|  2012-01-25, 19:55 | #1 | 
| Irenosława Pierwsza Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Witajcie! Tak jak w temacie to zakładki ze wszystkiego, co miałam pod ręką  gdyż obawiałam się, że mogę mieć słomiany zapał i bałam się od razu kupować profffesjonalne materiały  Sama widzę u siebie pewne niedociągnięcia, ale ciekawa jestem waszych opinii, szczególnie dziewczyn, które już dłużej zajmują się takim papierowym hobby  Może coś mi doradzicie, podpowiecie  To moje pierwsze zakładki!!! Skusiłam się na nie, bo kocham, kocham, kocham... czytać!  Miała być jedna, dwie... a wyszło 5! Na pewno niektóre pójdą do moich przyjaciół, którzy też uwielbiają czytać - mam nadzieję, że sprawię im przyjemny podarunek  Zakładki! 
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez Pagata Czas edycji: 2012-01-25 o 20:04 Powód: połaczenie postów | 
|     |   | 
|  2012-01-25, 20:02 | #2 | 
				 | 

Dot.: Zakładki do książek - z różnych różności dla kochających czytać!

cd.

__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | 
|     |   | 
|  2012-01-25, 20:40 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Mielec 
				 | 

Fajny pomysł z tymi zakładkami, podobają mi się zwłaszcza z tej drugiej wstawki - takie klimaty retro   | 
|     |   | 
|  2012-01-25, 23:35 | #4 | |
				 | 

Cytat: 
  Miałam straszną ochotę na takie retro, widziałam na Allegro stempelek w formie stempla pocztowego z Paryża  - przypuszczam, że na bank się na niego niedługo skuszę... Kuszą mnie jeszcze motywy czekoladowo - książkowo - kawowe   
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | |
|     |   | 
|  2012-01-26, 01:42 | #5 | 
| Osiołek z zakątka :)  Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Też mi się bardzo podobają  Fajne zdjęcia vintage do nich dobrałaś  Każda inna, każda niepowtarzalne - czekam teraz na kawowo-czekoladowe  No i jak widać profesjonalny towar do wyrobu zakładek jest Ci zbędny   | 
|     |   | 
|  2012-01-26, 12:37 | #6 | 
| CraftMod | 

Wiesz co? Nie kupuj profesjonalnych materiałów   bardzo dobrze Ci idzie na domowych znaleziskach  Te są moimi faworytkami, szczególnie środkowa. Co do uwag: dopracowałabym wycięcie łuku w zakładce z kwiatkiem. Poza tym ... czekam na kolejne | 
|     |   | 
|  2012-01-26, 12:48 | #7 | ||
				 | 

Cytat: 
  muszę chwilę ochłonąć i na pewno coś nowego zmajstruję niedługo  Cytat: 
  te, które ci się podobają, papier pognieciony i pochlapany/ pobrudzony został kawą, nawet nie myślałam, że efekt będzie taki fajny... a jaki tani i bezproblemowy  dokładnie, te domowe znaleziska okazują się czasami niesamowite  a kobietki i dziewczynki w stylu retro są śliczne, jakbym żyła w tamtych czasach to normalnie czesałabym się jak ta na zakładce z kwiatkiem  chyba do takiego obcinania brzegów muszę zaopatrzyć się najlepiej w jakiś nożyk, prawda? - bo obcinałam nożyczkami i zastanawiam się czy jakoś te brzegi można jeszcze dodatkowo wykańczać... jakimś klejem, sprajem...? 
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-01-26 o 12:55 | ||
|     |   | 
|  2012-01-26, 14:18 | #8 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Bardzo ładne zakładeczki   Aż chce się zajrzeć do książki   | 
|     |   | 
|  2012-01-26, 15:03 | #9 | |
| Osiołek z zakątka :)  Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
  Chodzi mi o takie wykończenie brzegu, które pasuje do stylu retro i do gazet  a zrobisz je nożykiem   | |
|     |   | 
|  2012-01-26, 15:18 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Bardzo, bardzo ładne te zakładeczki.   kl  aski:. I te klimaty, uwielbiam je   . Gratuluję pomysłu | 
|     |   | 
|  2012-01-26, 16:08 | #11 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Kotlina Kłodzka 
				 | 

Skoro kochasz czytać, to już Cię lubię. Jeśli podczas czytania potrzebujesz zakładki (a nie zagiętego rogu strony), to jeszcze bardziej. A jeśli w swoich pracach wykorzystujesz, co w ręce wpadnie, to najbardziej.  A teraz poważnie: zakładki są świetne właśnie dzięki Twojej pomysłowości na wykorzystanie prostych elementów, narzędzi i materiałów.Wprawdzie nie wiem, jak się sprawdzą takie z kwiatkami z materiału, ale są śliczne! Rad dostałaś sporo i ja przychylę się do tego, że nie potrzebujesz jakichś cudnych wynalazków scrapowych- masz głowę z pomysłami i chęci. Jak się już uprzesz, to może nożyczki ozdobne? A w jakiej części D.Śląska mieszkasz? Aha, mam nadzieję, że nie poprzestaniesz na zakładkach i powstaną np. kartki. | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-01-26, 19:49 | #12 | |||
				 | 

