|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kwalifikacja wojskowa
Witam bardzo serdecznie!
Dostałam wezwanie na kwalifikację wojskową w tym roku ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kwalifikacja wojskowa
Ja studiuję położnictwo, więc też dostanę pewnie wezwanie na komisję wojskową. Słyszałam, że sprawdzają wzrok, ważą, mierzą, pytają czy nie jesteś w ciąży (mam nadzieje, że tylko pytają a nie sprawdzają badając
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W jakim celu jest komisja wojskowa?
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ogólnie nudyyy.... trzeba było się rozebrać do bielizny, zmierzyli wzrost, zważyli, pomiar biustu, wzrok, słuch, daltonizm, trochę każą się powyginać.... pamiętaj, że jak masz zamiar mówić o jakiejś chorobie, na którą chorowałaś, to weź ze sobą całą dokumentację, bo będą kazali Ci dowozić, ogólnie to trwało bardzo krótko, za to ponad 1h pan major przedstawiał nam uroki wojska - większość było dziewczyn, głównie pielęgniarek aby jeden rodzynek był ![]() potem kazali przyjść po odbiór książeczki - i tyle - ma się wpisaną kategorię i jeśli jest to kat. A to po 2 tyg. jak wiadomo jest się przenoszonym do rezerwy i jak pięknie wygląda stopień szeregowego ![]() wanitatywna - komisja wojskowa jest w takim celu jakim była zawsze, czyli ma za zadanie zweryfikować spośród osób objętych poborem, których z nich stan zdrowia pozwala na ewentualne uczestnictwo w działaniach wojskowych, no przecież trzeba tworzyć zaplecze wojskowe na wypadek, gdyby podjętow wobec Polski działania zbrojne
Edytowane przez juhaska Czas edycji: 2010-02-04 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lena
|
potwierdzam to co dziew czyny napisały....
mierzą, ważą, sprawdzają wzrok, czyś prosta... zadają mnóstwo pytań, podpisujesza sporo papierków. a nasza grupa nie musiała rozbierać sie do bielizny ![]() ale chłopaki, co mieli komisję wtedy co i my- to latali z jednego pokoju do drugiego w slipkach! było co oglądać! ![]() jakieś dziadki w komisji... tylko pielęgniarka młoda! ![]() i nikt nam o urokach wojska nie opowioadał ![]() aaa.. i zapomniałam dopisać- że po jakimś roku, może dwóch dostałysmy skierowanie na manerwy wojskowe do Łodzi... kto chciał to jechał na chyba 8 tygodni (płacili za to) .. ja np. zrezygnowałam i nie pojechałam.
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2010-02-05 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dostałam wczoraj wezwanie na komisję wojskową na 13 kwietnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jedyne co to możesz się zgłosić na rekrutację do szkoły oficerskiej lub podoficerskiej w zależności od poziomu wykształcenia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja czytałam, że są nadal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
to już całkiem dawno było -ale dla przyszłych pokoleń powiem co i jak. A więc kwalifikacja wojskowa - najpierw wywiad (czym się zajmujesz, co robi rodzeństwo, rodzice co studiujesz itp); a potem lekasz - mierzenie, ważenie, równowaga, ciśnienie, wzrok (w majtkach i staniku hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam w zeszłym roku i potwierdzam przebieg j.w. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
W tym roku koncze szkole pielegniarska. Niedawno dowiedzialam sie, ze czeka mnie po niej tzw. komisja poborowa. Bardzo mnie to zaskoczylo. Ale do rzeczy: Jak wgladaja takie komisje (chodzi mi glownie o woj. mazowieckie)? Niewyobrazam sobie stac nago przed obcymi ludzmi Moj chlopak byl badany nago, ale on sie z tego smial. Prosze o jak najszybsza ospowiedz, bo strasznie mnie to martwi P.S. mam bardzo ladne, dlugie, krecone wlosy siegajace posladkow)- czy mi je obetna? Spiac w kok czy gumka sie ich praktycznie nieda ;( hej W tym roku koncze szkole pielegniarska. Niedawno dowiedzialam sie, ze czeka mnie po niej tzw. komisja poborowa. Bardzo mnie to zaskoczylo. Ale do rzeczy: Jak wgladaja takie komisje (chodzi mi glownie o woj. mazowieckie)? Niewyobrazam sobie stac nago przed obcymi ludzmi Moj chlopak byl badany nago, ale on sie z tego smial. Prosze o jak najszybsza ospowiedz, bo strasznie mnie to martwi P.S. mam bardzo ladne, dlugie, krecone wlosy siegajace posladkow)- czy mi je obetna? Spiac w kok czy gumka sie ich praktycznie nieda ;( hej W tym roku koncze szkole pielegniarska. Niedawno dowiedzialam sie, ze czeka mnie po niej tzw. komisja poborowa. Bardzo mnie to zaskoczylo. Ale do rzeczy: Jak wgladaja takie komisje (chodzi mi glownie o woj. mazowieckie)? Niewyobrazam sobie stac nago przed obcymi ludzmi Moj chlopak byl badany nago, ale on sie z tego smial. Prosze o jak najszybsza ospowiedz, bo strasznie mnie to martwi P.S. mam bardzo ladne, dlugie, krecone wlosy siegajace posladkow)- czy mi je obetna? Spiac w kok czy gumka sie ich praktycznie nieda ;( hej W tym roku koncze szkole pielegniarska. Niedawno dowiedzialam sie, ze czeka mnie po niej tzw. komisja poborowa. Bardzo mnie to zaskoczylo. Ale do rzeczy: Jak wgladaja takie komisje (chodzi mi glownie o woj. mazowieckie)? Niewyobrazam sobie stac nago przed obcymi ludzmi Moj chlopak byl badany nago, ale on sie z tego smial. Prosze o jak najszybsza ospowiedz, bo strasznie mnie to martwi P.S. mam bardzo ladne, dlugie, krecone wlosy siegajace posladkow)- czy mi je obetna? Spiac w kok czy gumka sie ich praktycznie nieda ;( Hej Niedawno dowiedzialam sie, ze konczac szkole pielegniarska bede musiala stanac przed tzw. komisja wojskowa (najprawdopodobniej nago ![]() P.S. Mam baaaardzo dlugie, krecone wlosy (do posladkow)- czy mi je obetna?? Praktycznie nieda sie ich upiac w kok czy nawet gumka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Matko, co to za ksero??? Co do przebiegu kwalifikacji odp. masz wyżej. Włosów nie obcinają, co najwyżej mogą ci je obejrzeć pod kątem jakichś żyjątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej, odświeżam temat.
Może mi ktos powiedzieć, czy na komisję koniecznie trzeba zabrać zaświadczenie o studiowaniu z dziekanatu, czy wystarczy legitymacja? Bo studiuje w innym mieście niż mieszkam, komisja też jeszcze inne miasto i nie mam zbytnio czasu jeździć i zalatwiać.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.