| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-09-08, 01:16 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 |   Łączenie produktów do manicure hybrydowego.

Cześć dziewczynki, mam pytanie. Posiadam produkty firmy IBD Gelac do manicure hybrydowego, chcialam się zapytać czy próbowałyście do topu i bazy jednej firmy używać lakierów innej. Szkoda mi trochę wydać kasy na następna bazy i topy zeby kupić kilka kolorów, a z każdej z firm: OPI, Harmony - Gelish, CND - Shellac interesuje mnie po kilka kolorów. Jeśli próbowałyście dajcie znać, będe bardzo wdzięczna!! 
				__________________ MAKE UP NO WAR    Zapraszam na mój beauty blog  Tematyka, to makijaż i stylizacja paznokci   | 
|     |   | 
|  2011-09-11, 11:23 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Nibylandia 
				 | 

Dot.: Łączenie produktów do manicure hybrydowego.

Też jestem ciekawa bo sama mam Shellaca - baze, topa i kolor i przymierzam się do większych zakupów a nie chciałabym znowu kupować bazy i topu innych firm tylko już same kolorki  ale właśnie boję się czy nic się nie będzie działo   
				__________________ Razem od 01.07.2008   Zaręczczeni od listopada 2011  Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014  Fotografia Anna Kolebuk | 
|     |   | 
|  2011-11-08, 09:41 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

ja mam baze jednej firmy a kolory drugiej  wszystko ok  Trzeba próbowac i testowac-wszystko wyjdzie w praniu   | 
|     |   | 
|  2011-11-10, 22:31 | #4 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dziewczyny - mam do was pytanie-otoz nie wiem za bardzo jak moge namalowac cos farbkami akrylowymi na hybrydzie.. czy  w ogole sie da?? Nie wiem czy dobrze kombinuje, ale czy przed nablyszczeniem moge zmatowic lekko kolor, namalowac jakiegos kwiotka i poleciec ostatnia warstwa??  Czekami na Wasze podpowiedzi... | 
|     |   | 
|  2011-11-11, 13:14 | #5 | 
| Raczkowanie | 

dokladnie ja tak robie, tzn nablyszczam te na ktorych nie bede malowac po utwardzeniu sie przemywam wszytsko i te nie nablyszczone matowie lekko polerką-gąbką, pilnik za ostry , maluje i nablyszczam   
				__________________ II V-CE Mistrzyni Polski w Zdobieniu Paznokci Miniatury 2009 Instruktor stylizacji paznokci.  Masz pytania?? pisz  | 
|     |   | 
|  2011-11-11, 17:01 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

A ja mam inną metodę, też działa   Nie bawię się z wybieraniem, które nabłyszczyć, a które nie, bo jak znam siebie, to bym się w tym pogubiła  Ja robię tak, że hybrydą nabłyszczam wszystkie, potem lekko matowię te, na których chcę malować, następnie maluję zdobienia i pokrywam te ozdobione pazurki takim lakierem, który utwardza się w lampie uv   | 
|     |   | 
|  2011-11-13, 13:22 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dziewczyny, dzieki za podpowiedzi-bede kombinowac   a mam jeszcze pytanie - czy ktorasz z was probowala lekko przedluzyc paznokcia na szablonie (zrobic tylk mega krotki szkielet) i polozyc na calosc hybrydy?? Zastanawiam sie czy to bedzie sie trzymac.. | 
|     |   | 
|  2011-11-13, 15:27 | #8 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 trzyma,trzyma...często nakładam na zażelowane pazury lub akryl...yko daj baze od hybrydy i porządnie zamknij wolny brzeg i boczki 
				__________________ DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo | |
|     |   | 
|  2014-07-16, 19:11 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Chrzanów 
				 |  Dot.: Łączenie produktów do manicure hybrydowego. 

Czyli np baza mollon pro i inna firma lakieru hybrydowego powinny sie zgrac? Czytałam o mollonach i pisze ze sie zgrywaja z innymi , ale jakos nie mam pewnosci? moze ktoras wiecej powie na ten temat    
				__________________ https://lifeisbrutalwoman.blogspot.com/ Zapraszam do świata kobiet anonimowo piszemy, rozmawiamy | 
|     |   | 
|  2014-07-22, 21:52 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 
				 | 

Hej, dziewczyny a czy któraś z was używała hybryd modeny?   | 
|     |   | 
|  2014-08-26, 23:52 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Dziewczynki mam pytanie. Która z was używa lub używała bazy i topa cnd shellac a kolorków bluesky? Jak wam się zgrywaly? Ile się utrzymywały ? I czy były jakieś problemy? Przeszukalam wiele wątków i rzadko kto wypowiada się na ten temat. Czekam na odpowiedź     pozdrowka | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.