Biżuteria z małymi diamentami - czy wam wpadają? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 11:32   #1
Wieszczka
Zadomowienie

Biżuteria z małymi diamentami - czy wam wpadają?

Mam pytanie do osób, które posiadają biżuterię, głownie pierścionki ozdobione malutkimi diamentami - czy one wam wypadają? Miałam wcześniej biżuterię z cyrkoniami i te małe oczka gubiły się strasznie, więc nie wiem czy warto wydawać kasę, na coś co jest ładne, ale zaraz kilka kamieni wypadnie.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 11:36   #2
pchła
Raczkowanie

Dot.: Biżuteria z małymi diamentami - czy wam wpadają?

Ja mam pierścionek z apartu z diamentami i jeden kiedyś mi odpadł. Na szczęście wstawili nowy diamencik w ramach reklamacji
pchła jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 11:36   #3
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

nie
mam od 8 lat pierscionek z 14 diamentami i nigdy mi żaden nie wypadł
robiony na zamówienie, ale myslę, że u jubilera kupisz podobnej jakosci

a ze srebrnych z cyrkoniami też mi wypadały oczka - ponieważ w tych tanich pierscionkach kamienie są klejone

w tym z diamentami kamienie mam osadzone w dziurkach, nie na kleju
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 12:01   #4
Wieszczka
Zadomowienie

Wybieramy z chłopakiem pierścionek i chciałabym, żeby był trwały - problem polega na tym, że pierścionki, które mają np jeden duży kamień mi się nie podobają, bo są zbyt proste w formie, a te które mają rozdrobnione malutkie diamenciki są ładniejsze, ale podejrzewam je o mniejszą trwałość no i mam dylemat.
Stary 2014-12-05, 12:13   #5
elun
Rozeznanie

Jeszcze niedawno pracowałam w sklepie jubilerskim, to mogę się wypowiedzieć Musisz zwrócić uwagę, żeby każdy kamień (dotyczy również tych najdrobniejszych) był zakuty w takie "łapki" ze złota - czasem, nawet gdy pierścionek jest z żółtego złota, łapki są z białego, aby ładnie komponować się z kolorem brylantu. Spokojnie możecie poprosić w sklepie o użyczenie lupy jubilerskiej i przyjrzyjcie się dokładnie. Wtedy kamienie nie będą wypadać. Jeśli "łapek" nie widać - kamień jest klejony i po kontakcie z wodą może wypaść. Warto również dopytać o możliwość reklamacji, gdyby jednak kamyk się zgubił - rzeczoznawca oceni, czy nie było to celowe działanie (wyjęcie kamienia) i w ramach gwarancji wstawią nowy
Stary 2014-12-05, 12:20   #6
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Ja mam 7 kamyków (foto1) a strasznie podobały mi się takie jak opisujesz ozdobione malutkimi kamykami (foto 2 i 3) i mi pani w salonie odradzała. Ciężko tak dobrze zakuć maleńki kamyk jak większy. Mówiła że na te z wieloma mniejszymi są częste reklamacje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (53,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (11,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p3.jpg (25,1 KB, 18 załadowań)
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 12:25   #7
kuroikaze
Wtajemniczenie

w temacie małych diamentów i pierścionków za 1500 zł z 12 małymi diamentami polecam do poczytania:
http://slomski.us/2014/02/15/jak-sie...-na-blyskotki/

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 12:43   #8
cava
Zakorzenienie

Mam wisiorek z Apartu okolony 2 rzędami małych kamieni.
Niby każdy kamyczek trzymany "lapkami" a wypadają okropnie.
2 razy był w naprawie gwarancyjnej, teraz już się nie łapie i musiałąbym pąłcić i za naprawę i za uzupełnienie kamyków, więc niestety... lezy popsuty a mnie zal bo go uwielbiam.

Natomiast mam malutki złoty pierścionek firmy krzak z 4 malutkimi kamykami, łapek trzymających kamyku nie ma, i od 20 lat noszę go codziennie, w ogóle nie zdejmuję i nic nie wypadło.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 13:00   #9
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
w temacie małych diamentów i pierścionków za 1500 zł z 12 małymi diamentami polecam do poczytania:
http://slomski.us/2014/02/15/jak-sie...-na-blyskotki/
Bo musi być do kamieni certyfikat i podana klasa diamentów, fakt jeśli jest za 1000-2000 to zwykle klasa kamieni nie jest najwyższa, trzeba to wiedzieć. Ja kupuję coś bo mi się podoba, oszustwa nie znoszę, ale świadomie decyduję się na niższą klasę kamieni ze względu na cenę (kolor D jest strasznie drogi, a cyrkonie są nic nie warte, więc wolę średnią klasę czegoś porządnego).

Elun - pytałam jubilera o ten pierścionek, który biorę pod uwagę, nie jest klejony, tylko ma łapki. Dużo, dużo łapek (więc coś kiedyś na pewno zgubi). W ogóle jubiler się zdziwił i wyszłam na idiotkę, bo mi rzucił tekstem: "przecież diamentów się nie robi na klej" ;p Udzielają 2 lata gwarancji.

Edytowane przez Wieszczka
Czas edycji: 2014-12-05 o 13:03
Stary 2014-12-05, 20:25   #10
Karinio
Zakorzenienie

Mam zaręczynowy z diamentem,pare lat już go mam i nadal jest na miejscu.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 22:01   #11
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

świadomie się decydujesz na szajs? malutkie diamenciki są niewiele warte, ja dokupywałam jeden mały, bo mi brakowało do wybranego wzoru i kosztował AŻ 30 zł

najlepiej jest kupić kamień i go oprawić samemu u jubilera

im większy diament tym cenniejszy, malutkie to są jak śmieci
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 15:16   #12
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Ja mam 7 kamyków (foto1) a strasznie podobały mi się takie jak opisujesz ozdobione malutkimi kamykami (foto 2 i 3) i mi pani w salonie odradzała. Ciężko tak dobrze zakuć maleńki kamyk jak większy. Mówiła że na te z wieloma mniejszymi są częste reklamacje.

Mam identyczny jak na foto1 tylko w białym złocie, noszę od prawie 4 lat, wszystko na miejscu. Mam też obrączkę z aparta z malutkimi kamyczkami - codziennie noszę od 11 lat i też jest ok (łapek brak). Z obrączki ślubnej (na zamówienie) też nic nie wypadło (małek kamyki, bez łapek)
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości