|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
head&shoulders uzależnia?
Witam, mam duży problem z tym szamponem. Jak tylko pierwszy raz zobaczyłam łupież na głowie od razu mama kupiła mi ten szampon i tak ciągle od kilku lat myje włosy tylko nim. Kilka razy chciałam go zmienić ze względu na jego słaby skład i jeszcze słabszą cenę ale ile razy umyje włosy czymś innym tyle razy łupież znowu się pojawia. Nie wiem już czy uda mi się z tym walczyć bez dermatologa. Macie jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: head&shoulders uzależnia?
Spróbuj przeciwłupieżowego Kallos- moja mama ma już któreś opakowanie i sobie chwali.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
mój syn tak miał
używał tego szamopu i jak tylko go odstawił, po innych swędziała go skóra głowy i miał straszny łupież, teraz używa szamponu przeciwłupieżowego Natura Siberica i jest ok włosy się wzmocniły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
h & s walczy tylko z objawami - zaleczy łupież, ale go nie wyleczy, więc po odstawieniu problem wraca. Nawet na ich stronie pisze, że należy go używać w sposób ciągły, bo inaczej łupież wróci. Piszą też, że łupieżu nie da się wyleczyć, co wg mnie nie jest prawdą. Mimo wszystko sama go używam, bo w ciąży nie można używać silnych szamponów przeciwłupieżowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
H&S uzależnia. Ja nigdy nie miałam problemu z łupieżem. Ten szampon zaczełam używać od tak bo mój facet miał to spróbowałam - i tu był błąd. Włosy miałam po nim ładne to używać zaczełam go regularnie. Jak chciałam zacząć myć włosy czymś innym to pojawił się łupież i tak po każdym wypróbowanym szamponie. Nabawiłam się strasznego łupieżu i swędziała mnie cała głowa. Problemu się pozbyłam przy pomocy aptecznych środków na łupież. H&S odradzam każdemu !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię szampony z Nivea - seria pure w białej butelce, ale od kiedy zmienili coś w składzie, to niestety zaczęły obciążać włosy
![]() Świetnie z łupieżem radzi sobie też szampon z Vichy. Co prawda jest drogi, ale mega wydajny i po zaledwie kilku myciach nie ma śladu po łupieżu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Potwierdzam, to dość charakterystyczne dla H&S ..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A może spróbuj jakiegoś innego przeciwłupieżowego szamponu, najlepiej z naturalnym składem lub leczniczego (Zoxin Med, Czarny szampon przeciwłupieżowy Pervoe Reshenie). Jeśli to nei pomoże, zgłoś się do dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.