Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 17:16   #1
ssylwiaa93
BAN stały

Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę

Witam, taka sytuacja:
spodobał mi się pewien facet, dałam mu swój numer telefonu, on odpisuje zaczynamy rozmawiać, poznawać się. Po pewnym czasie dowiaduję się (nie od niego), że ma dziewczynę i wygląda na to, że już długo są razem. Później pytam się go o to i przyznaje się, że ma dziewczynę. Jednak dalej do mnie pisze, rozmowy coraz ciekawsze i częstsze i nawet chce mnie odwiedzić w mojej pracy. Rozmawia ze mną jak z przyjaciółką, bez żadnych podtekstów. Na randce żadnej nigdy nie byliśmy, tylko piszemy ze sobą. Co o tym sądzicie? Nie chodzi tutaj na pewno tylko o seks, bo to nie wchodzi w grę
ssylwiaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 17:18   #2
slawek_33
Raczkowanie

Dot.: Facet często ze mną rozmawia, a ma dziewczynę

Cytat:
Napisane przez ssylwiaa93 Pokaż wiadomość
Witam, taka sytuacja:
spodobał mi się pewien facet, dałam mu swój numer telefonu, on odpisuje zaczynamy rozmawiać, poznawać się. Po pewnym czasie dowiaduję się (nie od niego), że ma dziewczynę i wygląda na to, że już długo są razem. Później pytam się go o to i przyznaje się, że ma dziewczynę. Jednak dalej do mnie pisze, rozmowy coraz ciekawsze i częstsze i nawet chce mnie odwiedzić w mojej pracy. Rozmawia ze mną jak z przyjaciółką, bez żadnych podtekstów. Na randce żadnej nigdy nie byliśmy, tylko piszemy ze sobą. Co o tym sądzicie? Nie chodzi tutaj na pewno tylko o seks, bo to nie wchodzi w grę
Zapytaj go, tak po prostu. Czy jego dziewczyna wie o Tobie?
slawek_33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 17:21   #3
ssylwiaa93
BAN stały

Gdy się go spytałam, czy jego dziewczynie nie przeszkadza, że tak ze mną pisze. To odpisał, że on też nie sprawdza z kim ona tam pisze.
Stary 2014-08-31, 17:26   #4
coffee
and cigarettes

Nie ma podtekstów, nie ma randek, nie ma seksu, nie ma nic, tylko smski. Cóż tu sądzić?
Może facet jest z tych normalnych, którzy mają po prostu zwykłe koleżanki, a nie z tych, którzy lecą na wszystko co się rusza i chcą zaciągnąć do łóżka każdą dziewczynę, którą spotkają w życiu?

Jeśli on Tobie się podoba i przez to jego pisanie robisz sobie nadzieję na cokolwiek - lepiej zakończ tę znajomość. On jest zajęty, nie kocha Cię, pewnie nie będziecie razem.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 17:34   #5
ssylwiaa93
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Nie ma podtekstów, nie ma randek, nie ma seksu, nie ma nic, tylko smski. Cóż tu sądzić?
Może facet jest z tych normalnych, którzy mają po prostu zwykłe koleżanki, a nie z tych, którzy lecą na wszystko co się rusza i chcą zaciągnąć do łóżka każdą dziewczynę, którą spotkają w życiu?

Jeśli on Tobie się podoba i przez to jego pisanie robisz sobie nadzieję na cokolwiek - lepiej zakończ tę znajomość. On jest zajęty, nie kocha Cię, pewnie nie będziecie razem.
No gdyby były randki itd. to by świadczyło o tym że niepoważnie podchodzi on do związków. No na razie rozmawiamy miesiąc czasu i widzę, że on coraz jest milszy dla mnie w tych rozmowach. Wczoraj rozmawialiśmy aż do 1 w nocy. Z tych rozmów wynika, że sporo nas łączy i on też to zauważa. Ja wiem, że on jest w związku, ale czy facetowi, który ma kogoś aż tak bardzo by się nudziło, że tyle czasu, by dla mnie poświęcał ?
Stary 2014-08-31, 18:06   #6
coffee
and cigarettes

Cytat:
No gdyby były randki itd. to by świadczyło o tym że niepoważnie podchodzi on do związków. No na razie rozmawiamy miesiąc czasu i widzę, że on coraz jest milszy dla mnie w tych rozmowach. Wczoraj rozmawialiśmy aż do 1 w nocy. Z tych rozmów wynika, że sporo nas łączy i on też to zauważa. Ja wiem, że on jest w związku, ale czy facetowi, który ma kogoś aż tak bardzo by się nudziło, że tyle czasu, by dla mnie poświęcał ?
Nie. Na pewno Cię kocha, bo piszecie od miesiąca smsy...
Może jego zapytaj czemu z Tobą rozmawia.

