| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-20, 10:35 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki 
				 | olejek do twarzy Naczytałam się ostatnio o olejkach do twarzy  Mam 28 lat, cerę mieszaną i pracuję w klimatyzowanym pomieszczeniu. Czy w moim wieku warto używać już olejków do twarzy? Znacie jakieś olejkowe hity  ? | 
|     |   | 
|  2011-11-24, 20:45 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: stepy akermanskie :) 
				 | 

Dot.: olejek do twarzy

ja mam 25 i tez mieszana cere swietny jest olej ze slodkich migdalow

| 
|     |   | 
|  2013-08-31, 21:18 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

olejek do twarzy

Witam, czytałam co nieco o olejkach do twarzy i generalnie spotykałam się z opinią, że to kosmetyk dla starszych kobiet. Mam 24 lata i gdy moja skóra jest przesuszona (najgorzej w zimie), to pojawiają mi się zmarszczki mimiczne. Potem jest nawilżanie, nawilżanie... i jakoś to ustępuje, ale zauważyłam, że załamki pod oczami szybciej znikają jeśli używam dwufazowego płynu do demakijażu Ziaji, który zostawia tłusty osad. Zupełnie jakby natłuszczanie pomagało w walce z załamkami. I to nawet lepiej niż kremy nawilżające. Generalnie mam skórę mieszaną, ale akurat w tych miejscach gdzie robią mi się załamki moja skóra jest sucha lub co najwyżej normalna. Proszę o jakąś opinię o olejkach, o i ich stosowaniu i skuteczności. 
				__________________ Nawet pomyślny wiatr nie sprzyja temu kto nie ma określonego celu. | 
|     |   | 
|  2014-09-25, 11:55 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Szkoda, że temat upadł tak dawno temu. Sama chętnie bym się więcej dowiedziała. Sama stosuję olejek z konopi i arganowy. Może ktoś coś poleci?

| 
|     |   | 
|  2014-09-25, 22:26 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Oława 
				 | 

Ja używam na noc olejku arganowego i bardzo dobrze robi mojej mieszanej skórze. Na pewno nie polecam olejku rycynowego. Na włosy i paznokcie jest świetny, ale mojej skórze zdecydowanie nie służy.

| 
|     |   | 
|  2014-09-28, 22:17 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Absolutnie olejki do twarzy nie sa zarezerwowane dla dojrzalych kobiet. Sa olejki do cer tłustych, tradzikowych np. perilla ( z pachnotki)- nie zatyka porów, a doskonale chroni skórę. Inne olej z krokosza barwierskiego. Sama używam zamiast kremu olejku np. monoi, sojowego, czy perilli. Polecam jak najbardziej. 
				__________________ <ciach_reklama> | 
|     |   | 
|  2014-09-29, 14:45 | #7 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Cytat: 
  Oczywiście możesz stosować OLEJE (termin "olejki" powinien być przeznaczony dla olejków eterycznych - ich nie stosujemy na twarz, szczególnie bez rozcieńczenia) roślinne zimnotłoczone - np. olej arganowy, lniany, z pachnotki, pestek malin, itp. Ja swoją przygodę z olejkami zaczynałam kupując niewielkie (10-30ml) opakowania w internetowych sklepach z półproduktami. Jest tam ogromny wybór olejów. Taki olej możesz mieszać z kremem, serum, bądź stosować samodzielnie na twarz bez rozcieńczenia. Jednak w tym przypadku polecam użycie czegoś nawilżającego pod olej - gdyż ma on za zadanie zatrzymywać wodę w skórze. Fakt, oleju rycynowego nie powinno się stosować, gdyż działa on wysuszająco. Edytowane przez _Sarenka_ Czas edycji: 2014-09-29 o 14:47 | |
|     |   | 
|  2014-09-30, 23:41 | #8 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Cytat: 
 Jak dla mnie dobrze sprawdza sie olejek do twarzy Argan face oil z Bielendy, nie zatyka mi porów, a dobrze nawilża. Mam z kwasem hialuronowym, ładnie wygładza buzię | |
|     |   | 
|  2014-10-01, 01:53 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Olejek Arganowy jest dobry na cerę, ale tak jak już koleżanka pisała, nie polecam rycynowego. Jest bardzo gęsty, ciężki i zmycie go z twarzy to prawdziwa męczarnia.

__________________ Nikt nie przeżyje Twojego życia za Ciebie   | 
|     |   | 
|  2014-10-03, 16:49 | #10 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Patrycjaa99 możesz kupić teraz ten olejek z bielendy na promocji w rossmanie, zawsze trochę taniej, a jak się stosuje ciągle to lepiej mieć zapas   | 
|     |   | 
|  2014-10-03, 17:02 | #11 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Cytat: 

__________________ kosmetolog szuka pracy   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.