|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dieta baletnicy ? Tak czy Nie ?
Myśle że o diecie baletnicy słyszała każda z nas :P Zainteresował ona zapewno osoby które chcą pozbyć się kilogramów w szybkim czasie
Jedną z takich osób jestem ja ! Dieta umożliwia pozbycie się nawet 10 kg w ciągu 10 dni Nazywaną jest dietą dla osób o silnej woli bo w pewnym stopniu może przypominać głodówke :P Chciałabym doradzić się w jej sprawie ? Skutkiem ubocznym może być np. efekt jojo albo spowolniony metabolizm .Ale czy po skończeniu diety i zdrowym odżywianiu wszystko będzie okej ? Szperając trochę po necie niektóre dziewczyny ją chwaliły itp , inne osoby z góry uważaja że dieta jest zła i że nigdy by jej nie spróbowały Wiem że na pewno lepsze będzie zdrowe odżywanie i sport :P Ale ta dieta umożliwia zrzucenie kg w szybkim czas , a właśnie o to mi chodzi było by to moją motywacją na ciąg dalszy aktywnego i zdrowego trybu życia Proszę o rady warto czy nie? Może któraś z was stosowała :P Piszcie ! <3
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta baletnicy ? Tak czy Nie ?
Cytat:
10kg w 10 dni? No błagam, serio jesteś tak naiwna? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Tak rozumiem , to wydaje się trochę dziwne a zarazem głupie :P sama w to nie wierzę . Ale czytając opinie różnych dziewczyn które stosowały tą diete pisały że spaliły np. 6 kg :P Już po 4 dni ubyło im np 3 kg :P Podaje jeden z przykładów tego co przeczytałam :P 10 to rzeczywiście może nie ale 6 czemu nie :P wkońcu przez dwa pierwsze dni nic nie jemy i pozbywamy sie wody potem juz spalamy tłuszcz no i oprócz tego jadłospisu ćwiczymy , więc dlaczego uważasz że jestem naiwna ? :P Skoro niektore dziewczyny pisza ze efekty jednak są :P Wkładając ten post nie pytałam o to czy spale te 10 kg czy mniej , tylko o co innego radze uwazniej czytac :P I bardzo denerwuje mnie że niektóre osoby takie jak np . Pani zamiast normalnie odpowiedzieć krytykują i obrazaja :P
Edytowane przez Wiki6969 Czas edycji: 2015-04-06 o 16:03 |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
To schudnięcie to tylko ubycie wody z organizmu oraz pozbędziesz się tego co siedzi Ci w Twoim organizmie... Tydzień później przytyjesz 2 razy więcej. Nie ma drogi na skróty. Trzeba po prostu MŻ.
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Tak ale zastanawia mnie fakt ze czytając różne strony dziewczyny pisały że dieta jest nie zła ze pozbyły się np 6 kg i czuja sie o wiele lepiej zdrowo sie odzywiaja i sa aktywne i nie ma zadnego efektu jojo , w końcu jemy i ciwczymy a nie łykamy waciki a pozniej rzucamy sie na zarcie :P dlatego pytam czy po diecie zachowujac zdrowy tryb zycia i odpowiedni jadlospis cos sie stanie ?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, po prostu mam minimum wiedzy na temat odchudzania i organizmu.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Nie wygląda to na zdrową dietę.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem warto posłuchać starszych. Jak miałam 13 lat to też robiłam takie głupie rzeczy jak dieta baletnicy, w skutek czego wypadło mi 2/3 włosów z głowy. Kiedyś miałam gęste, a teraz ... Szkoda gadać.
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Opowiedz jak u ciebie to wygladało :P
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież Ci napisała, że to było głupie, że wypadły jej włosy, a Ty dalej się będziesz dopytywać o tę dietę
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- musisz się nawodnić - musisz zaczac jeść wiec będziesz mieć wiecej w jelitach - 10 dni to już okres w którym przy głodowaniu, zwalnia metabolizm. Pozbyć się kilku kg to wystarczy się drastycznie odwodnić i sczyscić jelita - ale to nie oznacza schudniecia z tkanki tłuszczowej. I jest to niezdrowe. One nei schudły, one zmniejszyły wagę poprzez pozbywanie się tego co potrzebne. Ze odpowiednie nawodnienie jest koneiczne a odwodnienie neizdrwoe to chyba jasne, co? Pozbycie się 1 kg tłuszczu, to koneicznosc utrzymania niedoboru kalorycznego przez x czasu na ponad 7000 kalorii. Zakłądająć, ze przeciętna kobieta, zjada na dobę te 2.200 kalorii, co daje 22.000 kalorii w 10 dni, jak sobie wyobrażasz schudniecie, a wiec spalenie 7.000 kalorii na dobę, a więc niedobór 70.000 kalorii w 10 dni ![]() To trzeba być kolarzem i jechać TdF, tyle ze jest mały problem, nei da się przejehać TdF, nawet pół etapu, bedąc odwodnionym i nie jedząc. Bez urazy, ale na Twoim miejscu, nie brałabym do głowy głupot jakie ludzie wypisują w internecie, bo naprawdę pojecie przechodzi, co potrafią nawypisywać, zwłaszcza młode dziewczyny o odchudzaniu
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
A po zakończeniu, mega wolny metabolizm. Jestem zdecydowanie na nie ;(
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się ile musisz mieć lat, skoro nie wiesz podstawowych rzeczy. Uwierz, ze przez takie wybryki możesz sobie tylko zaszkodzić, ale to Twoja sprawa. Sama sprawdź, przekonasz się po latach jak takie diety działają na człowieka. Może wtedy zmienisz podejście
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby to było takie proste, łatwe i zdrowe w 10 dni spalić 10 kg to każda z nas miałaby idealną figure
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli jakaś dieta proponuje takie wyniki w takim czasie, to lepiej się trzymać od niej z daleka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Jedną z takich osób jestem ja ! Dieta umożliwia pozbycie się nawet 10 kg w ciągu 10 dni 

dlatego pytam czy po diecie zachowujac zdrowy tryb zycia i odpowiedni jadlospis cos sie stanie ?