A Ty sama nie masz kolegów, z którymi rozmawiasz, a których nie kochasz? Nie masz koleżanek, z którymi masz wiele wspólnego, a z którymi nie chcesz związku?
Stary 2014-08-31, 18:11   #7
ssylwiaa93
BAN stały

Ale gdybym była z facetem, którego bym kochała, to bym nie zapoznała się z nowym facetem obcym dla mnie. Ja tu nigdzie nic nie pisałam, że on mnie kocha, więc nie wiem skąd to wzięłaś/ wziąłeś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 18:11   #8
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nie. Według mnie związek mu się przejadł ale jeszcze nie do tego stopnia, by z niego zrezygnować a jednocześnie ostrożnie bada nowy grunt. To nie jest przyjaźń ale rosnąca fascynacja.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:12   #9
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Może jemu chodzi tylko o koleżeństwo? Może tak być. A jak sie poznaliście? Zagadał i poprosił Cię o numer telefonu tak po prostu?
Skoro nie chce się spotkać i nie ma w Waszej znajomości żadnych podtekstów to nie ma nic złego w Waszej relacji. Może poczekaj na rozwój sytuacji.

Będę uważnie śledzić wątek bo jestem w podobnej sytuacji
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:15   #10
thirky
on tired little feet

Wg mnie to coś mu się z dziewczyną nie układa, może ona nie poświęca mu wystarczająco dużo czasu, rozmów itd. Nie wyobrażam sobie że jestem w związku i piszę po nocach z innym
Co innego rozmowa z koleżankami, przyjaciółkami a co innego ciągłe sms-owanie z nowo poznaną dziewczyną.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:18   #11
ssylwiaa93
BAN stały

Poznaliśmy się przypadkiem, widzieliśmy się parę razy w jego pracy (ja te spotkania później prowokowałam ) i trochę rozmawialiśmy, aż w końcu to JA sama dałam mu swój numer. Ale wtedy nie wiedziałam, że ma dziewczynę. No i tak to się zaczęło. On go wziął i odpisał po kilku dniach. I tak już rozmawiamy z miesiąc coraz intensywniej.
Stary 2014-08-31, 18:19   #12
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nie. Według mnie związek mu się przejadł ale jeszcze nie do tego stopnia, by z niego zrezygnować a jednocześnie ostrożnie bada nowy grunt. To nie jest przyjaźń ale rosnąca fascynacja.
nie umiałam tego opisać ale bardzo ładnie ujęłaś to zjawisko w którym uczestniczy autorka wątku.
ęą bułkę przez bibułkę mam czyste rączki, jednak intensywność kontaktów jest wybacz, ale zbyt podejrzana jak na początek znajomości
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:21   #13
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ale gdybym była z facetem, którego bym kochała, to bym nie zapoznała się z nowym facetem obcym dla mnie. Ja tu nigdzie nic nie pisałam, że on mnie kocha, więc nie wiem skąd to wzięłaś/ wziąłeś
Jak jesteś w związku to nie poznajesz innych ludzi? Czemu? Każdy inny mężczyzna jest dla Ciebie potencjalnym chłopakiem/kimś w kim się zakochasz/kimś z kim wylądujesz w łóżku, że unikasz mężczyzn będąc w związku?

Po prostu poznał Cię, fajnie się gadało, utrzymujecie KOLEŻEŃSKI kontakt i nic poza tym. Nie wiem czego próbujesz się doszukać.

A że myślisz o jakichś miłościach czy podobnych wskazuje zdanie: "Nie chodzi tutaj na pewno tylko o seks". Skoro NIE TYLKO o seks, to o co jeszcze?
Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
intensywność kontaktów jest wybacz, ale zbyt podejrzana jak na początek znajomości
Intensywny kontakt przez smsy przez miesiąc, bez spotkania?
Intensywny?
Stary 2014-08-31, 18:27   #14
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Intensywny kontakt przez smsy przez miesiąc, bez spotkania?
Intensywny?
Skoro nie ma spotkań to nie nazwałabym go intensywnym
On te smsy z Autorką może pisać po prostu z nudów. Ja nie widzę tutaj jakiegoś większego zainteresowania z jego strony.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:28   #15
ailie
Raczkowanie

