![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
blender- jak go wykorzystać..?
Helloł, Dziewczęta!
Czy macie wypróbowane przepisy na koktajle (itp) robione w blenderze? Co radzicie w nim robić? Jakie pyszności można w nim sobie przygotować? Czyli: jak wykorzystać blender..? Piszcie!!! ![]() mniaaam.. już się nie mogę doczekać!! ![]() namiastka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
blender- jak go wykorzystać..?
UUUUP!!
![]() > Helloł, Dziewczęta! > Czy macie wypróbowane przepisy na koktajle (itp) robione w blenderze? Co radzicie w nim robić? Jakie pyszności można w nim sobie przygotować? > Czyli: jak wykorzystać blender..? > Piszcie!!! ![]() > mniaaam.. już się nie mogę doczekać!! ![]() > namiastka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: blender- jak go wykorzystać..?
Różne zupki-kremy z najróżniejszych możliwych kombinacji warzywek, sosy np. do makaronu ze zmiksowanych brokułów, szpinaku, pomidorów itd.
![]() Przebojem mojej mamy jest ostatnio zupa-krem imbirowa - pycha, szczególnie na zimne wieczory... jak chcesz, to ją poproszę o przepis Albo na słodko ![]() ![]() Fajnie masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Re: blender- jak go wykorzystać..?
Mój ulubiony koktajl:
2 banany pokrojone 2 Actimele pomarańczowe 1 - 1,5 szklanki mleka Blender - miksujemy 1 min. Pycha A latem to robię koktajle z truskwakami i jagodami i zsiadłym mlekiem. Też pycha.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: blender- jak go wykorzystać..?
podnoszę, bo wczoraj zakupiłam blender!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: blender- jak go wykorzystać..?
Ja mam sprawdzone kombinacje:
-arbuz plus wycisniety sok z cytryny(lub limonki) puls kilka kostek lodu(to na upaly,ale teraz mozna pominac), -melon plus mleko lub maslanka albo jogurt,mozna dodac banan(jeszcze lod jak potrzeba) -swieza mieta plus cytryna i linonka(miasz i skorka otarta) oraz cukier-orzezwiajacy koktajl -klasyk-banany plus truskawki lub inne owoce jagodowe(teraz uzywamy mrozonych) -maliny plus jezyny plus sok z pomaranczy(owoce moga byc mrozone) -kiwi plus banan plus sok pomaranczowy(soku mozna uzyc w kazdym w wyzej wymienionych przepisow -najlepiej oczywiscie ze swiezych owocow) -swiezy owoc mango lub papai plus mleko,jogurt lub sok pomaranczowy doprawione kilkoma kroplami cyrytny -sorbet jezynowy lub truskawkowy plus sok z pomaranczy -lody waniliowe plus banany i troche mleka-wspanialy shake Inna historia to zupy kremy-uwielbiam je.Najczesciej robie krem z pomidorow(przepis z wizazowego poradnika). Poprosze o przepis na zupe krem imbirowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
blender uzywam do koktajli:
- banan, kefir, miód, cytryna i cynamon, - truskawki (moga byc mrozne) i kefir, - mandarynki z puszki w zalewie, brzoskiwnie też z puszki i do tego jogurt/kefir - oraz do miksowanie zup np. krem z brokułów ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja używam swojego blendera w szczególności do siekania cebuki, ponieważ nieznoszę tego robic ręcznie
![]() blender do wspaniała sprawa, bardzo ułatwia pracę w kuchni używam go praktycznie codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
bardzo lubie kefir z truskawek i jagód, zmiksowanych z mlekiem lub maslanką
albo serek waniliowy lub owocowy twarożek zmiksowany z cukrem wanikiowym lub owocami i smietanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Zuzzanna ja też używam blendera to cebuli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja niedawno wymienialam moj kuchenny mikser na blender...i jestem pod wrazeniem co on potrafi. Uzywam go niemalze do wszystkiego...upieklam pasztet, sernik, biszkop, siekam ziola. Zrobienie pysznego koktajlu zajmuje niecala minute
![]() Moj ulubiony jest z malin, banana i kiwi. Czesto wrzucam owoce ktore mam akurat pod reka. Acha i nie dodaje mleka ani kefiru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
tez uwazam ze to swietne urzadzenie, robie w nim wszystko a zaczelo sie od zupek dla dzeci, robie po prostu wszystko miedzy innymi wspomniana juz cebule, pomidory do zupy i sosow inne wazywa, owoce, koktajle super sprawa!!!
