![]() |
#1 |
BAN stały
|
Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę
Witam, taka sytuacja:
spodobał mi się pewien facet, dałam mu swój numer telefonu, on odpisuje zaczynamy rozmawiać, poznawać się. Po pewnym czasie dowiaduję się (nie od niego), że ma dziewczynę i wygląda na to, że już długo są razem. Później pytam się go o to i przyznaje się, że ma dziewczynę. Jednak dalej do mnie pisze, rozmowy coraz ciekawsze i częstsze i nawet chce mnie odwiedzić w mojej pracy. Rozmawia ze mną jak z przyjaciółką, bez żadnych podtekstów. Na randce żadnej nigdy nie byliśmy, tylko piszemy ze sobą. Co o tym sądzicie? Nie chodzi tutaj na pewno tylko o seks, bo to nie wchodzi w grę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Gdy się go spytałam, czy jego dziewczynie nie przeszkadza, że tak ze mną pisze. To odpisał, że on też nie sprawdza z kim ona tam pisze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
and cigarettes
|
Nie ma podtekstów, nie ma randek, nie ma seksu, nie ma nic, tylko smski. Cóż tu sądzić?
Może facet jest z tych normalnych, którzy mają po prostu zwykłe koleżanki, a nie z tych, którzy lecą na wszystko co się rusza i chcą zaciągnąć do łóżka każdą dziewczynę, którą spotkają w życiu? Jeśli on Tobie się podoba i przez to jego pisanie robisz sobie nadzieję na cokolwiek - lepiej zakończ tę znajomość. On jest zajęty, nie kocha Cię, pewnie nie będziecie razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Może jego zapytaj czemu z Tobą rozmawia. A Ty sama nie masz kolegów, z którymi rozmawiasz, a których nie kochasz? Nie masz koleżanek, z którymi masz wiele wspólnego, a z którymi nie chcesz związku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ale gdybym była z facetem, którego bym kochała, to bym nie zapoznała się z nowym facetem obcym dla mnie. Ja tu nigdzie nic nie pisałam, że on mnie kocha, więc nie wiem skąd to wzięłaś/ wziąłeś
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może jemu chodzi tylko o koleżeństwo? Może tak być. A jak sie poznaliście? Zagadał i poprosił Cię o numer telefonu tak po prostu?
Skoro nie chce się spotkać i nie ma w Waszej znajomości żadnych podtekstów to nie ma nic złego w Waszej relacji. Może poczekaj na rozwój sytuacji. Będę uważnie śledzić wątek bo jestem w podobnej sytuacji ![]()
#10 |
on tired little feet
|
Wg mnie to coś mu się z dziewczyną nie układa, może ona nie poświęca mu wystarczająco dużo czasu, rozmów itd. Nie wyobrażam sobie że jestem w związku i piszę po nocach z innym
![]() Co innego rozmowa z koleżankami, przyjaciółkami a co innego ciągłe sms-owanie z nowo poznaną dziewczyną.
#11 |
BAN stały
|
Poznaliśmy się przypadkiem, widzieliśmy się parę razy w jego pracy (ja te spotkania później prowokowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ęą bułkę przez bibułkę mam czyste rączki, jednak intensywność kontaktów jest wybacz, ale zbyt podejrzana jak na początek znajomości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Po prostu poznał Cię, fajnie się gadało, utrzymujecie KOLEŻEŃSKI kontakt i nic poza tym. Nie wiem czego próbujesz się doszukać. A że myślisz o jakichś miłościach czy podobnych wskazuje zdanie: "Nie chodzi tutaj na pewno tylko o seks". Skoro NIE TYLKO o seks, to o co jeszcze? Cytat:
![]() Intensywny? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On te smsy z Autorką może pisać po prostu z nudów. Ja nie widzę tutaj jakiegoś większego zainteresowania z jego strony.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Odpowiedz sobie na pytanie: czy gdyby Twój chłopak pisał z jakąś inną dziewczyną, która dała mu wcześniej swój numer, czasami ich rozmowy trwałyby do pierwszej w nocy, wyglądałyby dokładnie jak wasze, jak byś się z tym czuła? Jeśli źle, to nie rób czegoś, czego sama nie chciałabyś doświadczyć. Jeśli uważasz, że to w porządku, to cóż, jego dziewczynie albo to nie przeszkadza, albo o tym nie wie, więc droga wolna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Moze jestem dziwna ale owszem kontakt przez smsy telefon i fejsa moze byc intensywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Oczywiście że się poznaje innych ludzi, rozmawia się, no ale bez przesady.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie rób dziewczyno komuś tego, co Tobie nie miłe. A wątpię, że Ty byś chciała być w sytuacji dziewczyny tego chłopaka. Skoro wiesz, że są ze sobą dłuższy czas to nie niszcz tego i po prostu skończ tą znajomość i nie rób sobie zbędnych nadziei, bo do niczego Cie to nie zaprowadzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ona wiedząc, że chłopak jest w związku nie powinna bawić się w takie gierki.