Odpowiedz sobie na pytanie: czy gdyby Twój chłopak pisał z jakąś inną dziewczyną, która dała mu wcześniej swój numer, czasami ich rozmowy trwałyby do pierwszej w nocy, wyglądałyby dokładnie jak wasze, jak byś się z tym czuła? Jeśli źle, to nie rób czegoś, czego sama nie chciałabyś doświadczyć. Jeśli uważasz, że to w porządku, to cóż, jego dziewczynie albo to nie przeszkadza, albo o tym nie wie, więc droga wolna.
ailie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:39   #16
201604181004
Konto usunięte

Moze jestem dziwna ale owszem kontakt przez smsy telefon i fejsa moze byc intensywny
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:40   #17
thirky
on tired little feet

Cytat:
Jak jesteś w związku to nie poznajesz innych ludzi? Czemu? Każdy inny mężczyzna jest dla Ciebie potencjalnym chłopakiem/kimś w kim się zakochasz/kimś z kim wylądujesz w łóżku, że unikasz mężczyzn będąc w związku?

Po prostu poznał Cię, fajnie się gadało, utrzymujecie KOLEŻEŃSKI kontakt i nic poza tym. Nie wiem czego próbujesz się doszukać.
Dla mnie to jest megadziwne, nie mogę sobie jakoś wyobrazić sytuacji że mam faceta, poznaję innego, biorę od niego numer telefonu i codziennie z nim piszę po nocach. Po co?
Oczywiście że się poznaje innych ludzi, rozmawia się, no ale bez przesady.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:41   #18
Patka_1122
Przyczajenie

Nie rób dziewczyno komuś tego, co Tobie nie miłe. A wątpię, że Ty byś chciała być w sytuacji dziewczyny tego chłopaka. Skoro wiesz, że są ze sobą dłuższy czas to nie niszcz tego i po prostu skończ tą znajomość i nie rób sobie zbędnych nadziei, bo do niczego Cie to nie zaprowadzi.
Patka_1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 18:46   #19
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Patka_1122 Pokaż wiadomość
Nie rób dziewczyno komuś tego, co Tobie nie miłe. A wątpię, że Ty byś chciała być w sytuacji dziewczyny tego chłopaka. Skoro wiesz, że są ze sobą dłuższy czas to nie niszcz tego i po prostu skończ tą znajomość i nie rób sobie zbędnych nadziei, bo do niczego Cie to nie zaprowadzi.
dlaczego wpędzasz dziewczynę w poczucie winy? ona nie ma aż takiej mocy, by coś zniszczyć - to chłopak odpowiada za to jak się zachowuje będąc w związku. zgadzam się z tym, że może sobie życie pokomplikować jednak na razie, mimo wszystko, nic złego nie robi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 18:57   #20
Patka_1122
Przyczajenie

Ona wiedząc, że chłopak jest w związku nie powinna bawić się w takie gierki.
Takie moje zdanie. Bo potem do nikogo innego pretensji nie będzie tylko do niej, bo na to wszystko wyraża zgodę.
Patka_1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 19:07   #21
zlotniczanka
plum plum

kolo jest słaby - znam takich masę... W domu wieloletnia narzeczona, a jak tylko znika z horyzontu: polowanie na sarenki.
Mam takiego kolegę, jest z moją koleżanką z roku 5 lat! Wypisywał kiedyś do mojej koleżanki z innego grona, mówię jej, że on ma dziewczynę. Ona się go zapytała, czy to prawda. Co usłyszała: to nie jest tak, jak myślisz. I że on jest z tamtą tylko z przyzwyczajenia... I takich facetów spotykam często...

Na moje to ten koleś autorki nie ma jaj, by się rozstać z obecną partnerką, albo chce się dowartościować. W każdym razie pisanie po nocy z obcą kobietą mnie na miejscu jego dziewczyny mocno zaniepokoiło. Ale oczywiście autorka może z nim pisać do woli. Może nawet koleś dla niej zostawi obecną pannę. A za dwa, trzy lata, jak autorka będzie meblowała im w wyobraźni wspólny domek - on znajdzie sobie do pisania trzecią