Agnieszka u juz myslalam nad tym jakby tu upiec ciasto ale o pasztecie nie pomyslam juz stracilam nadzieje ze dopuki nie bede miala maszynki do miesa to nic z tego dzieki za pomysly!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie blender sprawdza się zdecydowanie owocowo.
zestawy: -ananas i brzoskwinie z puszki -mrozone lub swieze truskawki i serek waniliowy -banany, serek wanniliowy i cynamon -mango, banany przyprawione miodem, cynamonem i wanilia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja blendera używam np. do:
-robienia owocowych sorbetów:PYCHA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja osobiscie uwielbiam taki shake: -mleko -lody waniliowe<moga byc takie najtansze z biedronki> -owoce rozne <np ostatnio zamrozone maliny,truskawki> albo sezonowe bardzo dobre jest np z brzoskwinią -1-2 lyzeczki cukru do smaq... moze byc tez cukier waniliowy ..i po 30 sek mixowania jest pyyyszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: blender- jak go wykorzystać..?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja używam blendera do:
zup koktajli zimnych jogurtowych sosów miksowania ziół mielenia mięsa (np . do lasagnie/ sos do spaghetti) mielenia ziół krojenia cebuli, cukinii, ogórków (np. do mizerii) rozdrabniania lodu do drinków ... mi tyle zastosowań wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja w blenderze:
- miksuję orzechy (np na biszkopt orzechowy, czy do masy); - oczywiście wszelkie koktaile (nie tylko owocowe, ale i np. kefir+świezy ogórek+ koperek i sól, miksuje pomidorki na soczek); - ogórki na zupę ogórkową; - miksuję serki - takie roztarte na krem są pyyyyyyyyycha ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja miksuję prawie wszystko, najczęściej zupy, koktajle, sorbety i sosy.
Do koktajli można użyć wszystkich owoców, mleka, jogurtu itp Kiedyś udało mi się zrobić eksperymentalnie fajny koktajl: melon zmiksowany z sokiem z limonki, odrobiną cukru i listkami świeżej mięty. Fajnie orzeźwiało. Ostatnio blendowałam arbuza z odrobiną białego wina, wyszedł świetny long drink. Uwielbiam bawić się połączeniami, także stoją przed Tobą nieograniczone możlwości. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
przymierzam sie do zakupu...jaki blender polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mam od niedawna taki i jestem bardzo zadowolona http://www.euro.com.pl/miksery/braun-mr-4050r.bhtml
kupujac zwracaj uwage na moc
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja posiadam blender ręczny z Boscha i używam go do robienia koktajli np. z twarogu, jogurtu naturalnego i owoców (banan, jabłko, truskawki, pomarańcza) i przede wszystkim rozcieram nim głównie twaróg
![]() Ps. Orientujecie się może czy są jakieś dodatkowe końcówki do tego blendera??
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Mam taki: http://www.euro.com.pl/miksery/braun-mr-6550-ca.bhtml
Jest świetny ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
dziekuję za wskazówki..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
aJa zawsze robię w blenderze ciasto na naleśniki.Nie próbowałam z lodem,bo się boję,że uszkodzę.Jak to robicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
http://www.dwunastka.net.pl/galerie/...lynki_1225.jpg
Ja mam coś, co wygląda bardzo podobnie. Czy naprawdę w tym można warzywa siekać? ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Blender to fajna sprawa, tak jak dziewczyny pisaly, mozna go wykorzystac praktycznie do wszystkiego w zaleznosci od tego na co ma sie ochote- wystarczy uzyc swojej wyobrazni.
Najlepiej sprawdza sie do robienia roznych musow owocowych, koktajli - wrzucam co mam w domu, lub na co mam ochote, bez specjalnego przepisu. Zupy - kremy itd. ahhh, nie wyobrazam sobie zycia bez blendera: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A ja na urodziny dostanę taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590269835 , czyli jeszcze z tydzień muszę sobie poczekać. I już doczekać się nie mogę. Alę będę blenderowac D
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem szczęśliwa posiadaczka blendera Brauna z 5 ostrzami w tym do kruszenia lodu
![]() Kruszony lód dodaje do drinków np. likier gęsty wlewam do shakera i kostki zblenderowane ![]() ![]() najbardizej lubię miksować banany wychodzi puszysta masa..manim do tego np. odrobina serka białego i cynamonu ![]() oczywiście koktajle- tysiące wariacji robie zupy-kremy, (np. z bulionu, kapusty pekińskiej, marchwi, cebuli i papryki) chłodniki (kefir, ogórki kiszon, cebula, pomidory, przyprawy miałam wywana 8semkę i uratował mi życie blenderek bo nim nie mogłam gryźć koelżanka ma aparat stały i też sobie chwali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.