|
|||||||
| Notka |
|
| Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ból pleców w okolicy lędzwi,spowodowane dzwiganiem zbyt dużych ciężarów.
Jestem początkujący m masażysta z Bielska-Bialej.
Mój tata cierpi na bóle pleców w okolicy lędzwi,spowodowane one są dzwiganiem zbyt dużych ciężarów. Proszę mi pomóc w doborze masażu,czy ma to być masaż klasyczny,sportowy czy drenaż limfatyczny?Może jeszcze coś innego?? Czy mogę stosować okłady z lodu?Mój tata nadmiernie się poci w nocy,nie wiem czy nie jest to czasem przeciwskazanie do krioterapii?! Bardzo prosze o pomoc!! Dziękuję i pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ból pleców
No nie wiem, rozumiem początkujący masazysta, ale pytanie czy ma to byc masaż klasyczny, sportowy czy drenaż? - tego nie rozumiem.
Pan wybaczy ale najpierw solidna diagnoza!!!!! |
|
|
|
|
#3 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-09
|
Ból pleców masażystka z Tailandii Warszawa thai massage Warsaw therapy
po pierwsze - zakaz ojcu noszenia ciezarow.
zalec mu cwiczenia ktore moze sam codziennie robic (przyciaganie nogi/obu nog do piersi pod roznym katem itd) - rozluznia one miesnie nog, bioder and ledzwi. Jeszcze lepiej jesli raz na kilka dni zaoferujesz ojcu zabieg - rozciaganie bioder, im wolniej i delikatniej tym lepszy i bardziej trwaly efect. Jest jedna technika ktora mozesz rowniez zastosowac - polega ona na bardzo powolnym wydluzaniu dolnego kregoslupa: pacjent lezy twarza do gory - ty podkladasz swoja dlon pod jego kosc ogonowa (english - sacrum) - kazesz mu wziac duzy oddech i zleraksowac cialo w twoja dlon (podstawa kregoslupa powinna sie pieknie wpasowac w twoja dlon) - powoli ciagnij w kierunku jego stop przez 5 minut. Edytowane przez massagelondon Czas edycji: 2005-10-19 o 00:39 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jak najbardziej zgadzam sie z Piotrem. Najpierw solidna diagnoza. Przyczyn bolu plecow moze byc wiele, ale najbardziej niepokojacy jest fakt nocnego pocenia. Twoj Tata powinien skontaktowac sie z lekarzem (im szybciej tym lepiej).
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
SPAMER
|
Dot.: Ból pleców masaz warszawa
moze byc lub nie byc efektywna - ja wiem na pewno ze poniewaz jest bardzo delikatna to nigdy nie zaszkodzi na ta kondycje a napewno pomoze zbalansowac centralny uklad nerwowy.
Problem moze byc o wiele powazniejszy niz co? Czy ty juz wiesz jaka medyczna kondycje ma ten klijent? Podejzewam ze ojciec Nabuzowanego mial juz diagnoze medyczna i prawdopodobnie jak doktorzy mogli mu pomoc to dac recepte na srodki przeciwzapalne albo przeciwbolowe. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ból pleców masaz warszawa
Cytat:
Tak, problem moze byc o wiele bardziej powazny niz tobie sie to wydaje. Zwroc uwage, ze ojciec Nabuzowanego cierpi nie tylko na bol plecow ale rowniez poci sie w nocy. Dlaczego? Przyczyn moze byc wiele. Wymienie tylko kilka: niewydolnosc krazenia ogolne oslabienie organizmu nowotwor problem z nerkami dyskopatia radiculopatia... itd. itp. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
SPAMER
|
Dot.: Ból pleców masaż warszawa
swieczka i mruczenie pomoze - relaksacja w przyjemnym srodowisku, glebokie oddychanie, wibracja w klatce piersiowej usmierzy bol - jest to naturalny masaz dla wszystkich organow wewnetrznych i kregoslupa. Wprowadzic moze rowniez w stan medytatywny kiedy organism funkcjonuje w bardziej zbalansowany sposob i kiedy moze dokonac pozytywnych zmian.
Praktykuje to sam po ciezkim dniu albo gdy boli mnie kregoslup - pozwala mi to zasnac pomimo bolu. Jakkolwiek ja napisalem ze technika ktora wspomnialem pomoze zbalansowac centralny uklad nerwowy - czyli zmniejszyc bol i usprawnic funkcjonowanie wszystkich systemow ciala. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie bede tej wypowiedzi komentowal....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.