|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Policjant i ja
Witajcie
Tytuł może nie do końca trafiony, ale mniejsza z tym. Opiszę krótko swoją sytuację. Kilka miesięcy temu miałam sytuację, że potrzebowałam pomocy policji. Jeden z nich bardzo zaangażował się w sprawę. Chciałam mu podziękować, a że znalazłam ostatnio jego konto na fb, to mogłabym napisać mu wiadomość. Jak myślicie - pisać czy nie pisać? Dzięki z góry za pomoc
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Policjant i ja
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie też dziwne, przecież to jego praca.
|
|
|
|
|
#4 |
|
and cigarettes
|
Po kilku miesiącach chcesz dziękować na fejsbuku policjantowi za to, że wykonał swoją pracę?
Zgadzam się z Doris. |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Nie, to było zbyt dawno.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
on Ci sie podoba? Jak to mowia za mundurem panny sznurem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
.
|
nie pisać. chcesz podziękować to zrób to osobiście.
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
nie rób mu kwasów, chcesz podziękować to zrób to drogą oficjalną
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz pochwałę do przełożonego, a na fb zagadaj czysto prywatnie, bez wracania do sprawy.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Do przełożonego - świetny żart. ;-) Policjant też człowiek, zagadać można, mam rację?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Facebook to nie jest jego służbowe okienko dla petentów, ale prywatna sprawa. Jasne, może zareaguje pozytywnie, a może jednak zrobi mu się głupio. NIE WIESZ TEGO, więc nie powinnaś tego robić. Jakby mi jakiś klient zagadywał na fejsie, to bym się poczuła co najmniej dziwnie. Pewnych rzeczy mieszać nie wypada. Już nie mówiąc o tym, że dziękowanie po kilku miesiącach, w sumie z cichą nadzieją, że może coś tam by się rozwinęło, bo pan Ci się podoba, to fałszywe dziękowanie, bo masz w tym interes.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A co w tym śmiesznego?
Więcej by na tym skorzystał, niż z lakonicznego 'thx' na fejsiku. Jeśli jest się tak wybitnie zadowolonym z wykonanej przez kogoś pracy, że trzeba m dziękować, to robi się to oficjalnie przez firmę/przełożonego, bo tylko wtedy osoba ta ma z tego realne korzyści. |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie i jeszcze raz nie.
Możesz zadzwonić na komendę i poprosić o rozmowę z nim. możesz napisać notkę do przełożonego. zresztą trochę późno się ocknęłaś. trochę jestem w temacie i wiadomości na portalu społecznościowym są nie na miejscu
|
|
#16 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jeśli chodzi o fejsbukowe podziękowania - to bez sensu. Jeśli chodzi o zagadanie, bo Ci się spodobał - możesz próbować, człowiek jak człowiek. Ale wiedz, że on ma pewnie milion spraw i może niekoniecznie pamiętać akurat Twoją, tym bardziej, że pisałaś, że pomagał Ci kilka miesięcy temu. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a co powoduje, ze akurat teraz sobie o nim przypomnialas? najlepiej bys zagrala w otwarte karty i zaprosila go na kawe najwyzej dostaniesz kosza, a tak to bedzie nijak i dziwnie. No i facebook po takim czasie. Nie masz innego kontaktu?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Co się stało, że sobie o nim przypomniałam? Sama nie wiem. Ot tak, po prostu. Co do kontaktu, to nie mam do niego innej drogi zagadania, jedynie fb.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie nie zasłaniaj się dziękowaniem bo jeśli tuż po tym on odpisze, że to jego praca i jest mu miło to co zaczniesz go zagadywać co lubi jeść albo dlaczego poszedł do policji i za którym razem zdał multiselect? Po trzecie jeśli był tak mocno zaangażowany w Twoją sprawę a sam nie wyszedł z inicjatywą to uwierz, że na 99% nie jest zainteresowany bo kogoś ma albo po prostu. Akurat w gronie policjantów się obracałam i nie jest to zawód gdzie facetowi 'nie wypada' (tak jakby nie wypadało wykładowcy), a przez samą ich specyfikę pracy są ludźmi raczej otwartymi i mówiącymi wprost. Chyba, że Twój Pan to wybitnie nieśmiały do kobiet policjant ale w to wątpię i nie wierzę, że nie miał odwagi chociażby zasugerować kawy etc. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
ależ oczywiście, że masz - zadzwonić do komendy i poprosić o kontakt telefoniczny z nim.
Mnie mój dzielnicowy dał numer telefonu abym zadzwoniła jak coś się okaże, ale zadzwoniłam raz, drugi nie zastałam go więc już nie dzwonię (inna działka w ogóle)
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Nie rób tego. Służba to służba a życie prywatne to życie prywatne. Chcesz podziękować - pójdź na komisariat i podziękuj mu w godzinach pracy. Nie wchodź w jego życie osobiste bez wyraźnego zaproszenia. Ten człowiek ma specyficzną pracę i trzeba dać mu spokój po służbie.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po co na komisariat? Żeby przełożony go docenił? Może dostał podwyżkę? Albo aby było to jedną z podstaw do awansu? Może facet miał więcej takich sytuacji bo jest zaangażowany. Swoją drogą jakby go pochwaliła wobec jego przełożonego to pewnie facet gdyby jednak był zainteresowany zrobił jakiś krok a nie tak go na fejsie nagabywać... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Sama już nie wiem co zrobić. Gdybym nawet napisała do niego, po cichu jednak licząc na to, że On odpisze coś więcej niż suche "nie ma za co, to moja praca", to nie będę się narzucać.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Skoro Ci się podoba to dlaczego nie wyświadczysz mu przysługi w postaci publicznego podziękowania? Nie ogarniam
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wkurzające jest to dziękowanie nauczycielom, bo uczą; lekarzom, bo leczą ect. To do niczego dobrego nie prowadzi, wręcz przeciwnie uczy złych przyzwyczajeń i szkodzi społeczeństwu. To czyste kuriozum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby mnie ktoś odszukał na fb i podziękował za to że wykonałam swoje obowiązki poczułabym się tylko inwigilowana .
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Wiek ma znaczenie? 27.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

.