Takie moje zdanie. Bo potem do nikogo innego pretensji nie będzie tylko do niej, bo na to wszystko wyraża zgodę. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
plum plum
|
kolo jest słaby - znam takich masę... W domu wieloletnia narzeczona, a jak tylko znika z horyzontu: polowanie na sarenki.
Mam takiego kolegę, jest z moją koleżanką z roku 5 lat! Wypisywał kiedyś do mojej koleżanki z innego grona, mówię jej, że on ma dziewczynę. Ona się go zapytała, czy to prawda. Co usłyszała: to nie jest tak, jak myślisz. I że on jest z tamtą tylko z przyzwyczajenia... I takich facetów spotykam często... Na moje to ten koleś autorki nie ma jaj, by się rozstać z obecną partnerką, albo chce się dowartościować. W każdym razie pisanie po nocy z obcą kobietą mnie na miejscu jego dziewczyny mocno zaniepokoiło. Ale oczywiście autorka może z nim pisać do woli. Może nawet koleś dla niej zostawi obecną pannę. A za dwa, trzy lata, jak autorka będzie meblowała im w wyobraźni wspólny domek - on znajdzie sobie do pisania trzecią
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2014-08-31 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Czyli jak ktoś jest w związku i gdy poznaje nową osobę i z nią się zaczyna poznawać, to nigdy z tego nic dobrego nie wychodzi? Uważacie, że zawsze tak jest, że jeśli facet będąc w związku zaczyna rozmawiać często z inną, to sytuacja się zawsze powtórzy, gdy będzie w związku już z tą drugą? Uważacie, że to nie zależy od tego z jaką osobą jest ten facet, od ich stosunków itd, tylko od tego, że jeśli raz tak zrobił to już to będzie się jedynie powtarzać tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
plum plum
|
zależy od tego z jaką osobą jest ten facet. Zależy od konkretego przypadku. Ale może też być tak, że on po prostu lubi mieć "coś na boku", by mu się nie nudziło. I za miesiąc, jak się wciągniesz, to on stwierdzi, że no przecież ma dziewczynę, planują ślub itp.
Zawsze jest ryzyko. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- tzn ja swoje zdanie wysnuwam na podstawie faktu, że nie powiedział Ci na początku, że ma dziewczynę. I to nie w sposób: słuchaj, mam dziewczynę, ale np w normalnej rozmowie nie powiedział, że moja dziewczyna myśli tak, a tak...
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
No super... a jeśli jest nocnym markiem i pisanie do pierwszej jest dla niego normą? I ja i mój facet z racji nie do końca normowanych godzin pracy możemy sobie pozwolić na siedzenie przy kompie do 3-4, siłą rzeczy rozmowy również są prowadzone o tej porze i żadnemu z nas to nie przeszkadza (z tą różnicą że rozmawiamy o istnieniu tych rozmówców). Ludzie są różni - po tym co dziewczyna napisała równie dobrze może to być seryjny flirciarz jak i zwykły chłopak, który czasem lubi pogadać z ludźmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
W związku mu nie idzie to powoli idzie w inną stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Autorko zauroczyłaś się facetem i teraz szukasz potwierdzenia na forum ,że on też. I tłumaczysz się tutaj. Tylko w jakim celu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.