|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
poprawa matury.
wygląda na to, że nie dostanę się na to co chcę i będę poprawiać maturę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poprawa matury.
Zepnij poślady i poprawiaj. Ja miałam starą maturę a potrzebny mi był odpowiednik nowej, więc zdawałam CEW na nowych zasadach. I absolutnie nie żałuję. Chcesz, żeby coś Cię powstrzymywało przed zrobieniem czegoś, czego chcesz?
Pewnie nie zawsze wszystko się udaje. Ja żeby dostać się na prawo dziennie podchodziłam do CEW 2 razy bo za 1 razem zabrakło mi 0,5 punktu w rankingu na dzienne, takie było obłożenie kandydatami. Bez pracy nie ma kołaczy! Do roboty. I tak chyba w przyszłym roku to, o ile się orientuję, zdajesz już na nowych zasadach. Do roboty !!! Egzamin po liceum ma stać na drodze Twoich marzeń i planów życiowych? Od czego masz teraz wakacje? Do nauki!!!
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
poprawiam w przyszłym roku nie ważne czy się dostanę na studia czy nie , a z tego co mi nauczyciele mówili to przez jeszcze 2 lata można pisać tą maturę na starych zasadach
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy przystępować do matury na starych zasadach w momencie gdy w ogóle nie podeszłyśmy do matury; jeśli jej nie zdałyśmy oraz jeśli chcemy podwyższyć wynik. I jest to potwierdzona informacja od CKE.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A co w wypadku, jeśli chce się zdać na poziomie rozszerzonym przedmiot zdany wcześniej na podstawie? Wtedy trzeba będzie pisać tę "nową" maturę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aloha,
widzę, że wątek trochę dotyczy i mnie. Jeśli chodzi o poprawę matury - macie chyba 2 czy 3 lata na poprawę na starych zasadach. Nie ma problemu, jeśli zdajesz rozszerzenie, a wcześniej zdawałaś podstawę. Gorzej jest, jeśli zdawałaś rozszerzenie, a za rok chciałabyś zdać podstawę - niestety, nie jest to możliwe. Jeśli chodzi o rok przerwy, to opowiem o sobie. Otóż: liceum skończyłem rok temu. Zawsze chciałem iść na prawo, lecz na kilka dni przed wynikami rekrutacji spotkałem moją fizyczkę ![]() W piątek były wyniki: język polski PR 93%, wiedza o społeczeństwie PR 72%. Jeśli chodzi o wos, to porobiłem kilka głupich błędów, jak np. apatryda zamiast apartyda. ![]() ![]() A polski... w maju wyszedłem bardzo zadowolony, zabrakło mi miejsca. Czułem, że poszło mi dobrze. Używałem niecodziennych zwrotów, zrobiłem bardzo dokładną analizę na 1,5 strony etc. W oczekiwaniu na wyniki naszła mnie refleksja, iż pisałem totalne bzdury i bylebym miał te 50%. W poniedziałek, kilka dni przed wynikami, CKE opublikowało klucze z polskiego i miałem wrażenie, jakbym czytał wypunktowane wiązki z mojego wypracowania. Pomyślałem, że nie ma źle, może nawet 70% będzie, a tutaj taka niespodzianka! ![]() TAKŻE: NIE PODDAWAJ SIĘ, BIERZ GAP YEAR! WALCZ! Są słabsze momenty, ale pomyśl, że nie masz wyjścia, że musisz tego dokonać. Zwyciężyć. Pokazać sobie i innym, że potrafisz! Edytowane przez jumpersky Czas edycji: 2014-07-01 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziękuję wam wszystkim za pocieszenie! tego potrzebowałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
UWAGA INFO PROSTO Z E-MAILA Z OKE WAW:
![]() Poprawa wyniku na starych zasadach, ale co do pisania na R czegoś zdanego wcześniej na P, to powiedzieli, że raczej będzie na starych zasadach, ale żeby spytać jeszcze w sierpniu, bo wtedy będzie definitywnie wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
z tego, co mi wiadomo, masz pięć lat na poprawę matury. nie musisz nic zdawać z nowej podstawy programowej. obowiązuje Cię stara.
![]() ![]()
pójdę tam, gdzie zechcę. ![]() Edytowane przez sistermorphine Czas edycji: 2014-07-01 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówisz poważnie? Jestem rocznik 92 a szkołę skończyłam w 2012 roku jednak nie podeszłam do matury...chciałam to nadrobić w 2015 i myślałam, że muszę zdawać na nowych zasadach. Możesz podesłać jakiś link potwierdzający tą informację? Nie ukrywam, że wolałabym zdawać na starych zasadach. Pozdrawiam ![]()
dziewczyna od 19.04.2007. ![]() ![]() narzeczona od 02.04.2010. ![]() ![]() żona od 12.06.2010. ![]() ![]() 12.05.2012. ![]() ![]() mama od 23.09.2012. ![]() ![]() Edytowane przez jagoda9283 Czas edycji: 2014-07-01 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie...
Jak mam to rozumieć?Wybierają oni przedmiot, z którego najlepiej poszło maturzyście?Nie ma nic napisane na temat jak się ma to do punktacji w razie zdawania jakiegoś przedmiotu na poziomie rozszerzonym...: W Etapie II Kandydat otrzymuje punkty z „konkursu świadectw”, zarówno posiadając „starą” jak i „nową maturę”, z której brany jest pod uwagę jeden z wybranych przedmiotów: język polski, historia, historia muzyki, historia sztuki, wiedza o społeczeństwie.
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
I żyć z Tobą, być przy Tobie, mieć coś, wiedzieć już." ![]() Edytowane przez sarcastic_ Czas edycji: 2014-07-01 o 22:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ZNALAZŁAM COŚ TAKIEGO: ETAP 2. Część teoretyczna – konkurs świadectw (0-20 punktów): Liczby punktów (oznaczone dalej przez R) wyliczane będą według wzoru: R = 0,1 d1 + 0,1 d2 przy oznaczeniach: d1 – punkty za część pisemną egzaminu maturalnego z jednego przedmiotu wybranego spośród: historia, historia muzyki, historia sztuki, język polski, wiedza o społeczeństwie na poziomie podstawowym, d2 – punkty za część pisemną egzaminu maturalnego z jednego przedmiotu wybranego spośród: historia, historia muzyki, historia sztuki, język polski, wiedza o społeczeństwie na poziomie rozszerzonym,
![]() Rozumiem. Wprowadziłam Was w błąd. Szkołę skończyłam w 2013 roku ![]() ![]()
dziewczyna od 19.04.2007. ![]() ![]() narzeczona od 02.04.2010. ![]() ![]() żona od 12.06.2010. ![]() ![]() 12.05.2012. ![]() ![]() mama od 23.09.2012. ![]() ![]() Edytowane przez jagoda9283 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.