Dziewczyny fantastycznie motywujecie mnie do działania   Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  czytać - w ty miesiącu jadę już z 6 książką, nie wiem jak ja to robię  ubolewam strasznie, że na pewno nie dam rady przeczytać wszystkich książek świata  oj... w sprawie nożyczek dzwoniłam już wcześniej do koleżanki, która ma dwa maluszki, myślałam, że na bank będzie miała  pożyczyła mi tylko takie dziurkacze, ale wzorki są maleńkie, więc możliwe iż zainwestuje w takie właśnie rzeczy - bardziej narzędzia  jestem z pobliża Zamku Książ  myślałam też o zrobieniu takich ozdobnych obrazków, np. w kuchni mam kawowe kafelki z elementami kawy, więc jakieś motywy czekoladowo - kawowe by mi pasowały, muszę coś wymyslić   
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | |||
|     |   | 
|  2012-01-26, 19:57 | #13 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Ojej śliczne są, szczególnie te ze wstążeczkami (mam na tym punkcie hopla  ) i turkusowym kwiatem   | 
|     |   | 
|  2012-01-26, 21:31 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Śliczne zakładki!bardzo oryginalne    | 
|     |   | 
|  2012-01-30, 00:15 | #15 | |
				 | 

Cytat: 
  Cały czas coś robię i nie mogę się wyrobić, fotki w lesie - jeszcze nie zrobione, przy okazji teraźniejszych mrozów zatęskniłam chyba za wiosną, bo zrobiłam dwie soczyste bransoletki, jedna dosłownie w kolorze zmrożonej lemoniady  Ponadto furorę zrobiła zakładka z różyczką, została jako pierwsza wybrana prze osobę przeze mnie obdarowywaną, więc różyczki idą w ruch, na razie zrobiłam większe twory z koronką, a miniaturkami ozdobię zakładki   
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | |
|     |   | 
|  2012-01-31, 16:25 | #16 | 
				 | 

Dzisiaj kilka broszek  bo zakładki w trakcie tworzenia    
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-01-31 o 16:48 | 
|     |   | 
|  2012-01-31, 21:20 | #17 | 
				 | 

Przepiękne  świetne dobrane kolory. | 
|     |   | 
|  2012-02-01, 00:29 | #18 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Stolica 
				 | 

Bardzo ładne zakładki i śliczne broszki - kolory mają piękne!    
				__________________ Szukasz fotografa noworodkowego w Warszawie? Zapraszam na moją stronę: www.magdaskrzypczak.com | 
|     |   | 
|  2012-02-01, 15:00 | #19 | |
				 | 

Cytat: 
    lubię mieszać kolory, nawet jak się czasami gryzą... dzisiaj tylko trzy biel, ciemniejszy waniliowy i szafir, bo dodatkowo mam malowanie w domu, więc wiecie jak to jest, do tego swój warsztacik przeniosłam do kuchni  i myślę co tu by zmajstrować? I artystycznie i w garnku...   
|     |   | 
|  2012-02-07, 14:57 | #20 | 
				 | 

Za oknem zima pełną parą, mróz, śnieg sypie na maxxxa, a mi jakoś tak wiosennie... z gorącą herbatą przy kaloryferze... zerknijcie na moje broszki już w nie tak zimowych kolorach   Broszkowo! 
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | 
|     |   | 
|  2012-02-07, 19:32 | #21 | 
				 | 

I... Zakładkowo    
|     |   | 
|  2012-02-07, 23:01 | #22 | 
				 | 

Piękne brochy,różowa i niebieska to moje faworytki ;-) zakładki super    | 
|     |   | 
|  2012-02-08, 13:34 | #23 | 
				 | 

Dwie zakładki z nutką kawowo - książkową i kwiatuszkami   Chciałam dodać/ przykleić ziarna kawy, ale okazało się, że wszystko zmieliłam...  Papier na te zakładki pogniotłam i zamoczyłam w kawie   
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2012-02-08 o 13:44 | 
|     |   | 
|  2012-02-08, 17:13 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: z wnętrza swetra 
				 | 

Cudne zakładki tworzysz, te z ostatniego wrzutu to moje faworytki i broszki też pięknie Ci wychodzą    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2012-02-08, 19:33 | #25 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  broszki to dosłownie uwielbiam robić, każda wychodzi mi inna i niepowtarzalna  aż się sama nie mogę nadziwić ile można stworzyć kombinacji   
				__________________ /Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf | ||
|     |   | 
|  2012-02-08, 22:40 | #26 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

Prześliczne zakładki i cudne broszki    | 
|     |   | 
|  2012-02-09, 18:17 | #27 | 
				 | 

śliczne te kawowe zakładki    | 
|     |   | 
|  2012-02-09, 21:48 | #28 | 
| Raczkowanie | 

Brożki przepiękne   Wykorzystujesz bardzo ładne ilustracje w zakładkach  Musisz uważać na klej przy tasiemkach, bo prześwituje. Jeżeli lubisz klimaty retro, to możesz pocieniować niektóre miejsca, np. brzegi. Używa się do tego specjalnych preparatów albo tak jak w moim przypadku pasteli i cieni do powiek, tylko trzeba pamiętać żeby potem spryskać wszystko lakierem do włosów oby się nic nie pobrudziło przy użytkowaniu  Ostatnie zakładki to moje faworytki. Powodzenia w dalszym tworzeniu   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2012-02-11, 10:09 | #29 | 
| Zadomowienie | 

piękne są..

__________________ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3396 | 
|     |   | 
|  2012-02-12, 18:18 | #30 | |
				 | 

Cytat: 
  Na razie chwilka wytchnienia, chociaż chodzą mi już po głowie nowe pomysły   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

(start: 13.02.2012)
  (start: 13.02.2012)