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 679
|
Witam ja tak¿e jestem konsultantk± od ok. roku. I my¶lê, ¿e je¶li lubisz kosmetyki tej firmy, bo wspomnia³a¶, ¿e czêsto je zamawiasz, to warto spróbowaæ
![]() ![]() ![]()
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 789
|
Nie to forum
![]() Przenoszê i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Witam
![]() Jestem, co prawda od nie dawna, ale bardzo zadowolonym- Liderem Sprzeda¿y Avon, dzia³am na terenie WROC£AWIA i ¦rody ¦l±skiej. W ramach wstpêu-aby wiadomo by³o do kogo kierujê swojego posta. ![]() Co w³a¶ciwie kryje siê pod s³owem konsultantka? Tak na prawdê, zale¿y od nas...od tego ile chcemy w to w³o¿yc z siebie ![]() ![]() ![]() Kosmetyki, jak z reszt± nie tylko...mozna miec taniej ni¿ w katalogu, nawet za darmo, jak równie¿ zarobic. Je¿eli chcia³aby¶ DOWIEDZIEÆ SIÊ BEZ ¯ADNYCH ZOBOWI¡ZAÑ wszystkiego na temat wspó³pracy z Avonem, napisz mail ![]() Je¿eli JESTE¦ ZDECYDOWANA, chcesz byc Konsultantk± Avonu - równie¿ napisz, je¶li bêdziesz chcia³a, nauczê Ciê wszystkiego - na tym polega moja praca ![]() ![]() Zapraszam serdecznie ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-03-24 o 19:24 Powód: E-mail |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Ja jestem konsultantk± od ponad 5 lat i przyznam, ¿e momentami jest ciêzko. Szczególnie je¿eli zamówienie jest du¿e, a jak wiadomo, ciê¿ko ud¼wign±æ czasem kilka wrêcz kilogramów kosmetyków...
Wiêæ trzeba siê nabiegaæ. Tak samo jest z wystawianem ,,rachunków'' klientkom. Ka¿dej najlepiej wypisaæ kupione produkty z cen±, wiêc troszkêczasu trzeba na to po¶wiêciæ. Ja z natury uwielbiam tak± dzia³alno¶æ, od dziecka bawi³am siê z sprzeda¿e itp. Je¿eli kogo¶ ci±gn± jedynie zarobki a nie ma do tego ,,weny'' to odradzam ![]() A dodatkowo, polecam siê, szczególnie w rejonach Grzegórzek-D±bie w Krakowie! Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-03-24 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Witam, ja jestem konsultantk± od mieisaca. jest teraz drugi katalog. W pierwszym mialam zamowienie za 240 z³ teraz mam na 100 z³ na razie ale jeszcze 2 tygodnie i caly czas zbieram zamowienia. Zbieram te¿ zamowienia z 3 katalogu , wiec jak ktos jest z £odzi to chetnie spe³nie jego oczekiwania, przy ZAMÓWIENIU ZA 50 Z£ osoba dostaje dodatkowy upominek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 713
|
moja znajoma by³a i wiem ,¿e kokosów z tego nie ma, chyba p³aci siê za katalogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja zapisa³am siê ju¿ ponad rok temu, ale raczej kupujê dla siebie w COKu.
Reklama w Tivi pobudza moje chêci. Te¿ chcia³abym zarabiaæ z Avonem, ale same chêci nie wystarcz±. Kosmetyki znam "tyle o ile", a szkolenia s± p³atne i co smutne- ¶rednio atrakcyjne. By³am na jednym i ca³± pielêgnacjê Pani omówi³a z katalogiem nie maj±c ANI JEDNEGO produktu do pokazania. Korzystam z tych on line, ale nie ma to jak "wymacanie" produktu.
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 052
|
Ja jestem konsultantk± od ponad pó³ roku i jestem zadowolona. Przewa¿nie u mnie ludzie albo zamawiaj± i mam wiêksze zamówienie albo nie zamawiaj± i mam przerwê w katalogu. Teraz jeszcze mam dostêp do COKu co mnie cieszy bo powiedzmy skoñczy mi siê co¶ a ja dopiero zbieram zamówienia albo jedna osoba tylko co¶ zamówi to kupujê na miejscu. No i uwielbiam te "swoje" kosmetyki
![]()
#23 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 940
|
a ja mam takie pytanie : je¶li z³o¿ê moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 z³ to bêdê musia³a p³aciæ za przesy³kê i koszty ma³ego zamówienia?
bo wiem ze moge kupiæ w coku ale niestety tych produktów które chce kupiæ to nie ma. jak unikn±æ tego by nie p³aciæ za przesy³kê?
#24 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 272
|
Cytat:
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 247
|
Wszystko jest fajnie tylko teraz zmniejszyli progi upustowe co bardzo mnie denerwuje :/ Bo jak lider czesto dobija³am do 150z³ w pierwszym zamówieniu konsultanki bo mia³am taki sam procent upustu co ona a teraz to jest jakas okropna lipa!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 080
|
Je¶li masz ok 10 osób które beda zamawiac to op³aca sie a jesli nie to nie op³aca sie
![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2012-08-12 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 84
|
Hej dziewczyny, jestem ¶wie¿o upieczon± konsultantk± i jeszcze nie wiem do koñca co i jak. Dzisiaj dosta³am umowê, katalogi i te ró¿ne broszurki, które daj± na pocz±tek. Jak z³o¿ê zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanê wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, ¿e jak chcê wiêcej katalogów to muszê je sobie zamówiæ, ale czy jeden katalog bêdzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszê o pomoc . Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 352
|
Cytat:
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 ksi±¿ki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.