|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak podnieść sobie psychicznie samoocene?
Witam otóż mam pewien problem. Wielu ludzi uważa, że jestem pewna siebie, odważna i niezależna. To pozory jakie gram przed ludzmi bojac sie odrzucenia. Z kazdym wczesniejszym partnerem bylo tak samo; zawracalam mu glowe smsamj dosc czesto, wciaz nalegalam na spotkania, zerwalam wiekszosc zbajomosci obawy na jego zlosc (poniewaz zawszd mialam wiecej kolegow niz kolezanek). Z kolei oni zyli co do mnie fair, jednak mieli swoje zajecia. Spotykali sie z kumplami na posiadowy zakrapiane czy nie, cwiczyli na silowni, mieli swoje ulubione programy w tv, muzyke czy gre. Zauwazylam ze ja sama sobie szkodze. W obawie o slasna skore uczepilam sie obecnego TŻ i podejrzewam ze ze wzgledu na niska samoocene jak mialo dojsc do klotni to nie umialam sobie poradzic wciaz lazilam przepraszalam nawet nie za moja wine. Jak podniesc sobie samoocene i jednoczesnie przezyc tydzien bez wlazenia facetowi do tylka? Zyje jego zyciem, nie mam wlasnego.
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak podnieść sobie psychicznie samoocene?
Moim zdaniem zamiast myśleć o lepszej samoocenie, która będzie tylko następnym nieprawdziwym obrazem w Twojej głowie, powinnaś przede wszystkim dowiedzieć się jak jest naprawę i zastanowić się czemu właściwie tak się zachowujesz i do czego w ten sposób dążysz, jakie potrzeby próbujesz zaspokoić, dlaczego te potrzeby są dla Ciebie takie ważne i tak dalej. Żeby coś w sobie zmienić, na początku trzeba się dobrze poznać.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Samemu może być ciężko to zrobić, ale jest mnóstwo książek, filmików na yt na ten temat. Mogą pomóc, na pewno nie zaszkodzą
![]() Ja mam podobny problem do Ciebie i postanowiłam iść do psychologa, bo wiem, że sama sobie nie poradzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odzew! Swoja natarczywoscia i tym ze nie mam zajecia oprocz pracy a pracuje nieregularnie, zaczelam niszczyc swoj zwiazek. Dziewczyny jak myslicie moze zaczac intensywnie cwiczyc i wyznaczyc sobie jakis cel? Ksiazki czytam nalogowo, czasem gram w jakas gre. Duzo czasu poswiecam swojej kotce..jednak wciaz czuje ze pragne robic cos dla siebie ale nie wiem nadal co. Nie wiem czym sie zajac by co 5 min nie myslec czy napisac sms do TŻ co robi..wciaz mysle o przyszlym wspolnym zyciu, przyszlym dziecku i jak by to bylo...itd sama sie wykanczam.
69love69 psycholog pomaga?
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wybierz coś angażującego - siłownia, taniec. Zacznij może jakiś kurs, ucz się nowego języka
![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
polecam cross fit, będziesz tak zmasakrowana że nie będziesz miała czasu myśleć i się zamartwiać...plus, jak jesteś w stanie zrobić coraz więcej i coraz szybciej bardzo rośnie pewność siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Każdemu pomaga co innego - jednemu psycholog, drugiemu nowe hobby
![]() ![]() ![]() Musisz znaleźć coś co cię motywuje, ale i relaksuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Pomysle nad silownia tylko ze ja mam 163cm i 51kg..czy to odpowiednie dla kruszyny? Chcialabtym. Nie mam ruchow do tanca niestety moze zumba..
Musze poczytac co to cross fit ![]() Masz racje dbania o siebie nigdy nie za malo..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.