|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proste włosy na dłużej :)
Witajcie wizażanki
![]() Mam pewien problem. A więc.. Niedługo idę na wesele i chciałabym wyprostować włosy. Na codzień mam kręcone, dosyć puszące się loki. Jeśli mam ochotę je wyprostować to na prostownicy mam 210 stopni. Wtedy efekt jest dosyć wytrzymały, zwłaszcza latem kiedy nie ma wilgoci. Jednak na weselu jak to na imprezie.. Człowiek tańczy i się poci.. A co za tym idzie: włosy się podkręcają. Stąd moje pytanie: Co zrobić żeby tego uniknąć? Może macie jakieś sposoby. Liczę na was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proste włosy na dłużej :)
Fajny sposób na kręcące się, niesforne włosy jest keratynowe prostowanie włosów - efekt pięknie wygładzonych i lśniących włosów utrzymuje się aż do 3 miesięcy!
Tylko zanim zdecydujesz się na taki zabieg, zwróć uwagę gdzie robisz, popytaj, porozglądaj się i wybierz profesjonalnego fryzjera, nie sugeruj się tylko najtańszą ceną, bo możesz pożałować :/
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Myślałam nad tym niedawno. Pytałam się nawet mojej fryzjerki o ten zabieg. Mówiła żebym nie ryzykowała zniszczeniem włosów. Mogę nie otrzymać takiego efektu jaki będę chciała. Do tego doszłyby kolejne pieniądze wydane na kosmetyki aby utrzymać efekt. Zamiast tego zdecydowałam sie na swoje pierwsze farbowanie
![]() Interesuje mnie że tak powiem jednorazowy efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli w dniu wesela będą takie upały jak teraz po 30 stopni, to wybacz, ale żadne prostowanie Ci nie pomoże. Siłą rzeczy i tak się spocisz a włosy podkręcą. Szczególnie te pod spodem na karku oraz te przy czole. ale próbować można. Już to przerabiałam. Też mam kręcone włosy które wolę prostować
![]() Ja jak potrzebuję mieć pewność, że włosy będą proste przez (koniecznie) cały dzień to podwójnie używam preparatu prostującego, czyli... na wilgotne włosy nakładam balsam prostujący, suszę na płaskiej szczotce, znów nakładam balsam i na koniec prostuję. Wtedy wytrzymują proste calutki dzień, no chyba że deszcz spadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może warto by było wypróbować jakiś balsam prostujący ?
Ostatnio widziałam taki z Nivea, bodajże Straight & Gloss i wtedy wyprostować. ![]() Ja tego nie próbowałam, ale może warto spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od razu wyprzedzę pytanie, kupiłam wszystkie kosmetyki odpowiednie do pielęgnacji po keratynie ![]() A do autorki wątku, Niestety kochana znam Twój ból, ja pomimo wyciagnięcia włosów na szczotkę, wyprosotwaniu ich i nałożeniu wszelkich możliwych utrwalaczy, skończyłam po studniówce w włosach kręconych ![]() ![]() Edytowane przez Sandrika Czas edycji: 2014-07-30 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Oczywiście zgadzam się, sam efekt oraz trwałość takiego zabiegu zależy dużo od włosów. Moja znajoma ma włosy ani kręcone, ani proste - takie żyjące własnym życiem można powiedzieć
![]() I co ważne - nie musi męczyć ich codziennie prostownicą i tracić na to czas. Jeżeli chodzi o wesela, to faktycznie przy upałach i ostrej zabawie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czemu fryzjerka tak Ci odradzała, może nie ma tego jeszcze w swojej ofercie. Ja taki zabieg robiłam już 3 razy. Po pierwszym razie używałam specjalnych kosmetyków, potem dowiedziałam się że mogą być też inne kosmetyki, ale by nie miały w składzie parabenów. Nie zauważyłam by moje włosy po tym zabiegu były zniszczone. Efekt utrzymywał się ok. 6 miesięcy. Dodam, że moje włosy są puszące się.
Edytowane przez paprotka-pl Czas edycji: 2014-08-05 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli zabieg zostanie wykonany profesjonalnie i przy użyciu porządnych kosmetyków to stan włosów nie powinien się pogorszyć. Efekt oraz trwałość fakt - faktem zależy od włosów. U jednych będzie lepszy i na dłużej, u innej klientki krótszy, jednak na pewno efekt wygładzenia będzie lepszy, niż przed zabiegiem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.