Edytowane przez zlotniczanka
Czas edycji: 2014-08-31 o 19:09
zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 19:14   #22
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Moze jestem dziwna ale owszem kontakt przez smsy telefon i fejsa moze byc intensywny
Mnie by się coś takiego nie podobało. Naprawdę wolałabym, żeby facet raz w miesiącu wyskoczył na piwo z dobrą koleżanką, niż non stop pisał smski ze świeżo poznanymi dziewczynami.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 19:19   #23
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Patka_1122 Pokaż wiadomość
Ona wiedząc, że chłopak jest w związku nie powinna bawić się w takie gierki.
Takie moje zdanie. Bo potem do nikogo innego pretensji nie będzie tylko do niej, bo na to wszystko wyraża zgodę.
że jak w Twoim środowisku, chłopak związany z dziewczyną, romansujący na boku to po prostu biedny miś uwiedziony przez podstępną, wyzutą z moralności kobietę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 19:25   #24
ailie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Na moje to ten koleś autorki nie ma jaj, by się rozstać z obecną partnerką, albo chce się dowartościować. W każdym razie pisanie po nocy z obcą kobietą mnie na miejscu jego dziewczyny mocno zaniepokoiło. Ale oczywiście autorka może z nim pisać do woli. Może nawet koleś dla niej zostawi obecną pannę. A za dwa, trzy lata, jak autorka będzie meblowała im w wyobraźni wspólny domek - on znajdzie sobie do pisania trzecią
Zgadzam się ze wszystkim, pogrubione z ust mi wyjęłaś
ailie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 20:18   #25
ssylwiaa93
BAN stały

Czyli jak ktoś jest w związku i gdy poznaje nową osobę i z nią się zaczyna poznawać, to nigdy z tego nic dobrego nie wychodzi? Uważacie, że zawsze tak jest, że jeśli facet będąc w związku zaczyna rozmawiać często z inną, to sytuacja się zawsze powtórzy, gdy będzie w związku już z tą drugą? Uważacie, że to nie zależy od tego z jaką osobą jest ten facet, od ich stosunków itd, tylko od tego, że jeśli raz tak zrobił to już to będzie się jedynie powtarzać tak ?
Stary 2014-08-31, 20:29   #26
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Czyli jak ktoś jest w związku i gdy poznaje nową osobę i z nią się zaczyna poznawać, to nigdy z tego nic dobrego nie wychodzi? Uważacie, że zawsze tak jest, że jeśli facet będąc w związku zaczyna rozmawiać często z inną, to sytuacja się zawsze powtórzy, gdy będzie w związku już z tą drugą? Uważacie, że to nie zależy od tego z jaką osobą jest ten facet, od ich stosunków itd, tylko od tego, że jeśli raz tak zrobił to już to będzie się jedynie powtarzać tak ?
Nie. Bez przesady. Jeśli jest poukładany i warty uwagi, to po prostu najpierw skończy związek zanim właduje się w następny. Pilnuj granicy i nie pozwól zrobić z siebie tej drugiej m.in. od konwersacji (podczas, gdy dziewczyna będzie od całej reszty).
Stary 2014-08-31, 21:16   #27
zlotniczanka
plum plum

zależy od tego z jaką osobą jest ten facet. Zależy od konkretego przypadku. Ale może też być tak, że on po prostu lubi mieć "coś na boku", by mu się nie nudziło. I za miesiąc, jak się wciągniesz, to on stwierdzi, że no przecież ma dziewczynę, planują ślub itp.
Zawsze jest ryzyko.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

tzn ja swoje zdanie wysnuwam na podstawie faktu, że nie powiedział Ci na początku, że ma dziewczynę. I to nie w sposób: słuchaj, mam dziewczynę, ale np w normalnej rozmowie nie powiedział, że moja dziewczyna myśli tak, a tak...

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 21:25   #28
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość

Na moje to ten koleś autorki nie ma jaj, by się rozstać z obecną partnerką, albo chce się dowartościować. W każdym razie pisanie po nocy z obcą kobietą mnie na miejscu jego dziewczyny mocno zaniepokoiło.
No super... a jeśli jest nocnym markiem i pisanie do pierwszej jest dla niego normą? I ja i mój facet z racji nie do końca normowanych godzin pracy możemy sobie pozwolić na siedzenie przy kompie do 3-4, siłą rzeczy rozmowy również są prowadzone o tej porze i żadnemu z nas to nie przeszkadza (z tą różnicą że rozmawiamy o istnieniu tych rozmówców). Ludzie są różni - po tym co dziewczyna napisała równie dobrze może to być seryjny flirciarz jak i zwykły chłopak, który czasem lubi pogadać z ludźmi.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 21:36   #29
chwast
Zakorzenienie

W związku mu nie idzie to powoli idzie w inną stronę.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 21:39   #30
kkkkllll
Raczkowanie

Autorko zauroczyłaś się facetem i teraz szukasz potwierdzenia na forum ,że on też. I tłumaczysz się tutaj. Tylko w jakim celu?
kkkkllll jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości