|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Biżuteria z małymi diamentami - czy wam wpadają?
Mam pytanie do osób, które posiadają biżuterię, głownie pierścionki ozdobione malutkimi diamentami - czy one wam wypadają? Miałam wcześniej biżuterię z cyrkoniami i te małe oczka gubiły się strasznie, więc nie wiem czy warto wydawać kasę, na coś co jest ładne, ale zaraz kilka kamieni wypadnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z małymi diamentami - czy wam wpadają?
Ja mam pierścionek z apartu z diamentami i jeden kiedyś mi odpadł. Na szczęście wstawili nowy diamencik w ramach reklamacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
nie
mam od 8 lat pierscionek z 14 diamentami i nigdy mi żaden nie wypadł robiony na zamówienie, ale myslę, że u jubilera kupisz podobnej jakosci a ze srebrnych z cyrkoniami też mi wypadały oczka - ponieważ w tych tanich pierscionkach kamienie są klejone w tym z diamentami kamienie mam osadzone w dziurkach, nie na kleju |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wybieramy z chłopakiem pierścionek i chciałabym, żeby był trwały - problem polega na tym, że pierścionki, które mają np jeden duży kamień mi się nie podobają, bo są zbyt proste w formie, a te które mają rozdrobnione malutkie diamenciki są ładniejsze, ale podejrzewam je o mniejszą trwałość no i mam dylemat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeszcze niedawno pracowałam w sklepie jubilerskim, to mogę się wypowiedzieć
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 7 kamyków (foto1) a strasznie podobały mi się takie jak opisujesz ozdobione malutkimi kamykami (foto 2 i 3) i mi pani w salonie odradzała. Ciężko tak dobrze zakuć maleńki kamyk jak większy. Mówiła że na te z wieloma mniejszymi są częste reklamacje.
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
w temacie małych diamentów i pierścionków za 1500 zł z 12 małymi diamentami polecam do poczytania:
http://slomski.us/2014/02/15/jak-sie...-na-blyskotki/
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam wisiorek z Apartu okolony 2 rzędami małych kamieni.
Niby każdy kamyczek trzymany "lapkami" a wypadają okropnie. 2 razy był w naprawie gwarancyjnej, teraz już się nie łapie i musiałąbym pąłcić i za naprawę i za uzupełnienie kamyków, więc niestety... lezy popsuty a mnie zal bo go uwielbiam. Natomiast mam malutki złoty pierścionek firmy krzak z 4 malutkimi kamykami, łapek trzymających kamyku nie ma, i od 20 lat noszę go codziennie, w ogóle nie zdejmuję i nic nie wypadło.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elun - pytałam jubilera o ten pierścionek, który biorę pod uwagę, nie jest klejony, tylko ma łapki. Dużo, dużo łapek (więc coś kiedyś na pewno zgubi). W ogóle jubiler się zdziwił i wyszłam na idiotkę, bo mi rzucił tekstem: "przecież diamentów się nie robi na klej" ;p Udzielają 2 lata gwarancji. Edytowane przez Wieszczka Czas edycji: 2014-12-05 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mam zaręczynowy z diamentem,pare lat już go mam i nadal jest na miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
świadomie się decydujesz na szajs? malutkie diamenciki są niewiele warte, ja dokupywałam jeden mały, bo mi brakowało do wybranego wzoru i kosztował AŻ 30 zł
![]() najlepiej jest kupić kamień i go oprawić samemu u jubilera im większy diament tym cenniejszy, malutkie to są jak śmieci |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam identyczny jak na foto1 tylko w białym złocie, noszę od prawie 4 lat, wszystko na miejscu. Mam też obrączkę z aparta z malutkimi kamyczkami - codziennie noszę od 11 lat i też jest ok (łapek brak). Z obrączki ślubnej (na zamówienie) też nic nie wypadło (małek kamyki, bez łapek)
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.